Πώς να φτιάξετε ένα ζωύφιο τζίντζερ για άγρια ​​αναψυκτικά που έχουν υποστεί ζύμωση

0
Πώς να φτιάξετε ένα ζωύφιο τζίντζερ για άγρια ​​αναψυκτικά που έχουν υποστεί ζύμωση

Μάθετε πώς να φτιάξετε ένα σπιτικό ζωύφιο τζίντζερ χρησιμοποιώντας μια άγρια ​​ζύμωση. Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή ζύμωσης για αρχάριους, μπορεί να αποτελέσει βάση για όλα τα είδη αναψυκτικών που έχουν υποστεί φυσική ζύμωση, συμπεριλαμβανομένης της παραδοσιακής μπύρας με τζίντζερ. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το παραδοσιακά ζυμωμένο τζίντζερ ορεκτικό για σπιτικές φυσικές αναψυκτικές!

ένα αφρώδη βάζο με σπιτική μίζα τζίντζερ

Ζύμωση Τζίντζερ ως ορεκτικό για αναψυκτικά

Το πιο ωραίο πράγμα για μένα σχετικά με τη ζύμωση είναι ότι είναι μια από τις παλαιότερες μεθόδους συντήρησης των τροφίμων, μαζί με το αλάτισμα και το στέγνωμα.

Μου αρέσει η σκέψη ότι οι άνθρωποι ανακαλύπτουν τη διαδικασία ζύμωσης πριν από πολλές εκατοντάδες χρόνια και λατρεύω την αναβίωση που βιώνει τον τελευταίο καιρό.

Μια πολύ παραδοσιακή μέθοδος ζύμωσης είναι η παρασκευή μπύρας με τζίντζερ. Όχι, όχι αυτό που παραδοσιακά γνωρίζετε ως «μπύρα τζίντζερ» που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι συνήθως απλώς ζαχαρόνερο με άρωμα τζίντζερ.

Μιλάω για πραγματικός τζίντζερ μπύρα, η οποία παρασκευάζεται με μίζα τζίντζερ.

Θα σας δείξω πώς να φτιάξετε ένα ζωύφιο τζίντζερ, το οποίο ξεκινά από μια άγρια ​​ζύμωση. Αυτό σημαίνει ότι δεν προστίθεται εμπορική μαγιά, αλλά προέρχεται από το τοπικό περιβάλλον.

Είναι εξαιρετικά απλό στην παρασκευή του και μπορεί να αποτελέσει βάση για όλα τα είδη σπιτικών αναψυκτικών, όχι μόνο για μπύρα τζίντζερ.

Το τζίντζερ χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό και ιατρικά για εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες χρόνια. Κάπου στη γραμμή ανακαλύφθηκε ότι αν το αναμίξετε με ζάχαρη και νερό θα ζυμωθεί μέχρι να αφρατέψει αρκετά γρήγορα.

Η ρίζα του τζίντζερ έχει μεγάλη ποσότητα φυσικής μαγιάς και γαλακτικού οξέος στην επιφάνειά της, επομένως δεν χρειάζεται πολύ για να δημιουργήσει ένα «ζωρί τζίντζερ».

ένα βάζο γεμάτο ζωύφιο τζίντζερ που φουσκώνει που καλύπτεται με τυρόπανο

Συνταγή τζίντζερ

Το μόνο που χρειάζεται για να φτιάξετε ένα ζωύφιο τζίντζερ είναι βιολογική μη αποφλοιωμένη ρίζα τζίντζερ, ακατέργαστη ζάχαρη και φιλτραρισμένο νερό. Αυτό είναι!

Μερικοί άνθρωποι προτείνουν να προσθέσετε ένα στύψιμο χυμού λεμονιού, και είμαι σίγουρος ότι δεν θα έβλαπτε, αλλά συνήθως το κρατάω απλό.

Ανακατέψτε Τζίντζερ, Ζάχαρη & Νερό

Πρώτα, πάρτε στον εαυτό σας ένα καλό μέγεθος βιολογικό τζίντζερ. Το βιολογικό είναι σημαντικό εδώ γιατί αφήνετε το δέρμα και φιλοξενεί όλα τα υπέροχα βακτήρια και τις ζύμες που θέλετε.

φρέσκο ​​τζίντζερ, ένα βάζο, ένας τρίφτης τυριών και κουτάλια τζίντζερ και ζάχαρη σε μια στρογγυλή ξύλινη σανίδα

Τρίψτε το τζίντζερ μέχρι να έχετε περίπου μία κουταλιά της σούπας. Ένας τρίφτης τυριού με μικρές τρύπες ή α μικροπλάνο λειτουργήσει καλά για αυτό.

έναν τρίφτη τυριών και μια ξύλινη κουτάλα τριμμένο τζίντζερ

Στη συνέχεια, προσθέστε το τζίντζερ σε ένα βάζο με τη ζάχαρη.

κάτοψη ενός βάζου με τριμμένο τζίντζερ και ζάχαρη μέσα

Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

Αυτή είναι η λάσπη με την οποία ξεκινάτε. Καλύψτε το με ένα πανί ή άλλο πανί που αναπνέει και ένα λαστιχάκι και αφήστε το να καθίσει στον πάγκο σας για 24 ώρες.

ένα γυναικείο χέρι που καλύπτει το βάζο του ζωύφιου με ένα τυρί και λαστιχάκι

Ανακατέψτε το λίγο όποτε το σκεφτείτε, κάθε λίγες ώρες περίπου.

ένα βάζο με ζύμωση τζίντζερ μίζα καλυμμένο με τυρόπανο

Ταΐστε το Ginger Bug Daily

Στη συνέχεια, όπως ένα ορεκτικό για προζύμι, πρέπει να το ταΐσετε ξανά μετά από 24 ώρες. Όπως και πριν, 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και λίγο νερό.

Συνεχίστε να το ταΐζετε και να το ανακατεύετε κάθε μέρα και μετά από μερικές μέρες θα αρχίσετε να βλέπετε μερικές φυσαλίδες να σχηματίζονται στο βάζο.

ένα βάζο με τζίντζερ με φυσαλίδες σε μια ξύλινη σανίδα

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ζωύφιο τζίντζερ

Αφού ταΐζετε το τζίντζερ σας καθημερινά για μια εβδομάδα περίπου, το βάζο θα αρχίσει να γεμίζει και θα πρέπει να έχει μερικές ωραίες φυσαλίδες.

Τότε είναι που ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσετε ως βάση για να ξεκινήσετε τις σπιτικές σόδες που έχουν υποστεί ζύμωση!

Τζιτζιμπίρα είναι ένας συνηθισμένος τρόπος χρήσης ενός ζωύφιου τζίντζερ, αλλά μου αρέσει να φτιάχνω όλα τα είδη νόστιμων άγριων αναψυκτικών με αυτό.

ένα βάζο με τζίντζερ με ξύλινο κουτάλι

Ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους για να χρησιμοποιήσω ένα ζωύφιο τζίντζερ είναι να φτιάξω αυτήν την μπύρα με τζίντζερ! Είναι απολύτως νόστιμο!

Η σπιτική σόδα ραβέντι φράουλα είναι ένα άλλο αγαπημένο εδώ.

Μια αναζωογονητική σπιτική σόδα σίγουρα ακούγεται καλά, ειδικά όταν μπορείτε να επιλέξετε τις δικές σας αγαπημένες γεύσεις.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα ζωύφιο κουρκουμά και σόδα κουρκουμά που έχει υποστεί ζύμωση με φρέσκια ρίζα κουρκουμά!

Ποιος χρειάζεται τα πράγματα που αγόρασε το κατάστημα με όλες τις ανοησίες του με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, όταν μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας υγιεινή, προβιοτική σόδα;

Το να φτιάξεις ένα σπιτικό ζωύφιο με τζίντζερ είναι μια τόσο απλή ιδέα που χρησιμοποιεί εύκολα βρίσκεις υλικά για να φτιάξεις μια υπέροχα υγιεινή βάση για σπιτικές σόδες! Δεν μπορούσες να ζητήσεις τίποτα περισσότερο.

Συνταγές με φυσική ζύμωση σόδας φτιαγμένες με ζωύφιο τζίντζερ

Εδώ είναι μερικές ακόμη συνταγές που έχω για τη χρήση του ζωύφιου τζίντζερ.

Εκτύπωση συνταγής
Συνταγή καρφίτσας

Τζίντζερ Bug

Μάθετε πώς να φτιάξετε ένα σπιτικό ζωύφιο τζίντζερ χρησιμοποιώντας μια άγρια ​​ζύμωση. Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή ζύμωσης για αρχάριους, μπορεί να αποτελέσει βάση για όλα τα είδη αναψυκτικών που έχουν υποστεί φυσική ζύμωση, συμπεριλαμβανομένης της παραδοσιακής μπύρας με τζίντζερ. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το παραδοσιακά ζυμωμένο τζίντζερ ορεκτικό για σπιτικές φυσικές αναψυκτικές!

Κουζίνα Αμερικανός, Ευρωπαϊκός
Συγγραφέας Colleen @ Grow Forage Cook Ferment

Οδηγίες

  • Σε ένα βάζο βάζετε το μη ξεφλουδισμένο τριμμένο τζίντζερ και τη ζάχαρη.

  • Προσθέτουμε το νερό και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

  • Καλύψτε το βάζο με ένα πανί ή άλλο πανί που αναπνέει και ένα λαστιχάκι και αφήστε το να καθίσει στον πάγκο σας για 24 ώρες. Ανακατέψτε το λίγο κάθε λίγες ώρες ή όποτε το σκεφτείτε.

  • Ταΐστε το ζωύφιο τζίντζερ καθημερινά προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και λίγο νερό.

  • Συνεχίστε να το ταΐζετε και να το ανακατεύετε κάθε μέρα, και μετά από λίγες μέρες θα αρχίσετε να βλέπετε κάποια δράση φυσαλίδων. Όταν το βάζο γεμίσει και αφρίσει, είναι έτοιμο για χρήση.

Σημειώσεις

  • Ο συνολικός χρόνος ζύμωσης πριν το ζωύφιο τζίντζερ είναι έτοιμο για χρήση είναι 5-7 ημέρες.
  • Οι συνταγές με σόδα απαιτούν περίπου ½-1 φλιτζάνι ζωύφιου τζίντζερ ανάλογα με το πόσο μεγάλη παρτίδα κάνετε.

Θρέψη

Σερβίρισμα: 1φλιτζάνι | Θερμίδες: 10kcal

Schreibe einen Kommentar