Οδηγός βοτανολόγου για λουλούδια φλόμου + συνταγή με εμποτισμένο λάδι

6
Οδηγός βοτανολόγου για λουλούδια φλόμου + συνταγή με εμποτισμένο λάδι

Οι σύνδεσμοι που περιέχονται σε αυτήν την ανάρτηση και αλλού στον ιστότοπό μου ενδέχεται να περιλαμβάνουν συνδέσμους συνεργατών. Όταν κάνετε μια αγορά μέσω αυτών των συνδέσμων, κερδίζω προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Συνδέομαι μόνο με προϊόντα και υπηρεσίες που αγαπώ – και που πιστεύω ότι θα λατρέψετε και εσείς!

Τα λουλούδια Mullein έχουν πολλές παραδοσιακές χρήσεις και σύγχρονα οφέλη. Ακολουθεί ένας οδηγός βοτανολόγου για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση τους. Αυτό το άρθρο περιλαμβάνει επίσης οδηγίες για την παρασκευή ενός απλού εγχυόμενου ελαίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την περιποίηση του δέρματος και τις αλοιφές.

Παραδοσιακές χρήσεις των λουλουδιών φλόμου

Παραδοσιακά, τα λουλούδια του φλόμου (Mullein thapsus) χρησιμοποιούνται για υποστήριξη του αναπνευστικού και καταπραϋντικό φλεγμονώδες, ερεθισμένο δέρμα. Είναι επίσης διάσημο στη λαϊκή βοτανολογία ως συστατικό σε εγχυμένο λάδι που χρησιμοποιείται για την υγεία των αυτιών. Εάν θέλετε τις πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τις παραδοσιακές χρήσεις του φλόμου, φροντίστε να διαβάσετε το άρθρο μου χρήσεις φλόμου σύμφωνα με την παραδοσιακή βοτανολογία.

Μπορείς να μεγαλώσεις το δικό σου;

Το Mullein αναπτύσσεται ως ζιζάνιο σε πολλά μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, επομένως μπορεί να μην χρειαστεί να καλλιεργήσετε το δικό σας! Εάν αποφασίσετε να το προσθέσετε στον κήπο σας, μαζέψτε τις κεφαλές των λουλουδιών πριν πάνε στον σπόρο για να αποτρέψετε το να γίνει επεμβατικό. Εναλλακτικά, μπορείτε να σακουλέψετε τους μίσχους των λουλουδιών για να πιάσετε όλους τους σπόρους, εάν θέλετε να αποθηκεύσετε μερικούς για τον κήπο του επόμενου έτους.

Η συγκομιδή των δικών σας λουλουδιών φλόμου απαιτεί λίγη υπομονή και προγραμματισμό. Το Mullein είναι διετής και ανθίζει τον δεύτερο χρόνο. Είναι ένα ψηλό φυτό που καταλαμβάνει πολύ χώρο, γι‘ αυτό σκεφτείτε να το καλλιεργήσετε ως καλλιέργεια σε σειρά ή στο πίσω μέρος ενός κρεβατιού κήπου.

Προτιμώ να αγοράζω τα λουλούδια μου από φλόφα παρά να τα μεγαλώνω. Ο κήπος μου είναι μικρός. Υπάρχει αρκετός χώρος για πέντε ή έξι φυτά φλόμου, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να δώσει πολλά πέταλα λουλουδιών. Είναι πολύ καλό για φύλλα όμως! Τα λουλούδια του Mullein είναι λίγο δύσκολο να στεγνώσουν γιατί είναι λεπτά και μελανιάζουν εύκολα. Επίσης αναπτύσσουν εύκολα μούχλα. Το αγαπημένο μου μέρος για να αγοράσω αποξηραμένα λουλούδια φλόμου είναι πέρα Βότανα Mountain Rose (#υιοθετώ).

Μπορείτε να βρείτε όλα τα αγαπημένα μου διαδικτυακά καταστήματα βοτάνων για χύμα αποξηραμένα βότανα στο άρθρο μου Τα καλύτερα μέρη για να αγοράσετε αποξηραμένα βότανα στο διαδίκτυο.

Φτιάχνοντας ένα έλαιο με έγχυμα φλόμου

Σύμφωνα με τον βοτανολόγο Ryan Drum, το mullein περιέχει μια ένωση που επηρεάζει το νευρικό σύστημα για να παρέχει άνεση από επώδυνες καταστάσεις. Αυτό μπορεί να είναι μέρος του λόγου που είναι δημοφιλές στα παραδοσιακά λάδια αυτιών. Όπως οι περισσότερες παραδοσιακές συνταγές, αυτό είναι ένα πολύ εύκολο έργο αλλά πολύ χρήσιμο.

Συστατικά

  • Ηλιέλαιο ή σταφυλέλαιο
  • Αποξηραμένα λουλούδια φλόκου

Κατευθύνσεις

  1. Γεμίστε κατά το ήμισυ ένα καθαρό, στεγνό βάζο κονσερβοποίησης τετάρτου με αποξηραμένα λουλούδια φλόμου. Ρίξτε αρκετό λάδι για να βυθιστούν εντελώς τα λουλούδια. Πρέπει να υπάρχει μια ίντσα λαδιού πάνω από το επίπεδο των λουλουδιών.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό σκεύος (μου αρέσει να χρησιμοποιώ ξυλάκια από ανοξείδωτο χάλυβα) για να ανακατεύετε τα λουλούδια και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τσέπες αέρα. Στη συνέχεια, σφραγίστε το βάζο.
  3. Προσθέστε νερό σε μια κατσαρόλα δέκα λίτρων μέχρι να γεμίσει η κατσαρόλα.
  4. Τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα πιάτων στον πάτο της κατσαρόλας για να προστατέψετε το γυάλινο βάζο.
  5. Τοποθετήστε το σφραγισμένο βάζο στην κατσαρόλα και βάλτε το νερό να βράσει.
  6. Αφήστε το νερό να σιγοβράσει για 30-45 λεπτά. Παρακολουθήστε τη στάθμη του νερού και προσθέστε κι άλλο εάν χρειάζεται.
  7. Κλείστε τη φωτιά και αφήστε τα πάντα να κρυώσουν μέχρι να είναι ασφαλές να το χειριστείτε.
  8. Στραγγίστε τα βότανα από το λάδι και ρίξτε το έτοιμο λάδι σε ένα αποστειρωμένο, στεγνό βάζο ή μπουκάλι. Σφραγίδα, ετικέτα και ημερομηνία.

Μερικές φορές φτιάχνω και τα φυτικά μου έλαια σε α παρασκευαστής γιαουρτιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έτοιμο εγχυμένο λάδι ως έχει ή να το χρησιμοποιήσετε ως βάση για την παρασκευή αλοιφής.

Άλλη μια εύκολη συνταγή

Η παρασκευή τσαγιού είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους χρήσης φλόμου. Έχει ήπια γεύση και συνδυάζεται καλά με άλλα βότανα. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές για τσάι από mullein στους παρακάτω συνδέσμους.

Πώς να φτιάξετε τσάι από Mullein

Schreibe einen Kommentar