Γιατί με έκανε φάντασμα; 11 Πιθανοί λόγοι που πρέπει να εξετάσετε

2
Γιατί με έκανε φάντασμα; 11 Πιθανοί λόγοι που πρέπει να εξετάσετε

Μια μέρα, όλα πάνε υπέροχα ανάμεσα σε σένα και τον άντρα με τον οποίο βγαίνεις.

Την επόμενη μέρα, εξαφανίζεται.

Δεν υπάρχει πουθενά, και μένεις με την ερώτηση: «Με κάνει φαντάσματα;»

Λόγω της τεχνολογίας, το ghosting έχει φτάσει σε επίπεδα επιδημίας και δεν δείχνει σημάδια διακοπής. Ως εκ τούτου, η οικοδόμηση ανθεκτικότητας για την προστασία της αυτοεκτίμησής σας έχει γίνει απαραίτητη.

Άλλωστε, το ghosting μπορεί να βλάψει.

Για το σκοπό αυτό, ας μιλήσουμε για το τι φαντάσματα είναι και γιατί το κάνουν οι άνθρωποι.

Τι λέει το Ghosting για ένα άτομο;

Αρχικά, ας ορίσουμε το ghosting.

Ο όρος έγινε γνωστός γύρω στο 2014. Στην αρχή, αναφερόταν αυστηρά όταν ένα άτομο σε μια ρομαντική σχέση διέκοψε ξαφνικά κάθε επικοινωνία με τον σύντροφό του.

Σήμερα, ωστόσο, το ghosting χρησιμοποιείται γενικότερα και μπορεί να εφαρμοστεί σε φιλίες και καταστάσεις στο χώρο εργασίας.

Τεχνικά, το ghosting είναι η διακοπή κάθε επικοινωνίας με κάποιον χωρίς εξήγηση.

Έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα την τελευταία μισή δεκαετία. Μια μελέτη έδειξε ότι το 78% των ανθρώπων λένε ότι έχουν υποστεί φαντάσματα. Αλλά μια άλλη ερευνητική προσπάθεια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μόνο το 30% των ανθρώπων παραδέχεται εύκολα ότι είναι φαντάσματα άλλου ατόμου. Όταν ένας τύπος σε φαντάζει, τσιμπάει.

Μερικοί άνθρωποι μπορούν να το ξεπεράσουν γρήγορα, αλλά άλλοι το αντιμετωπίζουν εξαιρετικά σκληρά, σε σημείο που επηρεάζει την ψυχική τους υγεία.

Τι λέει το ghosting για τον χαρακτήρα κάποιου;

 • Αωρο: Το ghosting είναι σημάδι ανωριμότητας, γι‘ αυτό και είναι πολύ πιο συνηθισμένο στους νεαρούς ενήλικες.
 • Υπολογίστηκε: Οι άνθρωποι που κάνουν φαντάσματα τείνουν να κάνουν μια ανάλυση κινδύνου-οφέλους προτού αποφασίσουν πώς να διακόψουν τα πράγματα. Πιθανότατα θα επιλέξουν τη διαδρομή των φαντασμάτων αν δεν είστε τόσο σημαντικοί για αυτούς.
 • Αποφυγή σύγκρουσης: Τα άτομα με ένστικτα αποφυγής τείνουν να φαντάζουν. Αλλά δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσουν τα πράγματα. Επιπλέον, μπορεί να είναι επιζήμιο για τη συναισθηματική σας ανάπτυξη, επειδή τα φαντάσματα ξεγελούν τον εγκέφαλο ώστε να πιστεύει ότι λύνετε καλύτερα προβλήματα από ό,τι στην πραγματικότητα.
 • Ταραγμένος: Τα φαντάσματα συχνά μπερδεύονται σχετικά με το τι θέλουν στη ζωή τους και μερικά μπορεί να εμφανιστούν ξανά μήνες αργότερα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των μηνυμάτων με παραλλαγή και των τυχαίων κειμένων.
 • Σκοτεινά Χαρακτηριστικά Προσωπικότητας: Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Acta Psychologica κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που κάνουν φαντάσματα είναι πιο πιθανό να εμφανίζουν σκοτεινά χαρακτηριστικά προσωπικότητας.

Γιατί με έκανε φάντασμα; 11 Πιθανοί λόγοι που πρέπει να εξετάσετε

Έχετε βρει ποτέ τον εαυτό σας να λέει δύσπιστα στους φίλους και την οικογένειά σας, «Με φάνταζε!» Μην ανησυχείς. δεν είσαι μόνος. Γιατί λοιπόν οι τύποι φαντάσματα;

Η κουλτούρα μας είναι γόνιμο έδαφος για φαντασμαγορία, επειδή τόσοι πολλοί άνδρες (και γυναίκες) δεν έχουν την ωριμότητα να χειριστούν άβολες καταστάσεις.

Δεν θέλει σύγκρουση, γι‘ αυτό εξαφανίζεται χωρίς εξήγηση όταν ένας ρομαντικός σύντροφος δεν πληροί τα ιδανικά του πρότυπα.

Ξέρετε σίγουρα ότι το ghosting προκαλεί σύγχυση για πολλούς λόγους:

 • Βρίσκεστε σε κατάσταση αναστολής κινουμένων σχεδίων.
 • Δεν υπάρχει κλείσιμο ή σχόλια.
 • Δεν έχετε ιδέα γιατί τελείωσε και η αβεβαιότητα βλάπτει την αυτοεκτίμησή σας.

Για να σας βοηθήσουμε να πλοηγηθείτε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ας δούμε 11 πιθανούς λόγους που σας φάνταζε.

1. Έχει θέματα δέσμευσης

Οι περισσότεροι άνδρες, γυναίκες και μη δυαδικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τη φοβία της δέσμευσης κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Ίσως είμαστε πολύ νέοι για να έχουμε μια σοβαρή σχέση. Ή ίσως δεν έχουμε ακόμη αντιμετωπίσει προσωπικές αποσκευές που έχουν τις ρίζες τους στην παιδική μας ηλικία, τραύματα ή προηγούμενες σχέσεις που πήγαν αριστερά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τη στιγμή που προσπαθείτε να ορίσετε τη σχέση, το άτομο με το οποίο βγαίνετε μπορεί να κρυώσει. Μικτά σήματα αρχίζουν και πριν το καταλάβετε, το ερωτικό σας ενδιαφέρον έχει εξαφανιστεί από προσώπου Γης.

Και ναι, οι τύποι που σε κυνηγούν τη μια μέρα μπορεί να σε φανταστούν την άλλη.

Συνήθως μπορείτε να εντοπίσετε πιθανά μελλοντικά προβλήματα εάν:

 • Αποφεύγει να μιλάει για μελλοντικά σχέδια
 • Καθιστά σαφές ότι οι σοβαρές σχέσεις δεν είναι αρχή
 • Καταπονήσεις για να δημιουργήσετε συναισθηματικούς δεσμούς
 • Αργεί να απαντήσει στα μηνύματα
 • Συμπεριφέρεται με έντονο τρόπο
 • Είναι αναξιόπιστος και τρομερός επικοινωνιολόγος
 • Έχει ιστορικό σύντομων σχέσεων

2. Είναι δειλός

Μερικοί άνθρωποι είναι δειλοί ή έχουν έντονο φόβο σύγκρουσης. Με απλά λόγια, είναι ανίκανοι να κρατήσουν το έδαφος τους.

Αν και η αποφυγή είναι κατανοητή σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν οι άνθρωποι, επειδή κάνει τις σχέσεις πολύ πιο δύσκολες.

Οι τύποι που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία συχνά πείθουν τον εαυτό τους ότι σας κάνουν τη χάρη και σας γλιτώνουν από την αμηχανία κάνοντας φαντάσματα. Δεν καταλαβαίνουν πόσο αναίσθητο και αγενές μπορεί να είναι.

3. Είναι αβέβαιος

Οι άνδρες που είναι αβέβαιοι για το τι θέλουν στη ζωή τους λατρεύουν τα φαντάσματα. Δεν θέλουν να τελειώσουν τα πράγματα επίσημα. Αντίθετα, θα προτιμούσαν να σας κρατήσουν στα φτερά αν αλλάξουν γνώμη στο δρόμο.

Μετά από όλα, μπορεί να αποφασίσουν ότι είστε το άτομο των ονείρων τους σε λίγους μήνες. Έτσι, αντί να εξηγηθούν, δεν λένε τίποτα, ελπίζοντας ότι δεν θα το προσέξετε.

4. «Απλώς δεν είναι τόσο μέσα σου»

Μπορεί να είστε το πιο έξυπνο, ελκυστικό, πιο ευγενικό άτομο στον κόσμο. Αλλά αν δεν υπάρχει σπίθα, υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανατρέψετε τα πράγματα.

Η έλλειψη χημείας οδηγεί συχνά σε φαντάσματα, και σας ξεχνά τη στιγμή που χωρίζετε τους δρόμους σας.

Αυτός ο τύπος φαντασμάτων συμβαίνει συνήθως στην αρχή μιας σχέσης και είναι σοφό να μην το παίρνετε πολύ προσωπικά.

5. Πιστεύει ότι δεν είσαι μέσα του

Μερικοί τύποι είναι εξαιρετικά ανασφαλείς και φοβούνται την απόρριψη.

Αν βρεθείτε να βγαίνετε με κάποιον αυτής της κατηγορίας, μπορεί να επιχειρήσει να σας «απορρίψει» προτού έχετε την ευκαιρία να τον «αποβάλετε».

Αυτός ο τύπος φαντασμάτων είναι ένα σύμπτωμα κακής επικοινωνίας και μερικές φορές μπορείτε να το διορθώσετε. Εάν πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό, δοκιμάστε να στείλετε μια συγγνώμη για κάτι που κάνατε που θα μπορούσε να έχει παρερμηνευτεί. Αν ανταποκριθεί, μπράβο! Αν όχι, προχωρήστε.


Περισσότερα σχετικά άρθρα

9 βασικές διαφορές ανάμεσα στην αγάπη και το να είσαι ερωτευμένος

11 καλύτεροι τρόποι για να σταματήσετε να αγαπάτε κάποιον που δεν σας αγαπά

Ο φίλος σας έχει χάσει το ενδιαφέρον του για εσάς σεξουαλικά; 9 λόγοι και τι να κάνετε γι ‚αυτό


6. A Deal Breaker Surfaces

Ο καθένας έχει deal breakers — δηλαδή κάτι που δεν μπορεί να ξεπεράσει. Για κάποιους, είναι εξαπάτηση ή ψέματα. Για άλλους, μπορεί να είναι κάτι τόσο ασήμαντο όσο ένας από τους φίλους του δεν σας αρέσει.

Όπως και να έχει, είναι ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Προσπαθήστε να μην το ιδρώσετε. Υπάρχουν και άλλα ψάρια στην παροιμιώδη θάλασσα.

7. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή

Σας είπε από την αρχή ότι τον ενδιαφέρει μόνο μια περιστασιακή σχέση; Προσπαθήσατε να ξεπεράσετε τα όρια; Αν ναι, μπορεί να πάρει μυρμήγκια.

Σίγουρα, είναι καλό για τους ανθρώπους να μην θέλουν μια σημαντική δέσμευση σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Αλλά τα καλά παιδιά θα σας δείξουν λίγο σεβασμό κάνοντας ένα καθαρό διάλειμμα αντί να αφήσουν τα πράγματα να καθυστερήσουν.

8. Είστε πολύ κολλητοί και έντονοι

Ένα από τα πιο μη ελκυστικά χαρακτηριστικά είναι η προσκόλληση. Ειλικρινά, είναι σαν κρυπτονίτης για τα παιδιά.

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν αντέχουν συναισθηματικές εκρήξεις και υπερβολικά έντονες συμπεριφορές, όπως συνεχή μηνύματα ή τηλεφωνήματα. Μερικοί άντρες επίσης δεν αντέχουν όταν ένας πιθανός σύντροφος μεθάει όποτε κάνουν παρέα.

Εάν αισθάνεται ότι είστε πολύ δυνατοί ή περιμένετε πάρα πολλά, πολύ σύντομα, μπορεί να βρεθείτε σε φαντάσματα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μην γίνετε κάποιος που δεν προσπαθείτε να τον ευχαριστήσετε. Είσαι αυτός που είσαι. Το σωστό άτομο θα έρθει τελικά — ή όχι. Γεια σου, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό στο να είσαι single. Πολλοί άνθρωποι που δεν ζευγαρώνουν ζουν συναρπαστικές, παθιασμένες ζωές.

9. Συνάντησε κάποιον άλλο

Μερικοί άντρες καταφεύγουν στο ghosting αν μια παλιά φλόγα επανέλθει στη ζωή τους ή αν βρουν κάποιον που τους αρέσει περισσότερο.

Αντί να είναι μπροστά, εξαφανίζονται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, απλά δεν ξέρουν πώς να σας το πουν. Άλλες φορές, φοβούνται να πλησιάσουν γιατί δεν θέλουν το άλλο άτομο να ανακαλύψει ότι βγαίνανε μαζί.

10. Τον έκανες να νιώθει άβολα

Το ενενήντα τοις εκατό των περιπτώσεων, το ghosting είναι αγενές και ανώριμο, αλλά μερικές φορές είναι δικαιολογημένο. Εάν ήσασταν επιθετικοί ή βίαιοι σε ένα ραντεβού, μπορεί να αποφασίσει ότι είναι καλύτερο να σας αφήσει ήσυχους για την προστασία του.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να αναλάβετε την ευθύνη για τις πράξεις σας.

11. Κάτι τους συνέβη

Στα χειρότερα σενάρια, μπορεί να έχει συμβεί κάτι στον άντρα σας. Μπορεί να έπεσε σε τροχαίο ατύχημα ή να είχε θάνατο στην οικογένεια.

Αυτές οι περιπτώσεις είναι θέμα μοίρας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τις παίρνετε προσωπικά.

Τι είναι το Caspering;

Πήρε το όνομά του από το «αγαπημένο φάντασμα» όλων, το caspering είναι ο όρος για το «φιλικό φάντασμα». Οι άνθρωποι που „Casper“ θα στείλουν ένα ευγενικό μήνυμα για να διακόψουν τα πράγματα.

Μπορεί να έχει κάτι σαν: «Σας ευχαριστώ για μια υπέροχη βραδιά. Ελπίζω όλα να πάνε καλά για εσάς, αλλά δεν νομίζω ότι ταιριάζουμε αγάπη. Καλή τύχη!“

Είναι σύντομο, γλυκό, στην ουσία — και πολύ καλύτερη επιλογή από το ghosting.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ghosting σηματοδοτεί ότι κάποιος δεν είναι για εσάς. Ως εκ τούτου, να είστε χαρούμενοι που απέφυγε μια σφαίρα.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σου συμβεί, δες το ghosting ως ευλογία και προχώρα. Εξάλλου, δεν χρειάζεται να σπαταλάς τον χρόνο σου με κάποιον που στερείται στοιχειώδους σεβασμού.

Πήγατε ραντεβού, χτύπησε και τα πράγματα ήταν τόσο καλά. Όμως, λίγες εβδομάδες μετά, δεν ακούς τίποτα. Γιατί σε φάνταζε; Μάθετε τις απαντήσεις εδώ.

Schreibe einen Kommentar