Κηπουρική για την υγεία σας | Park Seed

4

Η κηπουρική κάνει καλό στην υγεία σας.

Υπάρχει ένα παλιό ρητό ότι η κηπουρική κάνει καλό στην ψυχή, αλλά ξέρατε ότι έχει βαθιά επίδραση και στο σώμα; Αυτά τα αποτελέσματα είναι γενικά θετικά, αν και η σωματική εργασία μπορεί πάντα να έχει τα μειονεκτήματά της. Σήμερα θα εξερευνήσουμε πώς να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη για την υγεία από την περιποίηση της γης σας, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τους κοινούς στρεσογόνους παράγοντες που εμφανίζονται, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τον κήπο σας στο έπακρο.

υγιής νεαρός κήπος

Τα υπέρ

Στον σύγχρονο σύγχρονο κόσμο είναι πιο σημαντικό από ποτέ να αφιερώνουμε χρόνο για την υγεία μας. Μελέτη μετά από μελέτη μας έχει δείξει πόσο επιζήμια μπορεί να είναι η καθιστική ζωή. Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της εργασίας στον κήπο είναι ότι σας κρατά ενεργό. Οι άνθρωποι που κάνουν συχνά κηπουρική θα βιώσουν:

 • Καλύτερη υγεία της καρδιάς και βελτιωμένη κυκλοφορία – Ο κήπος είναι ένα γυμναστήριο με πλήρη πρόσβαση μείον τις συνδρομές μέλους. Ακόμη και οι πιο απλές εργασίες συντήρησης μπορούν να βοηθήσουν στη ροή του αίματός σας και να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
 • Άφθονη βιταμίνη D – Το φως του ήλιου δεν είναι μόνο για τις μαργαρίτες σας! Είναι μια σημαντική βιταμίνη που δεν μπορούμε να τη χορταίνουμε όσο απλά καθόμαστε μέσα.
 • Αυξημένη δύναμη και επιδεξιότητα των χεριών – Είτε τραβάτε τα ζιζάνια, πριόνετε, τσουγκράνετε είτε φυτεύετε τα χέρια σας, ωφελούν αρκετά και αυτό τα διατηρεί ελαστικά και δυνατά.
 • Βελτιωμένη διάθεση και ενισχυμένη αυτοπεποίθηση – Η υπερηφάνεια της καλλιέργειας κάτι από σπόρο σε λουλούδι/φρούτο είναι πράγματι ένα νόστιμο συναίσθημα.
 • Ανακούφιση από το άγχος – είναι δύσκολο να ιδρώσεις τα μικρά πράγματα όταν είσαι απασχολημένος κυριολεκτικά ιδρώνοντας πάνω από τα ζιζάνια.
 • Πιο υγιεινή διατροφή – Όταν καλλιεργείτε τη δική σας τροφή, γνωρίζετε ακριβώς τι περιέχει – χωρίς επιβλαβή χημικά ή συντηρητικά, μόνο φρέσκα και νόστιμα προϊόντα.
 • Μειωμένος κίνδυνος Αλτσχάιμερ και άνοιας – Μελέτες δείχνουν ότι η εργασία στον κήπο έχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στον εγκέφαλο και συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κινδύνου για εκφυλιστικές ασθένειες
 • Αίσθηση κοινότητας – μόλις ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην κηπουρική, θα συναντήσετε πολλούς άλλους είτε στο Διαδίκτυο είτε στη γειτονιά σας που έχουν πάθος να μεγαλώνουν πράγματα και μέσα από τις κοινές σας εμπειρίες όχι μόνο μαθαίνετε περισσότερα, καθιερώνεστε περισσότερο στην κοινωνία και αποκτάτε φίλους. Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά ζώα και η ύπαρξη μιας κλίκας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε το άγχος και να αισθανθείτε σκόπιμοι.

πεταλούδα μονάρχης στο λουλούδι lantana

Τα μειονεκτήματα και πώς να τα αντιμετωπίσετε

 • Οι δύσκαμπτες αρθρώσεις, ειδικά τα πονεμένα γόνατα ή η πλάτη είναι το τίμημα που πληρώνουν οι κηπουροί για τα χόμπι τους. Αυτά μπορούν να διορθωθούν χρησιμοποιώντας υπερυψωμένα κρεβάτια για να δώσετε στις αρθρώσεις σας ένα διάλειμμα. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια σάς επιτρέπουν να καθίσετε σε μια καρέκλα ενώ περιποιείτε το πράσινο σας. Η χρήση εργαλείων χειρός καλής ποιότητας μπορεί επίσης να μειώσει την πίεση στις αρθρώσεις σας, ιδιαίτερα στους καρπούς και τα χέρια σας.
 • Ηλιακό έγκαυμα: Η ηλιοφάνεια είναι όμορφη και ζωογόνος δύναμη στη γη, αλλά το πολύ καλό μπορεί να οδηγήσει σε εγκαύματα και ακόμη και δερματικές ασθένειες. Προστατέψτε τον εαυτό σας από τις σκληρές ακτίνες UV με μεγάλα καπέλα, ποιοτικό αντηλιακό και αξιοποιήστε στο έπακρο τη φυσική σκιά στον κήπο σας. Φυτέψτε ταχέως αναπτυσσόμενα σκιερά φυτά όπως η κουμαριά για περισσότερη ανακούφιση“ και ενώ περιμένετε να ωριμάσουν, μπορείτε να καλλιεργήσετε άλλα αγαπημένα πράγματα σε ένα θερμοκήπιο, ώστε τόσο εσείς όσο και τα φυτά σας να λαμβάνετε όλη την ομορφιά του ηλιακού φωτός χωρίς το τσίμπημα.
 • Τσιμπήματα ζωυφίων: Φυτέψτε πράγματα που μισούν τα κακά ζωύφια σε όλο τον κήπο σας και διατηρήστε ένα υγιές οικοσύστημα αρπακτικών που τρώνε αυτά που μας τρώνε (αράχνες, νυχτερίδες, λιβελλούλες, φρύνους κ.λπ.)
 • Αποφύγετε τα τσιμπήματα μελισσών αποφεύγοντας συμπεριφορές που θα σας τσιμπήσουν. Εάν ο κήπος σας είναι μια περιοχή με μεγάλη κίνηση για επικονιαστές (που είναι υπέροχο!) δοκιμάστε να φορέσετε λευκά. Επειδή τα περισσότερα από τα φυσικά αρπακτικά τους είναι σκούρα στο χρώμα (π.χ. αρκούδες, ρακούν, ασβοί) είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν αμυντικοί με την παρουσία πολύ πιο ανοιχτόχρωμων χρωμάτων. Μείνετε ήρεμοι όταν πλησιάζουν οι μέλισσες και θυμηθείτε ότι είναι εδώ για τα λουλούδια – όχι εσείς.
 • Απογοήτευση: αυτά φαίνονται αντίθετα με τα οφέλη για την υγεία που αναφέρονται παραπάνω, αλλά κάθε κηπουρός που ασχολείται με αυτό για λίγο γνωρίζει ότι η απώλεια ενός φυτού, ιδιαίτερα ενός φυτού που μωρόσατε και αγαπήσατε και εργαστήκατε σκληρά για να το διατηρήσετε, μπορεί πραγματικά να βλάψει. Αυτό το είδος απογοήτευσης έρχεται μόνο με την περιοχή, αλλά μπορείτε να αποφύγετε μερικά από αυτά με λίγη προνοητικότητα και διαχείριση των προσδοκιών.

κλάδεμα θάμνων στον κήπο

Καλλιεργήστε φυτά που τα πάνε καλά στη ζώνη σας, δοκιμάστε την ποιότητα του εδάφους σας και λαμβάνετε πάντα τα στοιχεία (από πολλές πηγές) για ορισμένα φυτά προτού επενδύσετε σε αυτά. Μιλήστε με τους γείτονές σας και ρωτήστε τους τι δεν πήγε καλά στην αυλή τους, ώστε να ξέρετε τι λειτουργεί και τι όχι.

Και τέλος… ένα ευχαριστώ!

Όταν κάνεις κηπουρική δεν ωφελείς μόνο τον εαυτό σου – σώζεις τον κόσμο. Απλώς καλλιεργώντας τη δική σας τροφή και φροντίζοντας το πράσινο, βοηθάτε στη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων, εμπλουτίζοντας το έδαφος, ενισχύοντας τους τοπικούς πληθυσμούς άγριας ζωής (για τις μέλισσες και τις πεταλούδες Monarch είστε ήρωας!) και μειώνετε το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα. Προς τους πράσινους αντίχειρες του κόσμου: Σας χαιρετίζουμε!

Schreibe einen Kommentar