Συμβουλές κηπουρικής άγριας ζωής για τον κήπο σας

16
Συμβουλές κηπουρικής άγριας ζωής για τον κήπο σας

Οι κήποι άγριας ζωής και οι φιλικοί κήποι για επικονιαστές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των οικοσυστημάτων μας. Με αυτές τις εύκολες συμβουλές κηπουρικής άγριας ζωής, θα μπορείτε να μετατρέψετε τον εξωτερικό σας χώρο σε καταφύγιο για μέλισσες, κολίβρια, πεταλούδες, πουλιά και πολλά άλλα.

1. Φυτέψτε σε στρώσεις

Στον φυσικό κόσμο των δασών και των τροπικών δασών, υπάρχουν στρώματα που βοηθούν στην υποστήριξη διαφορετικών πτυχών του οικοσυστήματος. Μιμώντας αυτά τα στρώματα στον κήπο σας θα έχετε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα. Ξεκινήστε με ένα υποστρώμα ημιαειθαλών ή αειθαλών φυτών, όπως τα ιθαγενή χόρτα, για να σταθεροποιήσετε το έδαφος και, στη συνέχεια, φυτέψτε ψηλότερα φυτά που ανθίζουν το καλοκαίρι μπορούν να υψωθούν πάνω από τα χόρτα.

2. Χρησιμοποιήστε αυτοφυή φυτά

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε αυτόχθονα φυτά στον εξωραϊσμό σας. όχι μόνο απαιτούν λιγότερη συντήρηση καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά είναι και τα πιο ελκυστικά για τα αυτόχθονα ζώα. Τα εγγενή φυτά θα βοηθήσουν επίσης να διατηρηθεί το έδαφος υγρό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, με αποτέλεσμα υγιείς πληθυσμούς εντόμων που με τη σειρά τους υποστηρίζουν τους ζωικούς πληθυσμούς που τρέφονται με αυτά.

3. Εγκαταστήστε ένα στοιχείο νερού

Το νερό είναι απαραίτητο για όλη τη ζωή και η ύπαρξη ενός υδάτινου στοιχείου στον εξωραϊσμό σας μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη των πληθυσμών των ζώων, δίνοντάς τους ένα μέρος για να πιουν, καθώς και ένα μέρος για να ζήσουν. Θα παρέχετε σε βατράχους, φρύνους και υδρόβια έντομα ένα βιότοπο εάν εγκαταστήσετε μια λίμνη, αλλά ακόμη και ένα στοιχείο νερού όπως ένας μικρός καταρράκτης μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη των ζώων στην περιοχή.

4. Φυτέψτε διάφορα είδη

Η φύτευση διαφορετικών ειδών φυτών είναι ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε έναν όμορφο κήπο, αλλά βοηθά επίσης να παρέχετε στα ζώα μια σειρά διαφορετικών οικοτόπων. Συνδυάστε φυτά εδαφοκάλυψης με θάμνους, δέντρα, πολυετή λουλούδια και μονοετή φυτά για να προσφέρετε στα πουλιά, στα αμφίβια, στα έντομα και στα μικρά θηλαστικά μέρη για τροφή, φωλιά και καταφύγιο από αρπακτικά.

5. Κομποστ

Η κομποστοποίηση δημιουργεί πλούσιο έδαφος που βοηθά τον κήπο σας να διατηρεί την υγρασία, να αποτρέπει τη διάβρωση, να παρέχει στα φυτά θρεπτικά συστατικά και να προωθεί την άγρια ​​ζωή. Ανακυκλώστε τα οργανικά απόβλητα από τον κήπο και την κουζίνα σας σε ένα σωρό κομποστοποίησης και, όταν το κομπόστ μετατραπεί σε χώμα, θα είστε σε θέση να παρέχετε μια υγιή βάση για την ανάπτυξη των εντόμων, των πτηνών, των φυτών και των ζώων.

Είτε θέλετε να μετατρέψετε την αυλή σας σε κήπο άγριας ζωής, σε υπαίθριο χώρο διαβίωσης ή και στα δύο, επικοινωνήστε με την Kerr & Kerr Εξωραϊσμός για βοήθεια με τη μετατροπή του οράματός σας σε πραγματικότητα.

Schreibe einen Kommentar