Όλοι οι τύποι κυμάτων πετούνιας

4
Όλοι οι τύποι κυμάτων πετούνιας
Εικόνα των Πετουνιών

Λοιπόν, αυτό είναι το πρωτότυπο Wave Purple Improved, αλλά ειλικρινά, δεν θα φαίνεται έτσι για πολύ. Μέσα σε πολύ λίγες εβδομάδες, θα πρέπει να βάλετε αυτό το μέτριο γλαστράκι σε ένα βάθρο για να αναδείξετε τα μακριά, μακριά, ΜΑΚΡΙΑ πίσω στελέχη!

Στην αρχή υπήρχε μόνο το Petunia Wave, τελεία. Χωρίς αμφιβολία, το πιο συναρπαστικό πράγμα που έχει συμβεί στα μονοετή φυτά εδώ και δεκαετίες, το Wave εμφανίστηκε στη σκηνή στα μέσα της δεκαετίας του 1990 με μια πλημμύρα δημοσιότητας που, αν μη τι άλλο, υποβαθμίστηκε την ομορφιά, τη δύναμη των λουλουδιών και την απόλυτη ευκολία αυτής της πετούνιας που εξαπλώνεται. Το Purple Wave ήταν το αρχικό χρώμα, κέρδισε μια επιλογή All-America και έγινε πρωτοσέλιδο για την ικανότητά του να μεγαλώνουν 2 ίντσες την ημέρα — πετώντας νέα άνθη σε κάθε βήμα. (Πριν από τα Κύματα, οι Πετούνιες απλώθηκαν περίπου ένα πόδι σε πλάτος. Το Purple Wave μπορούσε να πέσει 4 πόδια από ένα καλάθι μέσα σε λίγους μόνο μήνες από τη σπορά του σπόρου!) Το Purple Wave αυτοκαθαρίστηκε επίσης, εξαλείφοντας την ανάγκη να νεκρωθούν τα λουλούδια. Αγαπούσε τον ήλιο, τη ζέστη, την υγρασία, και ήταν πρόθυμη ακόμη και να αντέξει λίγη ξηρασία.

Μέσα σε ένα μόνο καλοκαίρι, φαινόταν ότι κάθε αμερικανικό σπίτι είχε ένα καλάθι με Purple Wave που φλογιζόταν στο κατάστρωμα, μια λάρνακα που ξεχύθηκε με λουλούδια δίπλα στον μπροστινό διάδρομο και μια μάζα χρώματος που αφρίζει γύρω από το γραμματοκιβώτιο και το φανοστάτη. Και γιατί όχι? Αυτή η Πετούνια ήταν απλά καταπληκτική. Οι σκεπτικιστές έγιναν μετατροπείς και γρήγορα ακολούθησαν περισσότερα χρώματα κυμάτων. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν άλλοι τύποι κυμάτων: Easy Wave, Double Wave, Shock Wave και Tidal Wave.

Εικόνα των Πετουνιών

Το αγαπημένο ακόμα πολλών κηπουρών, το αυθεντικό Wave Misty Lilac προσφέρει ένα απαλό, ακουαρέλα πλύσιμο λευκού, ροζ και απαλού λεβάντας.

Ποιες είναι λοιπόν οι διαφορές μεταξύ όλων αυτών των τύπων Waves και ποιο είναι το κατάλληλο για τον κήπο και τους χώρους δοχείων σας; Λοιπόν, ο εμπειρικός κανόνας είναι ότι δεν μπορείτε να κάνετε στραβά με κανένα Wave αν θέλετε μάζες ανθοφοριών στον ήλιο, όλο το καλοκαίρι. Αλλά εδώ είναι ένα γρήγορο αστάρι για τις λεπτές διαφορές τους:

Original Wave

Εντάξει, δεν ονομάζονται πραγματικά „Πρωτότυπα“. Οποιοδήποτε κύμα Petunia που δεν έχει ένα κατάλληλο όνομα μπροστά του (Shock, Easy, κ.λπ.) είναι πιθανώς πρωτότυπο Wave. Αυτό περιλαμβάνει το νέο Purple Improved — το κλασικό χρώμα, το οποίο τώρα γίνεται ακόμα καλύτερο από μεγαλύτερα και περισσότερα λουλούδια, ξεκινώντας ακόμη νωρίτερα στη σεζόν — καθώς και όλα τα άλλα χρώματα της οικογένειας.

Τα Original Waves είναι «χυτήρια» σε καλάθια, παραθυρόφυλλα και ψηλές ζαρντινιέρες. Στον κήπο, είναι πολύ χαμηλής ανάπτυξης. Μόλις 4 έως 7 ίντσες ύψος, απλώνονται όπως τρελός μήκος έως 4 πόδια. (Ξέρουμε ότι το σπρώχνουν στα 5 πόδια, ειλικρινά!)

Εικόνα των Πετουνιών

Η Easy Wave έχει και τη μοναδική ριγέ ποικιλία!

Συμπέρασμα: Αυτό είναι το Wave που θέλετε για συντριβάνι, διαδοχικά, ελεύθερα ρέοντα, συρόμενο χρώμα.

Easy Wave

Έτσι, το μόνο πραγματικό παράπονο που είχαν οι κηπουροί για το Original Wave ήταν ότι ήταν επίπεδο στην κορυφή. (Λοιπόν, τι περιμένετε, με 4 πόδια υστερούντες μίσχους; Αλλά τέλος πάντων…) Βγήκε λοιπόν Easy Wave, με μια πιο βαριά συνήθεια, περίπου 6 έως 12 ίντσες ύψος και έως 39 ίντσες μήκος. Το Easy Wave είχε επίσης μεγαλύτερες ανθοφορίες – 3 ίντσες κατά μέσο όρο – αν και οι βελτιωμένες εκδόσεις του Original Wave έχουν τώρα και αυτά τα μεγέθη άνθισης.

Το Easy Wave μπορεί να μην ακούγεται πολύ διαφορετικό, ως προς το μέγεθος, από το Original, αλλά είναι πραγματικά. Το φυτό σχηματίζει ένα πυκνό, θαμνώδες ανάχωμα και εμφανίζονται νέες ανθοφορίες από το κέντρο καθώς και από τα άκρα των στελεχών, έτσι αντέχει καλά κατά τη διάρκεια της μεγάλης εποχής του.

Εικόνα των Πετουνιών

Το Electrifying Volt Mix αναδεικνύει πραγματικά τα τολμηρά, καθαρά χρώματα του Shock Wave!

Συμπέρασμα: Αυτό είναι το Wave που θέλετε για φουσκωτά δοχεία όπου χρειάζεστε λίγο ύψος καθώς και πολλή ομορφιά.

Σοκ Κύμα

Το ωστικό κύμα Τα σύνθημα είναι «περισσότερα άνθη, νωρίτερα». Τα λουλούδια είναι μικρότερα από του Easy Wave, κατά μέσο όρο μόλις 2 ίντσες, αλλά είναι άφθονος. Και ξεκινούν μερικές εβδομάδες μπροστά από όλες τις άλλες οικογένειες Wave, επεκτείνοντας τη σεζόν σας. Η συνήθεια του φυτού είναι παρόμοια με του Easy Wave: τεμαχισμένα και καλά διακλαδισμένα, περίπου 7 έως 10 ίντσες ύψος και έως 3 πόδια πλάτος (ή μήκος).

Συμπέρασμα: Αυτό είναι το Wave που θέλετε για παλαιότερες ανθοφορίες και πολλά άλλα από αυτά για μια μεγάλη σεζόν. Κάνει καλό σύντροφο σε όλα τα άλλα Waves στο δοχείο, γιατί ξεκινά νωρίς και γεμίζει όμορφα. Και τα μικρότερα άνθη κάνουν τα άλλα Waves να φαίνονται τεράστια!

Εικόνα των Πετουνιών

Το Tidal Wave Red Velor ξεπλένει το ηλιόλουστο ετήσιο κρεβάτι κάποιου τυχερού κηπουρού!

Παλιρροϊκό κύμα

Το πιο ευέλικτο Wave από όλα! Παλιρροϊκό κύμα είναι γνωστό, προκαλώντας σύγχυση, ως hedgiflora (ένας όρος που συνήθως προορίζεται για τριαντάφυλλα), αλλά το μόνο που σημαίνει είναι ότι η συνήθεια είναι τόσο ευέλικτη που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως:

  • ένα όρθιο, απλωμένο φυτό για το ετήσιο κρεβάτι

  • ένα συρόμενο εργοστάσιο για καλάθια και κουτιά παραθύρων

  • ένα αναρριχητικό φυτό, με λίγη υποστήριξη

Σε γενικές γραμμές, το Tidal Wave φτάνει τις 22 ίντσες σε ύψος και έως και 4 πόδια πλάτος, αλλά αν τοποθετήσετε τα φυτά πιο μακριά στο κρεβάτι, θα είναι λιγότερο ψηλά και θα απλωθούν περισσότερο. Εάν τα τοποθετήσετε σε έναν φράχτη ή άλλο στήριγμα, μπορούν να εκπαιδευτούν ώστε να μεγαλώνουν προς τα πάνω, φτάνοντας πολλά πόδια ψηλά (αντί να συρρέουν ή να απλώνονται). Οι ανθοφορίες είναι μικρότερες – 2 ίντσες κατά μέσο όρο – και πολύ άφθονες.

Εικόνα των Πετούνιων

Τόσο όμορφο όσο τα τριαντάφυλλα, αλλά τόσο πιο εύκολο στην καλλιέργεια, το Double Waves σας δίνει μια νέα υφή για κήπο και δοχείο. Αναμείξτε τα με single Waves όλων των ειδών για να τα αναδείξετε πραγματικά!

Συμπέρασμα: Αυτό είναι το Wave που θέλετε για ευέλικτες χρήσεις κήπου. Είναι διασκεδαστικό να παίζεις μαζί του!

Διπλό Κύμα

Αρκετές ποικιλίες Wave διατίθενται ως διπλά άνθη αντί για μονόχρωμα. Αυτές οι πετούνιες μοιάζουν με μπουμπούκια τριαντάφυλλου και κόβουν την ανάσα! Φυσικά, δεν θα έχετε τόσα λουλούδια ανά φυτό, αλλά θα είναι τόσο γεμάτα πέταλα, που μάλλον δεν θα σας νοιάζει.

Το Double Waves είναι καλές επιλογές για ένα καλάθι μεικτού Wave. Αναδείξτε αυτές τις μεγάλες όμορφες ανθοφορίες δίπλα σε μεμονωμένα Easy Waves και μικρότερα Shock Waves. Μαζί δημιουργούν έναν συνδυασμό που φαίνεται πολύ διαφορετικός, αλλά είναι εντελώς συμπληρωματικός!

Συμπέρασμα: Αυτό είναι το Wave που θέλετε για μεγάλα, επιδεικτικά λουλούδια με διπλάσια πέταλα από όλα τα άλλα Waves.


Εικόνα των Πετούνιων

Το Fly Me to the Moon είναι ένα πακέτο 6 φυτών που περιέχει Easy Waves σε πλούσια, δροσερά χρώματα. Ναι παρακαλώ!

Τα κύματα είναι διαθέσιμα ως σπόροι και περιστασιακά ως 6-συσκευασίες ετήσιων φυτών. Εμφανίζονται επίσης σε μερικούς ετήσιους συνδυασμούς φυτών, που αναδεικνύουν πραγματικά την ομορφιά τους.

Πραγματικά δεν μπορείτε να κάνετε λάθος μεγαλώνοντας κανένα Κύμα Πετούνιαςαλλά επιλέγοντας συγκεκριμένους τύπους, θα αξιοποιήσετε στο έπακρο όλα τα ηλιόλουστα σημεία του κήπου και των δοχείων σας!

The post Όλοι οι τύποι κύματος πετούνιας εμφανίστηκε πρώτα στο Επίσημο Blog του Park Seed.

Schreibe einen Kommentar