Η Ανάληψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις κατηγορίες κατά των μέσων ενημέρωσης για ανταρσία

14
Η Ανάληψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις κατηγορίες κατά των μέσων ενημέρωσης για ανταρσία

«Ελπίζοντας να μην υπάρχει υπόθεση εξέγερσης εναντίον καναλιού που δείχνει νεκρό σώμα να ρίχνεται στο ποτάμι» – Δικαστής Chandrachud

Ενώ άκουγε μια υπόθεση suo moto COVID, ο δικαστής DY Chandrachud έκανε μια παρατήρηση σχετικά με το ειδησεογραφικό κανάλι που δείχνει το πτώμα ενός ασθενούς με COVID να ρίχνεται στο σώμα του ποταμού και ρώτησε εάν έχει υποβληθεί υπόθεση στασιασμού εναντίον των ειδησεογραφικών καναλιών ή όχι.

Ο δικαστής DY Chandrachud έκανε αυτή τη σαρκαστική δήλωση ενώ ερεύνησε τον αριθμό των υποθέσεων εξέγερσης που καταγράφονται κατά των μέσων ενημέρωσης.

Ο πάγκος άκουγε ένα suo moto COVID όπου ο amicus curiae, ο ανώτερος δικηγόρος Meenakshi Arora υποστήριξε ότι πρέπει να διατυπωθούν κατευθυντήριες γραμμές για τη διασφάλιση αξιοπρεπούς μεταχείρισης και χειρισμού των νεκρών.

Αφού εξέτασε αυτή την υπόθεση suo moto COVID, η έδρα έλαβε αναφορές που είχαν κατατεθεί από δύο ειδησεογραφικά κανάλια Τελούγκου, συγκεκριμένα, το TV5 και το ABN Andhra-Jyoti, κατά της υπόθεσης εξέγερσης που είχε καταγραφεί από την αστυνομία της Άντρα Πραντές.

Ο Γενικός Δικηγόρος υπενθύμισε στον πάγκο την παραγγελία του που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να κινηθούν υποθέσεις περιφρόνησης κατά των αστυνομικών που καταπιέζουν τις κλήσεις SOS πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναζητούσαν είδη πρώτης ανάγκης για τον COVID.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέστειλε κάθε είδους καταναγκαστική ενέργεια εναντίον των δύο ειδησεογραφικών καναλιών και παρατήρησε ότι έχει καταλήξει να καθοριστεί αυτό το όριο εξέγερσης. Η έδρα παρατήρησε περαιτέρω ότι υπάρχει ανάγκη να καθοριστεί το εύρος των αδικημάτων που προβλέπονται στις Ενότητες 124Α και 153Α, που είναι η εξέγερση και η προώθηση του κοινοτικού μίσους, αντίστοιχα.

Schreibe einen Kommentar