Πώς να γίνετε βοτανολόγος ως καριέρα

6
Πώς να γίνετε βοτανολόγος ως καριέρα

Οι σύνδεσμοι που περιέχονται σε αυτήν την ανάρτηση και αλλού στον ιστότοπό μου ενδέχεται να περιλαμβάνουν συνδέσμους συνεργατών. Όταν κάνετε μια αγορά μέσω αυτών των συνδέσμων, κερδίζω προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Συνδέομαι μόνο με προϊόντα και υπηρεσίες που αγαπώ – και που πιστεύω ότι θα λατρέψετε και εσείς!

Ευγενικές, σοβαρές παραλλαγές του „Πώς μπορώ να γίνω βοτανολόγος;“ βρίσκονται συχνά στα εισερχόμενά μου από επίδοξους βοτανολόγους. Κάνω ό,τι μπορώ για να απαντήσω σε κάθε email, αλλά σκέφτηκα ότι θα ήταν επίσης διασκεδαστικό να γράψω ένα άρθρο για το πώς να γίνετε βοτανολόγος. Σε τελική ανάλυση, υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτή την ερώτηση από ό,τι συνειδητοποιούν οι περισσότεροι.

Όταν ρωτάτε πώς να γίνετε βοτανολόγος, πρέπει πραγματικά να το αναλύσετε σε πολλές διαφορετικές ενέργειες για να καταλήξετε στην καλύτερη απάντηση. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον απώτερο στόχο σας, να ερευνήσετε νομικές πτυχές του τόπου διαμονής σας, να σχεδιάσετε μια εκπαίδευση με βότανα που ταιριάζει με τους στόχους σας και, στη συνέχεια, να απολαύσετε το ταξίδι που συνοδεύει την ανάληψη ενός δια βίου επαγγέλματος.

Σκεφτείτε τον τελικό σας στόχο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσδιορίσετε τι σημαίνει για εσάς βοτανολόγος. Η εργασία με βότανα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εργάζεστε απευθείας με πελάτες. Για παράδειγμα, τα μονοπάτια σταδιοδρομίας με βότανα περιλαμβάνουν τη γεωργία, τη δημιουργία προϊόντων για πώληση και την εργασία ως δάσκαλος. Μερικοί βοτανολόγοι αναπτύσσουν ακόμη και πολλαπλές δεξιότητες και ροές εισοδήματος.

Από την εμπειρία μου, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι είστε στην πραγματικότητα ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης με πάθος για τη βοτανολογία. Η δική μου σταδιοδρομία στα βότανα περιελάμβανε μαθήματα διδασκαλίας, εργασία με πελάτες, ανεξάρτητη γραφή, ανάπτυξη συνταγών, κηπουρική και εκμάθηση φωτογραφίας. Έχω γράψει ebook και επίσης εξέδωσε ένα βιβλίο μέσω ενός mainstream εκδότη.

Τώρα μαθαίνω να κάνω podcast και δημιουργώ τα δικά μου μαθήματα! Το μονοπάτι σας μπορεί να σας οδηγήσει σε μέρη που εκπλήσσουν, αλλά το να έχετε κατά νου μια γενική κατεύθυνση μπορεί να σας βοηθήσει να κατανείμετε καλύτερα τον χρόνο και τους πόρους σας.

Ερευνήστε πώς να γίνετε βοτανολόγος όπου ζείτε

Αφού καθορίσετε την ιδανική περιγραφή της θέσης εργασίας σας, πρέπει να σκεφτείτε πού ζείτε. Μπορεί να υπάρχουν νομικοί ορισμοί ή οδηγίες στη χώρα σας που καθορίζουν τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε. Εάν έχετε επαγγελματίες βοτανοθεραπευτές στην περιοχή σας, μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις επιλογές σας.

Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο καθένας μπορεί να αυτοαποκαλείται βοτανολόγος. Οι φράσεις «πιστοποιημένος βοτανολόγος» και «κύριος βοτανολόγος» δεν σημαίνουν στην πραγματικότητα τίποτα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει επιτροπή αδειοδότησης βοτανοθεραπευτών που να πιστοποιεί κανέναν.

Επίσης, οι περισσότερες σχολές βοτάνων εδώ δεν είναι διαπιστευμένες. Το American Herbalist Guild προσφέρει μια εγγεγραμμένη διαδικασία αξιολόγησης από ομοτίμους βοτανολόγων που σας επιτρέπει να βάλετε RH, AHG μετά το όνομά σας. Εκτός από αυτό, η εκπαίδευσή σας και η εργασιακή σας εμπειρία γίνονται τα διαπιστευτήριά σας.

Δεν μπορώ να μιλήσω για τη βοτανολογία σε άλλες χώρες, αλλά ξέρω ότι το να είσαι βοτανολόγος στις Ηνωμένες Πολιτείες σημαίνει να είσαι προσεκτικός ώστε να αποφεύγεις τη γλώσσα και τις δραστηριότητες που προορίζονται αποκλειστικά για επαγγελματίες του ιατρικού τομέα. Αυτές οι εκτιμήσεις διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία. Υπάρχουν επίσης πολλοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε σχετικά με την παρασκευή φυτικών συμπληρωμάτων. Ακόμη και οι ετικέτες των φυτικών προϊόντων πρέπει να ακολουθούν ειδικούς κανόνες.

Το άρθρο μου Πώς να χρησιμοποιήσετε ασφαλέστερη φυτική γλώσσα εξετάζει μερικές από τις εμπειρίες μου στο να μάθω να μιλάω σαν βοτανολόγος που μπορεί να είναι χρήσιμο εάν θέλετε να συνεργαστείτε απευθείας με πελάτες ή να γράψετε για τη βοτανολογία.

Ξεκινήστε με μια σχολή βοτάνων υψηλής ποιότητας

Όπως ανέφερα παραπάνω, η εκπαίδευσή σας και το εργασιακό σας ιστορικό γίνονται τα διαπιστευτήριά σας. Μην τσιγκουνεύεστε λοιπόν τη φυτική σας εκπαίδευση. Είναι πιο εύκολο από ποτέ να αποκτήσετε πρόσβαση σε φανταστική, καλά ερευνημένη εκπαίδευση βοτάνων στο διαδίκτυο.

Η εγγραφή σε ένα σχολείο θα σας βοηθήσει επίσης να δημιουργήσετε μια εξαιρετική βάση για βότανα. Όπως κι αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τη φυτική σας εκπαίδευση, τα βασικά θα είναι πάντα σημαντικά. Οι βοτανολόγοι πρέπει:

 • Έχετε μια ολιστική προοπτική για την υγεία
 • Να είναι σε θέση να αναγνωρίζει και να εφαρμόζει συγκεκριμένα φυτά με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα
 • Κατανοήστε πώς να διαφοροποιήσετε παρόμοια βότανα και κάντε την καλύτερη επιλογή ή χρησιμοποιήστε υποκαταστάσεις

Οι βοτανολόγοι που εργάζονται με πελάτες πρέπει επίσης:

 • Αναπτύξτε εξαιρετικές δεξιότητες ανθρώπων
 • Μάθετε την τήρηση αρχείων και τις νομικές πτυχές της συνεργασίας με πελάτες
 • Μάθετε πώς να βοηθάτε τους πελάτες να θέσουν και να επιτύχουν τους στόχους τους με βότανα
 • Να είστε ενήμεροι για καταστάσεις ή καταστάσεις που πρέπει να παραπεμφθούν σε έναν επαγγελματία ιατρό

Εάν ενδιαφέρεστε να εργαστείτε ένας προς έναν με πελάτες, το συνιστώ ανεπιφύλακτα Πακέτο μαθημάτων Clinical Herbalist της Herbal Academy (#υιοθετώ). Σας βοηθά να κατακτήσετε τη βοτανολογία από αρχάριους έως προχωρημένους έχοντας κατά νου τον επαγγελματισμό. Τα μαθήματά τους αναφέρονται, έχουν ερευνηθεί καλά και παρουσιάζονται όμορφα. Παρουσιάζουν τις απόψεις και τις εμπειρίες πολλών διαφορετικών βοτανολόγων, κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο! Εργάστηκα ως μέλος της συγγραφικής τους ομάδας για το Advanced Course.

Συνειδητοποιήστε ότι είναι μια πορεία ζωής

Η βοτανολογία είναι μια ζωντανή, ζωντανή παράδοση που αλλάζει και μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου. Η ιστορία, οι λαϊκές παραδόσεις και η σύγχρονη επιστήμη συμβάλλουν στην προοπτική και τη γνώση που αναπτύσσουμε ως βοτανολόγοι. Καθώς προχωράμε στην καριέρα μας, μαθαίνουμε συνεχώς από τα φυτά, τους πελάτες μας και άλλους βοτανολόγους.

Μερικοί από τους τρόπους για να συνεχίσετε την εκπαίδευση ως βοτανολόγοι περιλαμβάνουν:

 • Εργασία με μέντορα
 • Αφιερώνοντας χρόνο για τη δημιουργία ενός προσωπικού περιοδικού materia medica
 • Διαβάζοντας ευρέως για να εισαγάγετε τον εαυτό σας σε νέες ιδέες (Για παράδειγμα, κρατάω μια λίστα ανάγνωσης με βότανα και ακόμη δημοσιεύω αυτό που διάβασα εδώ)
 • Παρακολούθηση διαδικτυακών σεμιναρίων με βότανα για εξειδικευμένα θέματα
 • Εγγραφή σε διαδικτυακά μαθήματα για να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας

Η βοτανολογία είναι μια επαγγελματική πορεία με πολλές συναρπαστικές ευκαιρίες. Είναι μια φυσική επιλογή αν αγαπάτε τα φυτά και τους ανθρώπους. Η δική μου καριέρα στα βότανα έχει γίνει ένα ανταποδοτικό ταξίδι, και ελπίζω να το κάνει και το δικό σας!

Schreibe einen Kommentar