Ο πλήρης οδηγός για το άνοιγμα ισλανδικού τραπεζικού λογαριασμού 2022

0
Ο πλήρης οδηγός για το άνοιγμα ισλανδικού τραπεζικού λογαριασμού 2022

Ο πλήρης οδηγός για το άνοιγμα ισλανδικού τραπεζικού λογαριασμού 2022.

Αν θέλετε να επενδύσετε ως εκπατρισμένος ή άτομο με υψηλή καθαρή αξία, κάτι στο οποίο ειδικεύομαι, μπορείτε να μου στείλετε email ([email protected]) ή να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp (+44-7393-450-837).

Εισαγωγή

Όταν ο τραπεζικός τομέας της Ισλανδίας κατέρρευσε το 2008 οικονομική κρίση, η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν αντί να τις διασώσει, εξασφαλίζοντας δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη διαδικασία (ΔΝΤ). Επιπλέον, η κυβέρνηση εγγυήθηκε όλες τις καταθέσεις στην Ισλανδία και ζήτησε να ασφαλιστούν οι καταθέσεις σε υποκαταστήματα ισλανδικών τραπεζών στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τρεις νέες κρατικές τράπεζες, η slandsbanki, η Landsbankinn και η Arion Bank, ιδρύθηκαν για να αναλάβουν την εγχώρια τραπεζική δραστηριότητα μετά το κλείσιμο των τριών ισλανδικών διασυνοριακών τραπεζών. Οι ιστότοποι και των τριών τραπεζών παρέχουν μια διεπαφή στην αγγλική γλώσσα. Κάθε μία από τις τρεις τράπεζες προσφέρει διαδικτυακή τραπεζική και έχει τη δική της εφαρμογή για κινητά.

Η Kvika, μια ιδιωτική εταιρεία με δραστηριότητες στην Ισλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης κεφαλαίων και επενδύσεων εκτός από τις τρεις κρατικές ισλανδικές τράπεζες.

Η κρατική Κεντρική Τράπεζα της Ισλανδίας εποπτεύεται από μια ανεξάρτητη διοίκηση και η αποστολή της είναι να προωθεί τη σταθερότητα των τιμών και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα καθώς και τις ασφαλείς χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση των διεθνών αποθεμάτων και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το οποίο περιλαμβάνει εγχώριες και διασυνοριακές πληρωμές.

Το τοπικό νόμισμα της Ισλανδίας είναι η κορόνα (£0,0055, $0,0068), και ακόμη και στις αγροτικές περιοχές, οι οικονομικές συναλλαγές είναι γενικά χωρίς μετρητά. Αν και δεν υπάρχουν διεθνείς τράπεζες με υποκαταστήματα στην Ισλανδία, τα ΑΤΜ αφθονούν, που σας επιτρέπουν να κάνετε ανάληψη χρημάτων από λογαριασμούς ξένων τραπεζών. Δεν υπάρχει λόγος να μην κρατάτε τον τραπεζικό λογαριασμό του σπιτιού σας, ειδικά αν έχετε λογαριασμούς να πληρώσετε στο μέλλον.

Εάν ζείτε στην Ισλανδία, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για ισλανδικό αριθμό αναγνώρισης (kennitala). Αυτή είναι η επίσημη ταυτότητά σας για την πληρωμή φόρων, τραπεζικών συναλλαγών, νομικών εγγράφων, ακόμη και συνδρομές στο γυμναστήριο. Οι κάτοικοι αλλοδαπών πρέπει να υποβάλουν αίτηση αυτοπροσώπως στο Registers Iceland (jóskrá) για ένα kennitala, το οποίο εκχωρείται αυτόματα στους Ισλανδούς.

Θα χρειαστείτε το διαβατήριό σας και την εγγεγραμμένη διαμονή σας στην Ισλανδία για να κάνετε αίτηση για το kennitala σας. Οι ομογενείς εκτός ΕΕ πρέπει να δηλώσουν τη διεύθυνσή τους και να υποβάλουν αίτηση για το kennitala μέσω της Διεύθυνσης Μετανάστευσης.

Η Ισλανδία είναι αφοσιωμένη στην τεχνολογία του Διαδικτύου και τα περισσότερα κυβερνητικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προσφέρουν διαδικτυακές υπηρεσίες στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικό αναγνωριστικό που είναι αποθηκευμένο στην κάρτα SIM του τηλεφώνου σας. Οι τράπεζες και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δίνουν ηλεκτρονικές ταυτότητες και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβατή κάρτα SIM.

Τι να αναζητήσετε όταν επιλέγετε έναν ισλανδικό τραπεζικό λογαριασμό

Ενώ ορισμένες χώρες έχουν μια πληθώρα τραπεζικών επιλογών, το τραπεζικό σύστημα της Ισλανδίας είναι εκπληκτικά απλό. Αντί να διασώσει τις τράπεζες κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008, η κυβέρνηση της Ισλανδίας επέλεξε να δανειστεί χρήματα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στη συνέχεια ίδρυσαν τρεις νέες κρατικές τράπεζες, η καθεμία με συγκρίσιμο πεδίο εφαρμογής. Υπάρχει επίσης μια διεθνής τράπεζα και μερικές διαδικτυακές τράπεζες, αλλά μέχρι εκεί. Όταν επιλέγετε τράπεζα, σκεφτείτε ποιες υπηρεσίες θέλετε και συγκρίνετε τα τραπεζικά έξοδα, τις προμήθειες ATM και τις χρεώσεις συναλλαγών στο εξωτερικό.

Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ισλανδίας

Arion Bank

Landsbanki

Íslandsbanki

Η αυτοπροσώπως επίσκεψη σε τράπεζα είναι η πιο βολική προσέγγιση για το άνοιγμα λογαριασμού. Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας το διαβατήριό σας και ένα kennitala. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λογαριασμό διαδικτυακής τραπεζικής.

Για τον πρώτο χρόνο σας στην Ισλανδία, είναι αμφίβολο ότι θα μπορέσετε να αποκτήσετε πιστωτική κάρτα ή δάνεια.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στην Ισλανδία

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν φτάσετε στην Ισλανδία είναι να υποβάλετε αίτηση για την kennitala ή τον ισλανδικό αριθμό ταυτότητάς σας. Αυτός ο αριθμός απαιτείται για καθημερινές δραστηριότητες όπως φορολογική κατάθεση, εγγραφή οχήματος, ασφάλιση υγείας, συνδρομές γυμναστηρίου και, φυσικά, τραπεζικές συναλλαγές. Οι πολίτες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών μπορούν να υποβάλουν αίτηση για kennitala απευθείας στο Ισλανδικό Εθνικό Μητρώο. Οι πολίτες όλων των άλλων χωρών πρέπει να υποβάλουν αίτηση αυτοπροσώπως. Για να μάθετε πώς να υποβάλετε αίτηση, μεταβείτε στον ιστότοπο της Διεύθυνσης Μετανάστευσης και αφήστε 10 ημέρες για επεξεργασία.

Μπορείτε να κάνετε αίτηση για ηλεκτρονική ταυτότητα μόλις αποκτήσετε το kennitala σας. Αυτό το αναγνωριστικό, το οποίο είναι αποθηκευμένο στην κάρτα SIM του τηλεφώνου σας, σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε διάφορες επίσημες ενέργειες στο διαδίκτυο, όπως το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και οι τράπεζες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν την ηλεκτρονική σας ταυτότητα. Συχνά είναι πιο εύκολο να περάσετε από έναν πάροχο κινητής τηλεφωνίας επειδή θα χρειαστείτε μια ισλανδική κάρτα SIM για να λειτουργήσει η ηλεκτρονική ταυτότητα.

Ποια είναι η ελάχιστη ηλικία για τη δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού στην Ισλανδία

Στην Ισλανδία, δεν υπάρχει ελάχιστος περιορισμός ηλικίας για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού. Για να ανοίξουν έναν λογαριασμό, οι ανήλικοι, όπως και οι ενήλικες, θα χρειαστούν ηλεκτρονική ταυτότητα. Στον ιστότοπο του Aukenni, οι γονείς ή οι κηδεμόνες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ηλεκτρονική ταυτότητα για τα παιδιά τους. Τα παιδιά πρέπει να είναι τουλάχιστον εννέα ετών για να υποβάλουν αίτηση για χρεωστική κάρτα.

Πώς να ξεκινήσετε έναν ισλανδικό τραπεζικό λογαριασμό

Μπορείτε να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό online μέσα σε λίγα λεπτά αφού έχετε την ηλεκτρονική σας ταυτότητα. Εάν δεν έχετε ακόμη ηλεκτρονική ταυτότητα, μπορείτε να ανοίξετε έναν λογαριασμό αυτοπροσώπως με την kennitala, το διαβατήριό σας και την άδεια παραμονής σας. Η διαδικασία είναι απλή και ο λογαριασμός σας θα ενεργοποιηθεί αμέσως. Εάν επιλέξετε να ξεκινήσετε έναν λογαριασμό με χρεωστική κάρτα, θα πρέπει να λάβετε την κάρτα ταχυδρομικά σε περίπου πέντε ημέρες.

Λήψη χρεωστικής κάρτας

Θα χρειαστεί να καταχωρήσετε έναν λογαριασμό επειδή όλοι οι μισθοί στην Ισλανδία καταβάλλονται σε μια τοπική τράπεζα. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για λογαριασμό σε οποιαδήποτε από τις τρεις τράπεζες της Ισλανδίας ηλεκτρονικά, αλλά πρέπει να υπογράψετε τη συμφωνία λογαριασμού αυτοπροσώπως.

Μόλις αποκτήσετε ένα kennitala, μπορείτε να το πετύχετε. Εάν διαθέτετε ήδη ηλεκτρονική ταυτότητα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αίτησης ηλεκτρονικά. Ωστόσο, εάν δεν το κάνετε, θα χρειαστεί να επισκεφθείτε την τράπεζα αυτοπροσώπως. Ως μέρος της διαδικασίας αίτησης λογαριασμού, το υποκατάστημα θα κανονίσει την ηλεκτρονική σας ταυτότητα.

Θα χρειαστείτε την kennitala, το διαβατήριό σας και, εάν είστε από χώρες εκτός ΕΕ/ΕΟΧ, την άδεια διαμονής σας, είτε κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά είτε αυτοπροσώπως. Μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε ή όχι να σταλεί μια χρεωστική κάρτα στην εγγεγραμμένη σας διεύθυνση. Αν και μπορείτε να ανοίξετε έναν λογαριασμό αμέσως, οι χρεωστικές κάρτες μπορεί να χρειαστούν έως και πέντε ημέρες για να φτάσουν στο σπίτι σας.

Η επεξεργασία πληρωμών και αποδείξεων στο εξωτερικό είναι διαθέσιμη και στα τρία ιδρύματα. Οι χρεώσεις υπηρεσιών, από την άλλη πλευρά, εφαρμόζονται σε όλες τις συναλλαγές, επομένως θα πρέπει να αναλύσετε τη δομή χρέωσης κάθε τράπεζας όταν επιλέγετε σε ποια τράπεζα θα ανοίξετε λογαριασμό.

Πιστωτικές κάρτες

Όλες οι ισλανδικές τράπεζες παρέχουν μια ποικιλία πιστωτικών καρτών, η καθεμία με διαφορετική ετήσια χρέωση που ποικίλλει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τα προνόμια της κάρτας. Κάθε τράπεζα έχει ένα προπληρωμένο πρόγραμμα που είναι εξασφαλισμένο με μια αρχική κατάθεση. Γενικά, ο κάτοχος της κάρτας έχει περιορισμό δαπανών και αναμένεται να πραγματοποιεί μηνιαίες πληρωμές εκτός από την αρχική κατάθεση.

Οι αιτήσεις υπόκεινται σε πιστωτικό έλεγχο και οι αλλοδαποί υπήκοοι ενδέχεται να υπόκεινται σε πρόσθετους όρους. Η Islandsbanki, για παράδειγμα, θα εκδίδει βασικές κάρτες μόνο σε ομογενείς που διατηρούν ενεργό χρεωστικό λογαριασμό για τουλάχιστον ένα χρόνο. Οι εκπατρισμένοι από χώρες εκτός ΕΕ/ΕΟΧ πρέπει επίσης να προσκομίσουν απόδειξη διαμονής. Οι αιτήσεις προπληρωμένων καρτών, από την άλλη, θα εγκρίνονται.

Επενδύσεις και Αποταμιεύσεις

Οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου και επενδύσεων είναι διαθέσιμοι από τις slandsbanki, Landsbankinn και Arion Bank. Διατίθενται προγράμματα άμεσης πρόσβασης και πιο μακροπρόθεσμα, καθώς και εναλλακτικές λύσεις που δεν συνδέονται με ευρετήρια και δεν συνδέονται με ευρετήρια με μηνιαίες ή ετήσιες δυνατότητες τόκων. Η Lanksbankinn προσφέρει επίσης ένα πρόγραμμα επενδύσεων σε ξένο συνάλλαγμα, στο οποίο το ξένο νόμισμα χρησιμοποιείται για την πληρωμή τόκων σε χρήματα.

Μπορείτε να κάνετε αίτηση online μεταφέροντας δολάρια από τον χρεωστικό σας λογαριασμό, εάν έχετε ήδη λογαριασμό. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου σε διαφορετική τράπεζα, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική σας ταυτότητα και μια ηλεκτρονική εφαρμογή.

Η Kvika προσφέρει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες τόσο σε ιδιώτες όσο και σε εταιρικούς πελάτες εάν σκέφτεστε να επεκτείνετε το επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο. Μεταξύ αυτών είναι οι αγορές κεφαλαίων, η εταιρική χρηματοδότηση, η τραπεζική και η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Ωρες λειτουργίας

Πριν από την επιδημία του COVID-19, οι τυπικές ώρες λειτουργίας καταστημάτων ήταν 9 π.μ. έως 4 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή, με εξαίρεση το υποκατάστημα του αεροδρομίου του Landsbankinn Keflavik, το οποίο ήταν ανοιχτό καθημερινά από τις 6.30 π.μ. έως τις 6.30 μ.μ. Η εξυπηρέτηση πελατών είναι συνήθως προσβάσιμη για τηλεφωνική τραπεζική και υποστήριξη μεταξύ 9 π.μ. και 4 μ.μ. τις καθημερινές, με κάλυψη Σαββατοκύριακου που προστίθεται κατά τη διάρκεια της επιδημίας.

Είναι δυνατό να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Ισλανδία στο Διαδίκτυο

Ναι, αφού έχετε την ηλεκτρονική σας ταυτότητα, μπορείτε να ανοίξετε λογαριασμό σε μια ισλανδική τράπεζα online. Ενδέχεται να μην μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία μέχρι να φτάσετε στην Ισλανδία, επειδή οι υπήκοοι εκτός ΕΟΧ/ΕΖΕΣ πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως αίτηση για αριθμό ταυτότητας.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να ανοίξετε έναν διαδικτυακό τραπεζικό λογαριασμό εάν θέλετε να έχετε τραπεζικό λογαριασμό πριν μετακομίσετε στην Ισλανδία. Με αυτόν τον τρόπο, μόλις εγκατασταθείτε στο νέο σας σπίτι, μπορείτε να αρχίσετε να απολαμβάνετε τον ισλανδικό τρόπο ζωής. Μια βασική προειδοποίηση: εάν θέλετε όλη την προστασία και τις υπηρεσίες μιας κανονικής τράπεζας, μείνετε μακριά από εταιρείες ηλεκτρονικού χρήματος και χρησιμοποιήστε μια σωστά ρυθμιζόμενη τράπεζα.

Μεταφορές χρημάτων

Το παρακάτω είναι ένα παράδειγμα ισλανδικού τραπεζικού λογαριασμού: 323-26-12026.

Ακολουθούν οι ορισμοί για κάθε τμήμα:

Αυτός είναι ο αριθμός τράπεζας και υποκαταστήματος 323. Το υποκατάστημα παραδοσιακά υποδεικνύεται με τα τελευταία δύο ψηφία, αν και με την ηλεκτρονική τραπεζική, αυτός ο αριθμός δεν είναι πλέον σχετικός. 3XX, 5XX και 1XX για τις Arion Banki, Slandsbanki και Landsbanki.

Ο τύπος λογαριασμού είναι 26. Ένας λογαριασμός όψεως έχει υπόλοιπο 26, ενώ ένας λογαριασμός ταμιευτηρίου έχει υπόλοιπο 13.

Αριθμός λογαριασμού. 12026. Εάν δεν ληφθούν, πολλά άτομα επιλέγουν τα δικά τους.

Χρειάζονται δευτερόλεπτα για να μετακινήσετε χρήματα. Απλώς εισαγάγετε τον αριθμό λογαριασμού και το kennitala από την ηλεκτρονική τράπεζα ή την εφαρμογή σας.

Ποια είναι η διάκριση μεταξύ μιας άδειας τραπεζικής και μιας άδειας ηλεκτρονικού χρήματος

Απλές τραπεζικές υπηρεσίες, όπως ανταλλαγή συναλλάγματος και μεταφορές χρημάτων, είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο από τις περισσότερες εταιρείες FinTech και ηλεκτρονικού χρήματος. Εάν θέλετε πιο εξελιγμένες τραπεζικές υπηρεσίες, όπως διαχείριση καταθέσεων στους προσωπικούς και εταιρικούς λογαριασμούς σας, καθώς και πιο προηγμένες δραστηριότητες όπως ο δανεισμός, θα πρέπει να επιλέξετε μια τράπεζα με τραπεζική άδεια. Η τραπεζική άδεια είναι μια νομική απαίτηση για κάθε επιχείρηση που θέλει να αυτοαποκαλείται τράπεζα. Οι αδειοδοτημένες τράπεζες πρέπει να τηρούν όλους τους νόμους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των κεφαλαίων των πελατών τους. Τον Ιούλιο του 2016,

Πονάτε από οικονομική αναποφασιστικότητα; Θέλετε να επενδύσετε με τον Adam;

Ο Adam είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος συγγραφέας σε οικονομικά θέματα, με περισσότερες από 409,9 εκατομμύρια προβολές απαντήσεων στο Quora.com και ένα βιβλίο που πωλείται ευρέως στο Amazon

Schreibe einen Kommentar