Τι είναι η ευτυχία? Ένας ορισμός της ευτυχίας – Life Optimizer

0
Τι είναι η ευτυχία?  Ένας ορισμός της ευτυχίας – Life Optimizer

Η ευτυχία είναι κάτι που όλοι θέλουν. Διαφορετικοί άνθρωποι μπορεί να χρησιμοποιούν διαφορετικές λέξεις για αυτό, αλλά όλοι θέλουν να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή.

Τι είναι όμως η ευτυχία; Πώς θα το ορίζατε;

Αυτό είναι ένα σημαντικό ερώτημα γιατί Ο ορισμός της ευτυχίας σας θα επηρεάσει τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.

Μια κοινή παρανόηση είναι να ορίζουμε την ευτυχία με κάτι εξωτερικό όπως η αφθονία των υπαρχόντων. Νομίζουν ότι αν έχουν πολλά, θα είναι ευτυχισμένοι. Αλλά αυτού του είδους η ευτυχία είναι φευγαλέα. Μπορεί να είσαι χαρούμενος για μια στιγμή αλλά μετά φεύγει. Θα χρειαστείτε ένα άλλο εξωτερικό γεγονός για να σας κάνει ξανά χαρούμενους. Είναι ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ. Γι‘ αυτό πιστεύω ότι είναι δεν ο δρόμος προς τη διαρκή ευτυχία.

Πώς πρέπει να ορίσουμε τότε την ευτυχία;

Με βάση αυτά που έμαθα όλα αυτά τα χρόνια, να πώς θα όριζα την ευτυχία:

Ευτυχία είναι να μπορείς να ζεις πιστός στον εαυτό σου και να συνειδητοποιείς τις δυνατότητές σου.

Υπάρχουν δύο μέρη σε αυτόν τον ορισμό. Το πρώτο μέρος είναι ζώντας αληθινός στον εαυτό σας. Σημαίνει να ζεις με τρόπο που να συνάδει με τις αξίες σου. Κάνεις πράγματα που αντηχούν στην καρδιά σου. Εσύ ζεις τα δικα σου ζωή, όχι τη ζωή κάποιου άλλου.

Το δεύτερο μέρος είναι συνειδητοποιώντας τις δυνατότητές σου. Σημαίνει να μπορείς χρήση και αναπτύσσω τα ταλέντα σας για να συνεισφέρετε στον σκοπό σας. Δεν χρησιμοποιείς μόνο μερικά από τα ταλέντα σου εδώ κι εκεί. τα χρησιμοποιείτε πλήρως. Έχετε επίσης την ευκαιρία να βελτιώσετε τον εαυτό σας.

Με αυτά τα δύο μέρη στη θέση τους, θα έχετε μια γεμάτη ζωή. Οι μέρες σας θα έχουν νόημα. Θα ενθουσιαστείτε με τις μέρες σας. Μπορείτε να πάτε για ύπνο το βράδυ νιώθοντας καλά με τις συνεισφορές σας. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι ευτυχία.

Αν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, παρακαλώ μοιραστείτε το στο Twitter.

Schreibe einen Kommentar