Αξίζει το Priority Banking;

0
Αξίζει το Priority Banking;

Αξίζει το Priority Banking;

Αν θέλετε να επενδύσετε ως εκπατρισμένος ή άτομο με υψηλή καθαρή αξία, κάτι στο οποίο ειδικεύομαι, μπορείτε να μου στείλετε email ([email protected]) ή να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp (+44-7393-450-837).

Εισαγωγή

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν η τραπεζική προτεραιότητας θα σας φέρει περισσότερα οφέλη; Πριν εμβαθύνουμε στα πλεονεκτήματα της τραπεζικής προτεραιότητας, θα συζητήσουμε πρώτα τι σημαίνει και γιατί οι τράπεζες προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες.

Τι είναι η τραπεζική προτεραιότητας;

Η τραπεζική προτεραιότητας, η οποία ονομάζεται επίσης κορυφαία τραπεζική, αναφέρεται στις υπηρεσίες, τα πλεονεκτήματα και τα προνόμια που προσφέρει μια τράπεζα σε πελάτες υψηλής καθαρής αξίας που μπορούν να αντέξουν οικονομικά να καταθέσουν και να συναλλάσσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Με άλλα λόγια, γίνεστε μέλος VIP τράπεζας χρησιμοποιώντας την τραπεζική προτεραιότητας.

Μια ελάχιστη ποσότητα περιουσιακών στοιχείων πρέπει να είναι σταθμευμένη στην τράπεζα για να είναι επιλέξιμο για τραπεζική κατά προτεραιότητα. Αυτοί οι πόροι θα μπορούσαν να είναι μετρητά που έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου ή σταθερών καταθέσεων, καθώς και τίτλοι όπως ομόλογα, μετοχές, καταπιστεύματα μονάδων, αμοιβαία κεφάλαια διαπραγματεύσιμα σε χρηματιστήρια και καταπιστεύματα επενδύσεων σε ακίνητα.

Τα ελάχιστα πρότυπα δεν είναι συχνά τόσο υψηλά, όπως θα δείτε στην επόμενη ενότητα. Εάν έχετε περιουσιακά στοιχεία σε μια τράπεζα που ανέρχονται συνολικά στα $100.000 – κάτι που κάνουν πολλοί μέσοι Σιγκαπούροι – μπορεί να δικαιούστε να συμμετάσχετε στο τραπεζικό πρόγραμμα προτεραιότητας τους. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι πρέπει ή πρέπει να πληροίτε τις προϋποθέσεις απλώς και μόνο επειδή είστε σε θέση.

Αντί να καταθέτετε όλα τα χρήματά σας σε μία τράπεζα απλώς για να αποκτήσετε τραπεζικό καθεστώς προτεραιότητας, είναι προτιμότερο να ψωνίσετε για την τράπεζα ή τις τράπεζες που μπορούν να σας προσφέρουν την καλύτερη απόδοση στις αποταμιεύσεις ή τις επενδύσεις σας.

εκπτώσεις κατά προτεραιότητα τραπεζικών αγορών
Λάβετε αποκλειστικά προνόμια αγορών

Γιατί όμως οι τράπεζες προσφέρουν ακόμη και τραπεζικές υπηρεσίες προτεραιότητας;

Το ποσό των μετρητών με το οποίο πρέπει να συνεργαστεί μια τράπεζα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο πόσο αποτελεσματικά μπορεί να λειτουργήσει. Η προνομιακή μεταχείριση ορισμένων πελατών τους ενθαρρύνει να έχουν περισσότερες συναλλαγές με την τράπεζα, αυξάνοντας έτσι τα έσοδα της τράπεζας και επιτρέποντάς της να συνεχίσει να λειτουργεί και να παρέχει υπηρεσίες σε όλους τους πελάτες της.

Ο τραπεζικός τομέας χρησιμοποιεί τη χρηματοοικονομική του τεχνογνωσία παρέχοντας καθοδήγηση, ελαχιστοποιώντας τη γραφειοκρατία και γενικά κρατώντας τα χέρια των πελατών προτεραιότητας καθ‘ όλη τη διάρκεια των οικονομικών τους αλληλεπιδράσεων με την τράπεζα.

Ένας τακτικός πελάτης, για παράδειγμα, θα εξέταζε μια ασφαλή τοποθεσία όπως μια σταθερή κατάθεση για να παράγει μια συνεπή ροή εσόδων από τόκους. Από την άλλη πλευρά, ο πελάτης προτεραιότητας μπορεί να συμβουλεύεται να επιλέξει χρηματοοικονομικά μέσα και άλλες επιλογές που απαιτούν μεγαλύτερη επένδυση και μεγαλύτερο κίνδυνο σε αντάλλαγμα για καλύτερες ανταμοιβές.

Η τράπεζα κερδίζει όπως και ο πελάτης όταν βοηθούν τους πιο πλούσιους σε μετρητά πελάτες της στη διεξαγωγή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Οι πελάτες λαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες και καλύτερη διαχείριση χρημάτων, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εργασιών της τράπεζας. Η κατάσταση είναι πράγματι ευεργετική και για τα δύο μέρη.

Πλεονεκτήματα της τραπεζικής προτεραιότητας

Λαμβάνετε ειδική μεταχείριση ως τραπεζικός πελάτης προτεραιότητας, όπως καλύτερες τιμές, προσωπικός διαχειριστής σχέσεων και άλλα οφέλη που θα συνδυαστούν για να σας κάνουν ακόμα πιο πλούσιους.

Αν και τα οφέλη διαφέρουν από τράπεζα σε τράπεζα, γενικά μπορείτε να επωφεληθείτε από τα ακόλουθα:

• Ουρά προτεραιότητας: Μπορείτε να αγνοήσετε αυτές τις μεγάλες ουρές και να πάρετε την ουρά προτεραιότητας σε υποκαταστήματα τραπεζών ή ακόμα και να εμφανιστείτε σε υποκαταστήματα που εξυπηρετούν πελάτες τραπεζικής προτεραιότητας.

• Ένας αποκλειστικός διαχειριστής σχέσεων: Σταματήστε να ακούτε μια ηχογράφηση που σας καθοδηγεί να πιέσετε 1 για αγγλικά ενώ είστε σε αναμονή. Ο διευθυντής σχέσεών σας θα είναι στη διάθεσή σας, θα σας βοηθήσει με τα αιτήματά σας και θα καθοδηγήσει τις επενδύσεις περιουσιακών στοιχείων σας.

• Ανώτερα επιτόκια: Πολλά επιτόκια τραπεζικών λογαριασμών τείνουν να είναι αρκετά αξιολύπητα. Μην ανησυχείς, το δικό σου θα πρέπει να είναι λίγο καλύτερο.

• Καλύτερες συναλλαγματικές ισοτιμίες: Συνεχίστε να είστε τζετ σετ σε πιο συμφέρουσες τιμές.

• Προνομιακά πακέτα δανείων: Θεωρείται ότι διατρέχετε λιγότερο κίνδυνο επειδή είστε πλούσιοι, επομένως περιμένετε πιο δελεαστικά επιτόκια όταν δανείζετε χρήματα.

• Απαλλαγή χρεώσεων: Οι τράπεζες προσφέρουν συχνά απαλλαγές κόστους ως κίνητρο για να τις χρησιμοποιήσετε, όπως για διεθνείς συναλλαγές με ΑΤΜ.

• Άλλα προνόμια: Η πλειονότητα των τραπεζών με προτεραιότητα ή κορυφαίες τραπεζικές διευκολύνσεις διαθέτει εξειδικευμένα γκισέ, σαλόνια και υπαλλήλους για να εξυπηρετήσουν αυτούς τους προνομιούχους πελάτες μόλις εισέλθουν στο κτίριο. Μαζί με αυτά τα προνόμια, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε σαλόνια αεροδρομίου, εκπτώσεις στο γκολφ και πολλά άλλα.

διαχειριστής τραπεζικών σχέσεων προτεραιότητας
Απολαύστε τη βοήθεια ενός αφοσιωμένου διαχειριστή σχέσεων

Πώς να είστε πελάτης τραπεζικής προτεραιότητας

Αυτά τα προνόμια μπορεί να σας ακούγονταν ελκυστικά και θέλετε, συνήθως, οι τράπεζες είναι οι μόνες που απευθύνουν πρόσκληση σε έναν υποψήφιο τραπεζικό πελάτη προτεραιότητας. Ακόμα κι αν είναι πάντα στην επιλογή της τράπεζας, άλλοι πελάτες προτεραιότητας έχουν περιστασιακά τη δυνατότητα να προτείνουν έναν άλλο πελάτη.

Πονάτε από οικονομική αναποφασιστικότητα; Θέλετε να επενδύσετε με τον Adam;

Ο Adam είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος συγγραφέας σε οικονομικά θέματα, με περισσότερες από 434,4 εκατομμύρια προβολές απαντήσεων στο Quora.com και ένα βιβλίο που πωλείται ευρέως στο Amazon

Schreibe einen Kommentar