Συμβουλές εξωραϊσμού χαμηλής συντήρησης | Kerr & Kerr Εξωραϊσμός Οντάριο

13
Συμβουλές εξωραϊσμού χαμηλής συντήρησης |  Kerr & Kerr Εξωραϊσμός Οντάριο

Για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού, η σκέψη ενός όμορφα διαμορφωμένου κήπου σημαίνει ώρες που αφιερώνονται στη συντήρηση, το πότισμα και τη γενική συντήρηση, ώστε οι πίσω και μπροστινές αυλές να φαίνονται καλύτερα. Ωστόσο, με μερικές εύκολες συμβουλές, μπορείτε να έχετε μια υπέροχη τοπίο που δεν θέλει πολλή συντήρηση!

1. Επιλέξτε καλύμματα εδάφους αντί για γρασίδι

Το γρασίδι απαιτεί πολλή συντήρηση εάν θέλετε να το διατηρήσετε πλούσιο και πράσινο όλο το καλοκαίρι. Τα μακρά, ζεστά καλοκαίρια συχνά σημαίνουν περιορισμούς στη χρήση του νερού που έχουν ως αποτέλεσμα το γρασίδι σας να φαίνεται ξερό και καφέ. Η επιλογή καλυμμάτων εδάφους όπως το ερπυστικό θυμάρι, το αλεσμένο φλοξ, η πέτρα angelina και η γλυκιά ξυλεία είναι εξαιρετικές επιλογές. Ορισμένα από αυτά τα καλύμματα εδάφους λειτουργούν επίσης σε δύσκολες περιοχές, όπως κάτω από μεγάλα δέντρα ή σε περιοχές του κήπου σας που δεν έχουν αρκετό ήλιο.

2. Φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία είδη

Το πότισμα του κήπου σας μπορεί να είναι μια από τις πιο χρονοβόρες πτυχές του να έχετε μια διαμορφωμένη αυλή, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Επιλέξτε είδη φυτών που ευδοκιμούν με χαμηλές ποσότητες νερού, ώστε να μην χρειάζεται να ξοδεύετε ώρες ποτίζοντας κάθε βράδυ. Τα καλλωπιστικά χόρτα, η λεβάντα, η εχινάκεια (λουλούδι κώνου), καθώς και οι θάμνοι αρκεύθου και οι ακρίδες είναι όμορφα φυτά που ευδοκιμούν στον ήλιο και δεν χρειάζονται συνεχές πότισμα.

3. Ενσωματώστε στοιχεία hardscape

Ενώ τα λουλούδια, οι θάμνοι και τα δέντρα αποτελούν ουσιαστικό μέρος του εξωραϊσμού σας, hardscape στοιχεία όπως οι πέτρες βεράντας, οι διάδρομοι πεζών και τα σάπια φύλλα είναι απαραίτητα όταν σχεδιάζετε ένα τοπίο χαμηλής συντήρησης. Σχέδια και υλικά που αφήνουν το νερό να περάσει στο έδαφος από κάτω, όπως πλακόστρωτα που περιβάλλονται από χαλίκι ή βότσαλο, θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το τοπίο σας σε χαμηλά επίπεδα, ποτίζοντας τα κοντινά φυτά, ελαχιστοποιώντας τη διάβρωση του εδάφους και αποτρέποντας την απορροή.

4. Αποτρέψτε τα βοτάνια με σάπια φύλλα και πυκνή φύτευση

Τα επιστρώματα δεν είναι μόνο ιδανικά για την πρόληψη της διάβρωσης του εδάφους και τη διατήρηση του εδάφους σας υγρό, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη των ζιζανίων. Αντί να περάσετε όλο το καλοκαίρι παλεύοντας με ενοχλητικά ζιζάνια που πάντα φαίνονται να επιστρέφουν, δοκιμάστε να καλύψετε τα κρεβάτια σας με ένα στρώμα από υψηλής ποιότητας οργανικό σάπια φύλλα. Η φύτευση λουλουδιών και θάμνων κοντά μεταξύ τους μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη των ζιζανίων, καθώς θα τους παρέχει λιγότερο χώρο για να κρατηθούν στα κρεβάτια του κήπου σας.

Στην Kerr & Kerr Landscaping, καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να μην έχετε χρόνο για να διατηρήσετε τον εξωραϊσμό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μας Υπηρεσίες συντήρησης ακινήτων περιλαμβάνει πλήρη συντήρηση για τους χώρους και τους κήπους σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε.

Schreibe einen Kommentar