Το 2015 είναι η χρονιά του Coleus

4
Το 2015 είναι η χρονιά του Coleus

Το Εθνικό Γραφείο Κηπουρικής μόλις ανακήρυξε το 2015 το Έτος του Coleus!

Αυτό το ετήσιο φυτό (το οποίο μπορεί πραγματικά να ζήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε εσωτερικούς χώρους ή σε τροπικά κλίματα) είναι δημοφιλές για τα διαφορετικά χρώματα του φυλλώματος του. Το Coleus έχει αναπτυχθεί σε σχεδόν κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου, από κιτρινοπράσινος προς την σχεδόν μαύρο προς την εντυπωσιακά μοτίβα κόκκινου και κίτρινου. Ίσως το πιο χαρακτηριστικό Coleus είναι ποικιλίες όπως Μαύρος Δράκος που έχουν επίσης μοναδικές μορφές. Τα απίστευτα χρώματα και οι υφές τους κάνουν το Coleus ένα σταθερό αγαπημένο για μικτά δοχεία και ετήσια κρεβάτια όλων των τύπων.

Το Wizard Mix γεμίζει όμορφα ένα κουτί παραθύρου!

Το Wizard Mix γεμίζει όμορφα ένα κουτί παραθύρου!

Στους Βικτωριανούς Κήπους, τα Coleus φυτεύτηκαν σε μεγάλα χρωματιστά μπλοκ που προορίζονταν να σχηματίσουν μια εικόνα όταν τα βλέπαμε από ψηλά. Το Coleus είναι επίσης ένας φανταστικός τρόπος για να προσθέσετε λίγο χρώμα στις οθόνες των τοπίων. Αν πάτε ποτέ στο Disney World (και αν, όπως εγώ, είστε αρκετά μεγάλος κούκλος για να περάσετε τον χρόνο σας κοιτάζοντας κάτω τα φυτά), μπορείτε να βρείτε πολλά καλά χρησιμοποιημένα Coleus Mixes.

Τα προγράμματα αναπαραγωγής Coleus έχουν δημιουργήσει απίστευτες νέες μορφές και συνδυασμούς χρωμάτων καθώς και αυξημένη ανοχή στον ήλιο. Η ποικιλομορφία του Γένους είναι πραγματικά συγκλονιστική. Εύκολο στην εγκατάσταση και αρκετά ανθεκτικό, το Coleus προσφέρει τόσο υπέροχο χρώμα όσο τα περισσότερα λουλούδια, με πολύ λιγότερη ανησυχία και ταλαιπωρία. Δεν είναι περίεργο που η NGB έδωσε φέτος τα φώτα της δημοσιότητας σε αυτό το ετήσιο άλογο!

Δύο άλλα φυτά έλαβαν το νεύμα φέτος: Γλυκές Πιπεριές στην κατηγορία των βρώσιμων και Gaillardia (Blanket Flower) στην κατηγορία των πολυετών.

Schreibe einen Kommentar