Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Κολούμπια 2022

0
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Κολούμπια 2022

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Κολούμπια 2022.

Αν θέλετε να επενδύσετε ως εκπατρισμένος ή άτομο με υψηλή καθαρή αξία, κάτι στο οποίο ειδικεύομαι, μπορείτε να μου στείλετε email ([email protected]) ή να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp (+44-7393-450-837).

Εισαγωγή

Λίγα έθνη είναι πιο δελεασμένα στους ομογενείς που αναζητούν τον ήλιο από την Κολομβία, η οποία είναι γνωστή για τις παγκοσμίου φήμης παραλίες της και τους φιλικούς ντόπιους. Υπάρχει κάτι για όλους με μίλια ακτογραμμή της Καραϊβικής και μια πληθώρα πολιτισμού στις ολοένα και πιο φιλικές προς τους μετανάστες πόλεις της χώρας. Αν θέλετε να συμμετάσχετε στους πολυάριθμους ομογενείς που έχουν ήδη κάνει την Κολομβία σπίτι τους, θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά την απόφασή σας, ειδικά τα οικονομικά σας. Θα εξετάσουμε πώς να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό στη χώρα και το κόστος που συνεπάγεται σε αυτό το άρθρο.

Η Κολομβία είναι από καιρό αγαπημένος προορισμός για τους ομογενείς λόγω των φιλικών της ανθρώπων, των χαλαρών παραλιών και του νόστιμου καφέ.

Η Κολομβία απευθύνεται σε ηλικιωμένους λόγω του φθηνού κόστους ζωής της, αλλά οι πόλεις προσελκύουν επίσης έναν αυξανόμενο αριθμό νέων εξερευνητών και επιχειρηματιών. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο βασιλιάς του Διαδικτύου, ίδρυσε ακόμη και μια κολομβιανή εταιρεία, ανοίγοντας το δρόμο για μεγαλύτερες επενδύσεις στην τεχνολογία.

Θα χρειαστείτε έναν τοπικό τραπεζικό λογαριασμό για να ζήσετε στην Κολομβία, ανεξάρτητα από το γιατί μετακομίζετε εκεί. Εδώ είναι ο βήμα προς βήμα οδηγός μας για να αποκτήσετε ένα.

Υπάρχει δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού από άλλη χώρα

Εκτός Κολομβίας, είναι αδύνατο να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό. Πρέπει να επισκεφτείτε ένα υποκατάστημα και να προσκομίσετε έγγραφα αυτοπροσώπως, καθώς και να απαντήσετε σε ορισμένες ερωτήσεις συμμόρφωσης.

Η καλύτερη εναλλακτική είναι να δείτε εάν ένας από τους διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς με γραφεία στην Κολομβία μπορεί να σας βοηθήσει να ανοίξετε έναν λογαριασμό στη χώρα σας και στη συνέχεια να μεταφέρετε τη λειτουργικότητα του λογαριασμού στην Κολομβία στο μέλλον.

Μπορεί ένας μη κάτοικος να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό

Χωρίς κάρτα ταυτότητας cédula de extranjera, είναι αδύνατο να ανοίξετε έναν τοπικό τραπεζικό λογαριασμό στην Κολομβία. Αυτό το αναγνωριστικό δεν μπορεί να ληφθεί σε τουριστική βίζα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να εγγραφείτε σε λογαριασμό εκτός και αν αποκτήσετε βίζα που επιτρέπει τη διαμονή.

Για να ανοίξω έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Κολομβία, ποια έγγραφα χρειάζομαι

Το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στην Κολομβία απαιτεί την προετοιμασία λίγων εγγράφων εκ των προτέρων, αλλά θα πρέπει να είναι μάλλον ανώδυνο. Μόλις γίνει αποδεκτός ο λογαριασμός σας, θα πρέπει να σας χορηγηθεί μια χρεωστική κάρτα, καθώς και η δυνατότητα χρήσης online και mobile banking.

Για να ανοίξετε οποιονδήποτε λογαριασμό, πρέπει να προσκομίσετε τα ακόλουθα έγγραφα:

Απαιτείται διαβατήριο και βίζα που να αποδεικνύει το δικαίωμά σας να ζείτε και να εργάζεστε στην Κολομβία, καθώς και το cédula de extranjera. Αυτό είναι το δελτίο ταυτότητας του αλλοδαπού στην Κολομβία. μάθετε περισσότερα για αυτό εδώ.

Ένα συμβόλαιο ενοικίασης ή μια πρόσφατη δήλωση κοινής ωφελείας που δείχνει την τρέχουσα διεύθυνσή σας.

Θα χρειαστείτε επίσης τα ακόλουθα για ορισμένους λογαριασμούς με πιστωτικές διευκολύνσεις:

Τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου του εργοδότη σας (που μπορεί να ελεγχθούν).

Υπογραφή σύμβασης εργασίας.

Εάν εργάζεστε ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα πρέπει να αποδείξετε τα κέρδη σας με άλλους τρόπους, όπως τα τρέχοντα τραπεζικά αντίγραφα.

Κάθε λογαριασμός θα έχει ένα ελάχιστο ποσό κατάθεσης που πρέπει να καταβληθεί για να ανοίξει ο λογαριασμός. Εάν τα χρήματα που βάζετε στον λογαριασμό δεν προέρχονται από μια προφανή πηγή, όπως μια πληρωμή, θα σας ζητηθεί να υποδείξετε από πού προέρχονται.

Ποιες κολομβιανές τράπεζες είναι κατάλληλες για ομογενείς

Η Κολομβία έχει έναν ακμάζοντα τραπεζικό τομέα που αναμένεται μόνο να αναπτυχθεί. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι, επομένως είναι καλύτερο να δημιουργήσετε έναν τραπεζικό λογαριασμό σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές τράπεζες της Κολομβίας. Αυτά είναι πιο αξιόπιστα και μπορούν να κάνουν τη διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού να προχωρήσει πιο ομαλά. Το προσωπικό που μιλά άπταιστα αγγλικά και άλλες γλώσσες είναι επίσης πολύ πιο πιθανό να συναντηθεί. Τα έγγραφα θα είναι γραμμένα στα αγγλικά και θα απευθύνονται σε ομογενείς.

Για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού, καλέστε την τράπεζα νωρίτερα και εάν δεν μιλάτε ισπανικά, ζητήστε βοήθεια από έναν αγγλόφωνο υπάλληλο. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε τη βοήθεια ενός φίλου ή ενός μεταφραστή για να επισπεύσετε τη διαδικασία.

Πάντα να συγκρίνετε μερικές τράπεζες και, αν είναι δυνατόν, να ζητάτε συμβουλές από ομογενείς. Αυτό θα σας επιτρέψει να κατανοήσετε καλύτερα τη φήμη και τις προσφορές κάθε τράπεζας, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Για επενδύσεις ή δανεισμό, παρακολουθείτε τις μηνιαίες προμήθειες λογαριασμού, τις χρεώσεις ανάληψης και τα επιτόκια. Οι κριτικές τρίτων μπορούν να σας δείξουν τι έχουν να προσφέρουν οι καλύτερες τράπεζες και εάν υπάρχουν τομείς στους οποίους πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Ορισμένες τράπεζες θα αρνηθούν να ανοίξουν λογαριασμό για έναν αλλοδαπό που βρίσκεται στη χώρα για λιγότερο από έξι μήνες, επομένως ελέγξτε ξανά πριν κλείσετε ραντεβού.

Στην Μπογκοτά, οι ώρες λειτουργίας της τράπεζας είναι συνήθως από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή, αλλά ποικίλλουν σημαντικά σε ολόκληρη τη χώρα. Εκτός της Μπογκοτά, το ωράριο λειτουργίας των τραπεζών είναι συνήθως 8 π.μ. έως 11:30 π.μ., ακολουθούμενο από 2 μ.μ. έως 4 μ.μ. Οι τράπεζες θα κλείνουν το μεσημέρι της τελευταίας εργάσιμης ημέρας του μήνα.

Οι καλύτερες τράπεζες της Κολομβίας

Με μια ώριμη τραπεζική αγορά, οι ομογενείς έχουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών για να διαλέξουν, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών τραπεζών και των παγκόσμιων κολοσσών λιανικής. Μείνετε σε γνωστά ονόματα και μεγαλύτερους οργανισμούς γιατί είναι πιο πιθανό να συναντήσετε αγγλόφωνους διαχειριστές σχέσεων και ακόμη και αγγλόφωνη γραφειοκρατία.

Colpatria Bank
Αυτή θα μπορούσε να είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για τους ομογενείς στην Κολομβία, με περισσότερα από 200 υποκαταστήματα και αυξημένη οργανωτική ισχύ μετά την πρόσφατη συγχώνευση με την Scotiabank. Προσφέρουν μια ολοκληρωμένη γκάμα αγαθών και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων λογαριασμών επιταγών και ταμιευτηρίου, διαχείρισης επενδύσεων και περιουσίας, υποθηκών και δανείων, ασφάλισης και όλων των μεγάλων επωνυμιών χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Corpbanca
Αυτή είναι μια βολική εναλλακτική τραπεζική με 300 υποκαταστήματα και πάνω από 600 ΑΤΜ. Οι λογαριασμοί τους περιλαμβάνουν τραπεζικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου και κειμένου, επιλογές χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, λογαριασμούς πολλαπλών νομισμάτων και όλες τις τυπικές υπηρεσίες, όπως δάνεια και ασφάλειες.

Βίλες BancoAV
Με ρίζες που χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, αυτή είναι μια καθιερωμένη τοπική τράπεζα με δεσμούς με τον κατασκευαστικό κλάδο που έχουν παραμείνει από την έναρξή της. Ωστόσο, έχουν απομακρυνθεί από τις κατασκευές και έχουν κερδίσει δημοτικότητα στον τομέα του λιανικού εμπορίου χάρη σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών που περιλαμβάνει τρεχούμενους λογαριασμούς και λογαριασμούς ταμιευτηρίου καθώς και κάρτες από όλες τις μεγάλες μάρκες.

Τράπεζα κοινωνικής στέγασης
Με έντονη εστίαση στις ΜΜΕ, θα μπορούσε να είναι μια κατάλληλη επιλογή για ομογενείς που αναζητούν μια αξιόπιστη τράπεζα με μακρά ιστορία και τοπική ισχύ. Μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία λογαριασμών, ωστόσο ο ιστότοπός τους δεν είναι στα Αγγλικά. Συνιστούμε να καλέσετε τα ιδρύματα με τα οποία θέλετε να κλείσετε ραντεβού για να προχωρήσει η διαδικασία πιο ομαλά, επειδή θα μπορούν να ετοιμάσουν έγγραφα για εσάς. Θα λάβετε επίσης έναν αγγλόφωνο διευθυντή σχέσεων για να σας βοηθήσει.

Έχετε το νου σας για κρυφές χρεώσεις στην καλή γλώσσα του συμβολαίου σας. Ενδέχεται να χρεωθείτε κόστος για την ακύρωση του λογαριασμού σας, κυρώσεις για τη χρήση καρτών εκτός δικτύου και, το πιο σημαντικό, χρεώσεις για τη μετατροπή νομίσματος όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό.

Κατά τη δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού στην Κολομβία, υπάρχουν χρεώσεις

Το κόστος που πρέπει να πληρώσετε θα ποικίλλει ανάλογα με την τράπεζα και τον τύπο του λογαριασμού που ανοίγετε. Δεν είναι ασυνήθιστο στην Κολομβία να χρεώνεστε σε τακτική βάση μόνο και μόνο για να διατηρείτε ενεργό τον τραπεζικό σας λογαριασμό και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρεωθείτε όταν κάνετε ανάληψη μετρητών από ένα ΑΤΜ που λειτουργεί από άλλη τράπεζα. Η κατάθεση επιταγών θα σας κοστίσει επίσης χρήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να βλέπετε και να κατανοείτε τη γραφειοκρατία σας στα Αγγλικά, καθώς διαφορετικά μπορεί να σας πάρουν απρόοπτα.

Για να μεταφέρετε χρήματα μεταξύ διαφορετικών λογαριασμών σε διαφορετικά νομίσματα, θα πρέπει να πληρώσετε πολλά χρήματα. Η μεταφορά της πληρωμής σας σε έναν τραπεζικό λογαριασμό στη χώρα σας, για παράδειγμα, θα συνεπάγεται μια προμήθεια διεκπεραίωσης καθώς και μια σημαντική χρέωση από την άλλη πλευρά, και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχετε κακή συναλλαγματική ισοτιμία.

Εάν στέλνετε χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό της Κολομβίας, θα πρέπει να δηλώσετε τις προθέσεις σας. Πολλοί ξένοι ξοδεύονται από αυτό, καθώς μπορεί να αλλάξουν γνώμη για το πού θέλουν να ξοδέψουν τα χρήματά τους. Θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε μια σημαντική προμήθεια εάν το κάνετε αυτό, καθώς η τράπεζά σας μπορεί να ελέγξει τα χρήματα μετά από μερικά χρόνια για να επιβεβαιώσει ότι εξακολουθείτε να τα χρησιμοποιείτε για τον αναφερόμενο λόγο. Θα μπορούσατε να τιμωρηθείτε έως και το 100% των χρημάτων εάν δεν τα ξοδέψετε με τον τρόπο που είχατε δηλώσει.

Όταν ανοίξετε για πρώτη φορά τον λογαριασμό, θα χρειαστεί να καταθέσετε ένα ελάχιστο ποσό, το οποίο θα πρέπει επίσης να επικυρωθεί. Το ποσό που θα χρειαστεί να καταθέσετε θα διαφέρει ανά τράπεζα, γι‘ αυτό κάντε διπλό έλεγχο εκ των προτέρων.

Θα χρειαστεί περίπου μία εβδομάδα για να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σας αφού ολοκληρώσετε την αίτησή σας, στείλετε τα έγγραφα σας και πληρώσετε την κατάθεσή σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά μετρητά στη διάθεσή σας και ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό σας στο σπίτι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πονάτε από οικονομική αναποφασιστικότητα; Θέλετε να επενδύσετε με τον Adam;

Ο Adam είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος συγγραφέας σε οικονομικά θέματα, με περισσότερες από 409,9 εκατομμύρια προβολές απαντήσεων στο Quora.com και ένα βιβλίο που πωλείται ευρέως στο Amazon

Schreibe einen Kommentar