Το SC εξέδωσε ειδοποίηση προς την κυβέρνηση της Παγκόσμιας Τράπεζας σχετικά με την ένσταση της έρευνας CBI/SIT σχετικά με τη βία μετά την ψηφοφορία

17
Το SC εξέδωσε ειδοποίηση προς την κυβέρνηση της Παγκόσμιας Τράπεζας σχετικά με την ένσταση της έρευνας CBI/SIT σχετικά με τη βία μετά την ψηφοφορία

Το Apex Court, ενώ άκουγε μια αναφορά που ζητούσε έρευνα CBI (Central Bureau of Investigation)/SIT (Special Investigation Team) για τις δολοφονίες δύο εργαζομένων του BJP που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της βίας μετά τις εκλογές στη Δυτική Βεγγάλη, εξέδωσε ειδοποίηση στη Δύση. κρατική κυβέρνηση της Βεγγάλης.

Στην αναφορά, αναφέρθηκε ότι οι εργαζόμενοι του BJP δολοφονήθηκαν από τα μέλη του Κογκρέσου Trinamool την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών της συνέλευσης, δηλαδή στις 2 Μαΐου. του άλλου.

Οι αναφέροντες ζήτησαν τη σύσταση του SIT για τη διερεύνηση της υπόθεσης υπό τη συνεχή παρακολούθηση του δικαστηρίου. Εκτός από αυτό, οι αναφέροντες ζήτησαν επίσης έρευνα για την εκτεταμένη βία που σημειώθηκε στη Δυτική Βεγγάλη μετά την εκλογή της TMC στην εξουσία.

Ο συνήγορος που εμφανίστηκε για τους αναφέροντες είχε υποβάλει ενώπιον του δικαστηρίου ότι η αστυνομία της Δυτικής Βεγγάλης δεν είχε λάβει κανένα μέτρο κατά των βάναυσων δολοφονιών και επιθέσεων που είχαν λάβει χώρα μετά την ψηφοφορία. Ο συνήγορος τόνισε επίσης ότι έχουν γίνει προσπάθειες ανατροπής της έρευνας.

Ο συνήγορος ανέφερε επίσης ότι λόγω αδράνειας της κρατικής αστυνομίας, υπάρχει τρομερή απαίτηση του δικαστηρίου να παρακολουθεί την έρευνα. Ο συνήγορος προσευχήθηκε επίσης για βιντεοσκόπηση της νεκροψίας ενός από τους νεκρούς, ο οποίος δεν είχε αποτεφρωθεί μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, ο πάγκος δήλωσε ότι δεν μπορούσε να εξετάσει την παραπάνω προσευχή ex-parte.

Το ίδιο ζήτημα της αστυνομικής αδράνειας είχε υποβληθεί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Δυτικής Βεγγάλης από μια ομάδα δικηγόρων που ισχυρίστηκαν ότι ένας σημαντικός πληθυσμός της Δυτικής Βεγγάλης είχε υποστεί σωματική επίθεση, σεξουαλική επίθεση, κλοπή μετά την ανακήρυξη του TMC ως νικητή των βουλευτικών εκλογών.

Schreibe einen Kommentar