Καλύτερες τράπεζες στο Isle of Man για Expats

0
Καλύτερες τράπεζες στο Isle of Man για Expats

Εδώ είναι οι καλύτερες τράπεζες στο Isle of Man για ομογενείς.

Αν θέλετε να επενδύσετε ως εκπατρισμένος ή άτομο με υψηλή καθαρή αξία, κάτι στο οποίο ειδικεύομαι, μπορείτε να μου στείλετε email ([email protected]) ή να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp (+44-7393-450-837).

Επισκόπηση των τραπεζών στο Isle of Man

Ο τραπεζικός κλάδος στο Isle of Man είναι εύρωστος και ποικίλος, παρέχοντας στους καταναλωτές ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών. Ο τραπεζικός τομέας της χώρας είναι εύρωστος και σταθερός και έχουν προσαρμοστεί στις αλλαγές στην παγκόσμια βιομηχανική σκηνή. Έχει προταθεί για το 2019 Citywealth International Finance Center για το «Διεθνές Οικονομικό Κέντρο της Χρονιάς». Για να προσελκύσει τραπεζικές δραστηριότητες στο νησί, η τράπεζα δρομολόγησε το πλαίσιο εναλλακτικού τραπεζικού καθεστώτος (ABR) το 2016.

Η Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Isle of Man είναι η ρυθμιστική αρχή της χώρας που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη όλων των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων. Το Isle of Man Bankers Group είναι η εμπορική ένωση της χώρας για τις τραπεζικές δραστηριότητες, με κύριο στόχο την εκπροσώπηση των συμφερόντων της βιομηχανίας και των κατόχων αδειών στη Νήσο του Μαν.

Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος συμβάλλει σημαντικά στο ΑΕΠ της Νήσου Μαν και στον μεγαλύτερο εργοδότη του νησιού. Η πιστοληπτική ικανότητα του Isle of Man’s εκχωρήθηκε τελευταία φορά σε Aa2 με σταθερή προοπτική από τον Moody’s. Οι τράπεζες στο Isle of Man προσφέρουν μια ποικιλία υπηρεσιών όπως καταθέσεις, υπηρεσίες ταμείου, καταπιστευματικές και εταιρικές υπηρεσίες, συνάλλαγμα, υποθήκη, διαχείριση περιουσίας και εμπορικά χρηματοοικονομικά στοιχεία ενεργητικού μεταξύ άλλων.

Εναλλακτικό τραπεζικό καθεστώς στη Νήσο του Μαν

Το Isle of Man έχει αυτή τη στιγμή μόνο 18 τράπεζες. Η κυβέρνηση καθιέρωσε το «Εναλλακτικό Τραπεζικό Καθεστώς» το 2016 για να τονώσει τη δημιουργία νέων τραπεζών στη Νήσο του Μαν. Το νέο καθεστώς χωρίζει τις άδειες λήψης καταθέσεων σε τρεις κατηγορίες:

  • Μια άδεια Κατηγορίας 1 επιτρέπει στις τράπεζες να δέχονται οποιαδήποτε κατάθεση λιανικής.
  • Μια άδεια Κατηγορίας 2 επιτρέπει στις τράπεζες να δέχονται καταθέσεις μη λιανικής, επιτρέποντάς τους να παρέχουν υπηρεσίες σε μια σχετικά περιορισμένη ομάδα προσώπων και εταιρειών.
  • Μια άδεια Κατηγορίας 3 προορίζεται για τα γραφεία αντιπροσωπείας διεθνών τραπεζών που δεν λαμβάνουν καταθέσεις στη Νήσο του Μαν.

Η Conister Bank Limited είναι η μοναδική τράπεζα στο Isle of Man με εγχώρια κεφάλαια. Οι υπόλοιπες ελέγχονται από το εξωτερικό, όπως υποκαταστήματα και θυγατρικές ξένων τραπεζών, με την πλειοψηφία των τραπεζών να προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον Moody’s, οι προοπτικές του τραπεζικού συστήματος του Isle of Man άλλαξαν από σταθερές σε αρνητικές τον Οκτώβριο του 2020. Ο Moody’s μείωσε επίσης τις αξιολογήσεις του μακροπρόθεσμου εκδότη και των ανώτερων μη εξασφαλισμένων ομολόγων της Κυβέρνησης του Isle of Man’s (IoM) από Aa2 σε Aa3.

Η είδηση ​​ακολουθεί την πρόσφατη υποβάθμιση της αξιολόγησης των κρατικών ομολόγων της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) από τη Moody’s από Aa2 σε Aa3, με αλλαγή της προοπτικής σε σταθερή από κρίσιμη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η υποβάθμιση των αξιολογήσεων της ΔΟΜ αντανακλά την πεποίθηση της Moody’s ότι η τάση της κρατικής πιστοληπτικής ικανότητας του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να έχει σημαντική επιρροή στο πιστωτικό προφίλ της ΔΟΜ λόγω των ισχυρών και σημαντικών θεσμικών, οικονομικών και χρηματοοικονομικών δεσμών των δύο χωρών.

Οι 10 καλύτερες τράπεζες στο Isle of Man για Expats

1. Conister Bank Limited

Η Conister Banks είναι η μόνη ανεξάρτητη τράπεζα στη χώρα. Άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της το 1935. Οι οικονομικές ανάγκες και οι στόχοι της κοινότητας του Isle of Man είναι η κύρια έμφαση της τράπεζας. Οι τράπεζες παρέχουν υπηρεσίες τόσο σε εμπορικούς όσο και σε μεμονωμένους πελάτες, όπως αποταμιεύσεις, προσωπικά δάνεια και χρηματοδότηση περιουσιακών στοιχείων.

Η τράπεζα προσφέρει επίσης χρηματοδότηση λιανικής, χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων, χρηματοδότηση αγροτικών επιχειρήσεων και δάνεια επαγγελματικής πρακτικής. Τα τραπεζικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 78% για τους πρώτους έξι μήνες του 2018 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017.

2. Isle of Man Bank Limited

Ήταν η πρώτη εταιρεία που ιδρύθηκε στο Isle of Man, έχοντας ιδρυθεί το 1865. Η τράπεζα έχει 11 τοποθεσίες σε όλο το νησί και παρέχει ένα ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών όπως καθημερινές τραπεζικές εργασίες, αποταμιεύσεις, υποθήκες, δάνεια και στέγαση, και ασφάλιση οχημάτων.

Οι τράπεζες παρέχουν επίσης υπηρεσίες όπως λιανική τραπεζική, εμπορική τραπεζική, ιδιωτική τραπεζική, διεθνής τραπεζική, καταθέσεις κ.λπ. Τα έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 2% το 2018 σε σχέση με το 2017.

Καλύτερες τράπεζες στο Isle of Man για Expats
Τράπεζα Isle of Man

3. Cayman National Bank (Isle of Man) Limited

Η Cayman National Bank έχει την έδρα της στα νησιά Κέιμαν και η εταιρεία προσφέρει μια ποικιλία τραπεζικών υπηρεσιών, διαχείρισης περιουσίας και θεματοφυλακής στα νησιά Κέιμαν και στη Νήσο του Μαν.

Διατίθενται επίσης υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής, διεθνούς τραπεζικής, καταθέσεων, δανείων, εμπορικής και ιδιωτικής τραπεζικής, υπηρεσίες διαθεσίμων και άλλες υπηρεσίες. Είναι μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες λιανικής των Νήσων Κέιμαν, με το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων και ΑΤΜ. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του αποθετηρίου του 2010, η τράπεζα συμμετέχει στο Πρόγραμμα Αποζημίωσης Καταθετών της Νήσου του Μαν και η τράπεζα ελέγχεται από την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νήσου του Μαν.

4. Lloyds Bank International Limited

Η Lloyds Bank International Limited είναι θυγατρική της τραπεζικής εταιρείας Lloyds που ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στη Νήσο του Μαν το 1897. Οι τράπεζες παρέχουν ένα ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων καθημερινών τραπεζικών εργασιών, αποταμιεύσεων, στεγαστικών δανείων και δανείων.

Μέσω της κορυφαίας τραπεζικής ομάδας της, η τράπεζα παρέχει επίσης υπηρεσίες διαχείρισης σχέσεων. Η τράπεζα έχει έξι υποκαταστήματα, συμπεριλαμβανομένης της έδρας της στο Isle of Man. Από τον Μάιο του 2018, η Moody’s ταξινόμησε την τράπεζα ως χαμηλότερη μεσαία βαθμολογία. Η τράπεζα έχει επίσης άδεια από την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Isle of Man.

5. Barclays Bank Plc Isle of Man Branch

Η Barclays δραστηριοποιείται εδώ και 325 χρόνια και απασχολεί περίπου 130.000 άτομα σε 40 χώρες. Η Barclays Bank PLC και οι συνδεδεμένες εταιρείες της παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες πλούτου και επενδύσεων. Προσωπικές τραπεζικές συναλλαγές, υπηρεσίες για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τοπικές εταιρείες, δέσμιες ασφάλειες, διαχειριστές κεφαλαίων και διαχειριστές και άλλες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες από την τράπεζα.

Η τράπεζα λειτουργεί στο Isle of Man για σχεδόν 100 χρόνια, εξυπηρετώντας κορυφαίους τραπεζικούς πελάτες, προσωπικούς τραπεζικούς πελάτες, ενώσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ΜΜΕ και πολυεθνικές εταιρείες. Αυτή η τράπεζα έχει τρεις τοποθεσίες: 1) Douglas, 2) Ramsey και 3) Castletown.

6. Nedbank Private Wealth Limited

Η Nedbank Private Wealth προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης επενδύσεων, ιδιωτικών τραπεζικών και καταπιστευματικών υπηρεσιών σε ένα ευρύ φάσμα πελατών, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτών, μη εμπορικών εταιρειών, κυβερνήσεων, καταπιστευμάτων και θεσμικών επενδυτών.

Η τράπεζα έχει συνδυάσει εξειδικευμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες με διαχείριση περιουσίας. Η τράπεζα ξεκίνησε τη λειτουργία της στο Isle of Man το 1987, πριν από 32 χρόνια, και ήταν γνωστή ως Fairbairn Private Bank Limited εκείνη την εποχή. Το 2012, το όνομα της τράπεζας άλλαξε σε Nedbank Private Wealth Limited.

7. Standard Bank Isle of Man Limited

Ιδρύθηκε το 1992 και ελέγχεται από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας του Isle of Man. Η ιδιωτική τραπεζική, η εμπορική τραπεζική, η λιανική τραπεζική, η διεθνής τραπεζική, οι υπηρεσίες διαθεσίμων, ο δανεισμός, οι επενδυτικές υπηρεσίες, οι καταθέσεις και ούτω καθεξής είναι όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται από τις τράπεζες.

Η Standard Bank Isle of Man Limited είναι θυγατρική της Standard Bank Group Limited, μιας νοτιοαφρικανικής εταιρείας που διοικείται από την South African Reserve Bank. Στο νησί, η τράπεζα απασχολεί περίπου 100 άτομα προσωπικό που είναι αφοσιωμένο στην κάλυψη των αναγκών των πελατών της ιδιωτικής τραπεζικής και των επιχειρηματικών πελατών.

8. Royal Bank of Scotland International Limited

Η RBS International Limited είναι η θυγατρική υπεράκτια τραπεζική εταιρεία του ομίλου RBS, η οποία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στο Isle of Man το 1996 και έχει την έδρα της στο Douglas. Οι εμπορικές τραπεζικές υπηρεσίες, οι καταθέσεις, οι υπηρεσίες διαθεσίμων, οι επενδυτικές υπηρεσίες, η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και ακινήτων, ο δανεισμός και άλλες υπηρεσίες παρέχονται από τις τράπεζες.

Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας του Isle of Man χορήγησε άδεια στην RBS International Limited. Η RBS International, η Isle of Man Bank, η NatWest International και η Coutts Crown Dependencies είναι οι τέσσερις επωνυμίες με τις οποίες λειτουργεί η τράπεζα. Μια τράπεζα απασχολεί περίπου 1500 άτομα.

Καλύτερες τράπεζες στο Isle of Man για Expats
Η Βασιλική Τράπεζα της Σκωτίας

9. HSBC Bank Plc

Η HSBC είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στον κόσμο, απασχολώντας περίπου 300.000 άτομα σε 7.500 υποκαταστήματα σε 87 χώρες.

Η HSBC Bank Plc παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας, λιανικής τραπεζικής, εμπορικής και εταιρικής τραπεζικής στην τοπική αγορά. Οι τράπεζες παρέχουν επίσης υπηρεσίες όπως καταθέσεις, δανειοδοτήσεις και διαχείριση διαθεσίμων. Το Isle of Man έχει μόνο ένα υποκατάστημα, το οποίο βρίσκεται στο Douglas.

10. Santander UK PLC

Η Santander UK PLC ιδρύθηκε το 1990, με έδρα το Ντάγκλας. Η Santander UK PLC είναι θυγατρική τράπεζα του ομίλου Santander, ενός από τους κορυφαίους παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η λιανική τραπεζική, η εταιρική τραπεζική παγκοσμίως, η εμπορική τραπεζική και άλλες υπηρεσίες παρέχονται από την τράπεζα. Η τράπεζα συμμετείχε στο Πρόγραμμα Εγγύησης Καταθέσεων Isle of Man.

Πονάτε από οικονομική αναποφασιστικότητα; Θέλετε να επενδύσετε με τον Adam;

Ο Adam είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος συγγραφέας σε οικονομικά θέματα, με περισσότερες από 414,9 εκατομμύρια προβολές απαντήσεων στο Quora.com και ένα βιβλίο που πωλείται ευρέως στο Amazon

Ετικέτες

10 καλύτερες τράπεζες στη νήσο του Μαν για ομογενείς, υποκατάστημα barclays bank plc Isle of Man, καλύτερες τράπεζες στη νήσο του Μαν, cayman National bank limited, conister bank limited, hsbc bank plc, Isle of man bank limited, lloyds bank international limited , nedbank private wealth limited, royal bank of scotland international limited, santander uk plc, standard bank isle of man limited, κορυφαίες τράπεζες στο Isle of Man

Schreibe einen Kommentar