Απλά βήματα για να φτιάξετε ένα κοτέτσι ΔΩΡΕΑΝ [Chicken Coop Plans]

2
Απλά βήματα για να φτιάξετε ένα κοτέτσι ΔΩΡΕΑΝ [Chicken Coop Plans]

Απλά βήματα για να φτιάξετε ένα κοτέτσι ΔΩΡΕΑΝ [Chicken Coop Plans]

Σκέφτεστε να μεγαλώσετε κοτόπουλο στην πίσω αυλή; Μπορεί να είναι μια καλή ιδέα. Δεν υπάρχει καμία σημαντική επένδυση εκτός από το κοτέτσι και τις τροφές που τρέφουν αυτά τα αξιολάτρευτα πουλερικά. Γιατί αυτή η ιδέα κερδίζει δημοτικότητα αυτές τις μέρες;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς να ζείτε σε μια φάρμα όπου τα πάντα είναι φρέσκα, από τον αέρα που αναπνέετε μέχρι τις προμήθειες τροφής σας; Αν σας αρέσει η ιδέα να απολαμβάνετε φρέσκα αυγά κοτόπουλου κάθε πρωί, η εκτροφή κοτόπουλων θα ήταν για εσάς. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ζείτε σε μια φάρμα για να το κάνετε. Ακόμα κι αν η διεύθυνσή σας είναι στην πόλη, θα μπορούσατε να εκτρέφετε κοτόπουλο.

Δείτε επίσης: Solar Chicken Coop Heater

Πρέπει να φτιάξετε το δικό σας κοτέτσι, το οποίο θα χρησιμεύσει ως στέγαστρο για τα νέα σας κατοικίδια. Οι μικρές κατοικίες θα κρατούσαν το κοτόπουλο της αυλής σας προστατευμένο και προστατευμένο από όλα τα σκληρά στοιχεία του περιβάλλοντος. Το περίβλημα θα μπορούσε επίσης να τους εμποδίσει να περιπλανηθούν και πιθανώς να χαθούν στην τεράστια γειτονιά της πόλης σας. Θα μπορούσε να είναι εύκολο να φτιάξεις ένα κοτέτσι. Εδώ είναι τα βήματα:

Απλά βήματα για να φτιάξετε ένα κοτέτσι ΔΩΡΕΑΝ [Chicken Coop Plans]

Ανάπτυξη Σχεδίου

Είναι σημαντικό να έχετε ένα σχέδιο πριν προχωρήσετε στην κατασκευή ενός κοτέτσι. Αποφασίστε για τον αριθμό των κοτόπουλων που σκοπεύετε να φροντίσετε και να κρατήσετε στην αυλή σας. Προσδιορίστε πόσο χώρο θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και επίσης τον σκοπό σας για τη διατήρηση του κοτόπουλου στην αυλή. Αυτές οι πληροφορίες θα ήταν σημαντικές κατά το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός κοτέτσι.

Υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα σχέδια για κοτέτσι. Θα μπορούσατε επίσης να επιλέξετε να δημιουργήσετε το δικό σας. Εάν προτιμάτε να ακολουθήσετε τη δεύτερη επιλογή, θα πρέπει να σημειώσετε σημαντικά ζητήματα όπως το ύψος, τη μόνωση και τον αερισμό. Το κοτέτσι σας θα πρέπει να έχει αρκετό χώρο ώστε το κοτόπουλο να είναι ακόμα άνετο μέσα του. Ο κλωβός θα πρέπει να ανυψωθεί περίπου 2 πόδια έως 3 πόδια από το έδαφος για να διευκολυνθεί η ιδανική ροή αέρα.

Το κοτέτσι πρέπει να έχει ακόμα άφθονο χώρο για να διευκολύνει το τάισμα. Θα πρέπει να υπάρχουν κούρνιες όπου το κοτόπουλο θα μπορούσε να ψηθεί τη νύχτα. Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν φωλιές όπου θα μπορούσαν να γεννήσουν αυγά και μια μικρή ράμπα για να διευκολύνετε το κατέβασμα στην αυλή σας. Βάλτε ροκανίδια ή άχυρο για τα απορρίμματα.

Κατασκευή κοτέτσι

Προετοιμάστε όλα τα υλικά και τα εργαλεία πριν την κατασκευή. Αυτά περιλαμβάνουν κόντρα πλακέ, ξύλο, σύρμα κοτόπουλου, καρφιά, μεντεσέδες, σφυριά, βίδες και ροκανίδια για τα απορρίμματα. Πριν προχωρήσετε, σημειώστε την περιοχή στην αυλή σας όπου θα χτίζατε το κοτέτσι.

Για να ξεκινήσετε την κατασκευή, τοποθετήστε πρώτα τα κάτω πλαίσια πριν τοποθετήσετε τα πλαϊνά και τα κουφώματα στήριξης. Χρησιμοποιήστε κόλλα ή καρφί για να τα στερεώσετε σταθερά μεταξύ τους. Για να ολοκληρώσετε την κατασκευή, βάλτε όλες τις πλευρές και τα υλικά στέγης κατά την κατασκευή των κουφωμάτων. Τοποθετήστε παράθυρα και πόρτες για να τερματίσετε τη διαδικασία κατασκευής.

Τέλος, αφιερώστε χρόνο για να επιθεωρήσετε τη δική σας κατασκευή. Θα ήταν απαραίτητος ένας απλός έλεγχος που θα επαναληφθεί για να βεβαιωθείτε ότι το έργο έγινε σωστά. Συνδέστε τις ραφές και τους αρμούς με ένα επιλεγμένο μονωτικό υλικό για να αποτρέψετε την είσοδο κρύου αέρα στο σπίτι του κοπαδιού σας. Μπορείτε να επιλέξετε να βάψετε το κοτέτσι αν θέλετε να το κάνετε ελκυστικό.

Παράπλευρες συμβουλές κατά την εκτέλεση του έργου

Το να φτιάξετε το δικό σας κοτέτσι μπορεί να είναι μια πρόκληση και μπορεί να σας πάρει αρκετές ώρες από το χρόνο σας. Αλλά σίγουρα θα άξιζε τον κόπο. Ας υποθέσουμε ότι είστε αρχάριος στην ξυλουργική και στα έργα «Κάνε το μόνος σου» (DIY). Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε έναν οδηγό που θα σας καθοδηγεί συγκεκριμένα σε κάθε λεπτομέρεια των βημάτων. Είναι ακριβώς σαν να ακολουθείτε μια ακριβή συνταγή για το ψήσιμο ενός κέικ.

Εάν είναι επίσης δυνατό, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ανακυκλωμένα υλικά κατά την κατασκευή του κοτέτσι. Η ανακύκλωση είναι ένας καλός τρόπος για να κατασκευάσετε το έργο φθηνά. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε σάπιο ξύλο ή άλλα υλικά χαμηλής ποιότητας που θα φθαρούν πολύ γρήγορα. Να είστε πιο προσεκτικοί όταν ακολουθείτε αυτή τη διαδρομή.

Κατά τη φάση της κατασκευής, θυμηθείτε να δώσετε στο κοτόπουλο αρκετό χώρο για ψήσιμο. Τους αρέσει απλώς να κάνουν root και θα το κάνουν πάντα όπου και όποτε τους δοθεί η ευκαιρία. Τοποθετήστε κοντάρια που μπορεί να είναι τουλάχιστον τρία πόδια μακριά από το έδαφος, καθώς μπορεί να μην εκτιμούν τους πόλους που είναι πολύ χαμηλοί. Αφήστε τουλάχιστον 8 ίντσες χώρου για το ψήσιμο ανά κοτόπουλο.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το κοτέτσι σας θα είναι ευκολότερο να συντηρηθεί και να καθαριστεί. Η τοποθέτηση μιας πόρτας πλήρους μεγέθους όπου θα μπορούσατε να εισέλθετε στη δομή θα ήταν το κλειδί για να το διασφαλίσετε. Θα το εκτιμούσατε αν δεν υποστείτε οσφυαλγία στο μέλλον για να καθαρίσετε το κοτέτσι. Έτσι, μπορείτε να σκεφτείτε να κατασκευάσετε ένα κινητό κοτέτσι, το οποίο θα ήταν ελαφρύ, ώστε να μπορείτε να το μετακινείτε εύκολα και περιστασιακά να πηγαίνετε το κοτόπουλο σας όπου υπάρχει φρέσκο ​​γρασίδι.

Καλή τύχη, και μακάρι αυτό το έργο να είναι επιτυχημένο και αξιόλογο. Μην ξεχνάτε πάντα να φροντίζετε το κοτόπουλο σας όταν το κοτέτσι σας τελειώσει και κατοικηθεί. [1]

Δείτε επίσης:

Schreibe einen Kommentar