Πώς μπορώ να διατηρήσω το φυσικό μου πέτρινο αίθριο;

10
Πώς μπορώ να διατηρήσω το φυσικό μου πέτρινο αίθριο;

Συντήρηση αίθριου από φυσική πέτρα από την Kerr & Kerr Landscaping Cambridge

Ένα αίθριο από φυσική πέτρα είναι μια όμορφη προσθήκη σε κάθε εξωτερικό χώρο. Αλλά όπως τα περισσότερα εξωτερικά χαρακτηριστικά, η φυσική πέτρα απαιτεί κάποια τακτική συντήρηση για να διατηρείται η καλύτερη εμφάνιση και να διασφαλιστεί ότι η βεράντα σας παραμένει ανέπαφη.

Πρώτα, επιλέξτε κάτι για να γεμίσετε τις ρωγμές.

Είτε θέλετε μια πιο φυσική εμφάνιση είτε προτιμάτε να πάτε με κάτι πιο καθαρό, επιλέγοντας κάτι γεμίστε τα κενά ανάμεσα στις πλάκες φυσικής πέτρας σας είναι το πρώτο βήμα στη συντήρηση της βεράντας σας. Έχετε μερικές επιλογές για συμπλήρωση:

  • Πολυμερική άμμος
  • πέτρινη σκόνη
  • Βρύα ή ερπετό θυμάρι

Σε πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού αρέσει η εμφάνιση του βρύα ή ερπετό θυμάρι ανάμεσα στα πλακόστρωτά τους. Αλλά αν ακολουθήσετε αυτή τη διαδρομή, φροντίστε να το κάνετε ξινίστε το φυτόχωμα και περιορίστε το επίπεδο pH για να μην μεγαλώσει πολύ. Τα βρύα και το έρπον θυμάρι μπορούν να καλύψουν έως και 100 τετραγωνικά πόδια σε ένα χρόνο.

Σκόνη πέτρας και πολυμερική άμμος είναι υπέροχες επιλογές αν δεν θέλετε τη φυσική εμφάνιση, αλλά προτιμάτε μια πιο επίσημη εμφάνιση. Η πολυμερική άμμος θα σκληρύνει, αλλά εξακολουθεί να επιτρέπει στις πέτρες να κινούνται φυσικά. Ωστόσο, αυτοί οι τύποι πληρωτικών απαιτούν ετήσιο σκούπισμα και περιστασιακή εκ νέου εφαρμογή.

Σκουπίζετε και καθαρίζετε τη βεράντα σας κάθε χρόνο.

Την άνοιξη, είναι σημαντικό να σκουπίστε τη φυσική πέτρινη βεράντα σας για να αφαιρέσετε τυχόν χαλαρή άμμο, φύλλα, χαλίκι ή άλλα υπολείμματα που μπορεί να πέσουν ανάμεσα στις ρωγμές.

Στη συνέχεια, αξιολογήστε τη βεράντα σας και προσδιορίστε εάν υπάρχουν λεκέδες που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, όπως γύρω από μπάρμπεκιου και εστίες φωτιάς. Μπορείς ψεκάστε τη βεράντα σας με καθαρό νερό από τον εύκαμπτο σωλήνα του κήπου σας και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε απαλό, οικιακό απορρυπαντικό όπως σαπούνι πιάτων τρίψτε απαλά τους λεκέδες.

Θέλετε κάτι με λιγότερη συντήρηση; Δοκιμάστε τις mega flagstones.

Μέγα πλακόστρωτα είναι ακριβώς όπως ακούγονται: μεγάλες πλάκες, οι οποίες πρέπει να τοποθετηθούν με μηχανή. Ενώ αυτό είναι ένα πιο ακριβό επιλογή από τις μικρότερες επιστρώσεις φυσικής πέτρας, θα αντισταθούν στη μετακίνηση και θα απαιτήσουν λιγότερη συντήρηση.

Για να διατηρούνται οι μέγα πλάκες και να φαίνονται υπέροχες, συχνά σφραγίζονται με ένα αναπνεύσιμο διάλυμα με βάση το νερό που θα αποτρέψτε τη διάσπαση της πέτρας.
Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το δικό σας αίθριο από φυσική πέτρα ή θέλετε να εγκαταστήσετε ένα στην αυλή σας αυτή την άνοιξη, επικοινωνήστε με την Kerr & Kerr Εξωραϊσμός στο Cambridge!

Schreibe einen Kommentar