▷Θα πρέπει να ζεσταίνετε κοτέτσι; Ζεσταίνουμε τα κοτόπουλα μας

0
▷Θα πρέπει να ζεσταίνετε κοτέτσι;  Ζεσταίνουμε τα κοτόπουλα μας

Πρέπει να ζεστάνετε το κοτέτσι σας; Ζεστάνετε κοτόπουλα χωρίς να καίτε το κοτέτσι σας

Σύντομη απάντηση: Αν θέλεις, ναι.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτή η ερώτηση προκαλεί πολλά παθιασμένα συναισθήματα μεταξύ των κτηνοτρόφων και των ειδικών στα κοτόπουλα.

Το επιχείρημα έχει ως εξής: Οι περισσότεροι άνθρωποι που θερμαίνουν τους κοτέτσια κάντε το με λαμπτήρες θερμότητας ή θερμαντήρες χώρου, τα οποία, ενώ λειτουργούν, παρουσιάζουν σημαντικό κίνδυνο πυρκαγιάς, ειδικά σε μικρά κοτέτσια γεμάτα με άχυρα, φτερά και απείθαρχα κοτόπουλα. (μπορείτε να διαβάσετε αυτό το αναλυτικό άρθρο σχετικά με το Solar Chicken Coop Heater)

Είναι πολύ εύκολο για ένα πουλί να ανατρέψει κάτι. Για να μην αναφέρουμε την προγενέστερη ικανότητά τους να κάνουν τα κακά τους (κάποτε έπρεπε να τρίψω τα κόπρανα από το ταβάνι. Αυτό είναι ταλέντο!).

Δείτε επίσης:

Οι καλύτερες θερμάστρες κοτέτσι

Επιπλέον, πολλοί ειδικοί θα τονίσουν ότι τα κοτόπουλα καλύπτονται με φτερά, έναν από τους πιο αποτελεσματικούς μονωτές της Φύσης.

Το σκεπτικό λέει ότι τα κοτόπουλα, που περπατούν με τα πουπουλένια παλτά τους, πιθανότατα θα είναι εντάξει σε σχεδόν οποιαδήποτε χαμηλή θερμοκρασία, αρκεί να έχουν ένα ζεστό κοτέτσι με στεγνό άχυρο για να μπουν μέσα τη νύχτα.

Είμαι σίγουρος, με ορισμένες εξαιρέσεις, φυσικά, ότι αυτό είναι αλήθεια.

Όμως, επέλεξα να ζεσταίνω τα κοτέτσια μας όποτε πλησιάζει στο πάγωμα, συνήθως με α λάμπα θερμότητας.

Υπάρχει λόγος για αυτό: Πιστεύω στο να κρατάμε τα ζώα όσο πιο χαρούμενα γίνεται.

Ως επί το πλείστον, αυτό δεν είναι δύσκολο. Ανακαλύπτετε τι χρειάζονται τα ζώα σας και τους το παρέχετε. Αυτή η φιλοσοφία γίνεται λίγο πιο δύσκολη εκείνη την εποχή. Ποιος θα πει ποια είναι η σωστή ψυχική διέγερση για ένα κοτόπουλο;

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι τα κοτόπουλα δεν εξελίχθηκαν για αιχμαλωσία. Αρχικά ονομάζονταν Ινδονησιακά πτηνά της ζούγκλας και περιφέρονταν στις ζούγκλες της Νοτιοανατολικής Ασίας, ακμάζοντας παρά τη σημερινή τους φήμη.

Κάθε φορά που εξημερώνουμε ζώα, αισθάνομαι ότι έχουμε μια ορισμένη ευθύνη να φροντίζουμε αυτά τα ζώα όσο καλύτερα μπορούμε. Μπορούμε, και θα διαφωνήσουμε, σχετικά με το τι σημαίνει αυτό, αλλά είναι σημαντικό η διατήρηση κοτόπουλων να είναι κάτι που θεωρείται εξίσου ευθύνη για έναν κοτόπουλα όσο για οτιδήποτε άλλο.

Έτσι, κάθε φορά που φτιάχνω ένα κοτέτσι — και βάζω στοίχημα στους περισσότερους ανθρώπους που το διαβάζουν, φροντίζω να έχει όλα τα πράγματα που χρειάζεται ένα κοτόπουλο: Είναι ζεστό, κατάλληλα αεριζόμενο και καθαρό.

Όταν κάνει ζέστη, βάζω πάγο και μέντα στο πόσιμο νερό τους το καλοκαίρι και βάζω ακόμη και βεντάλιες στο κοτέτσι για να βοηθήσω στην ψύξη των ζώων.

Έτσι, όταν κάνει αρκετά κρύο το χειμώνα, φροντίζω το κοτέτσι να είναι απαλλαγμένο από ρεύματα, να είναι γεμάτο με καθαρό άχυρο και να έχει θερμανθεί.

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ λάμπα θερμότητας. Ο στόχος είναι να διατηρηθεί η εσωτερική θερμοκρασία του κοτέτσι πάνω από το μηδέν, ακόμα κι αν είναι μόνο ένας ή δύο βαθμούς. Επίσης κρατάω νερό στο κοτέτσι για να μην αφήνουν τη ζεστασιά να ενυδατωθούν.

Χρησιμοποιώ τη λάμπα θερμότητας γιατί είναι πιο πιθανό να χαλάσει, με αποτέλεσμα να προκαλείται φωτιά. Εάν η λάμπα ανατραπεί, η λάμπα είναι πιο πιθανό να σπάσει παρά να προκαλέσει πυρκαγιά.

Επίσης, για να το αποτρέψω αυτό, χρησιμοποιώ μια λάμπα με κλιπ, συνήθως στερεωμένη σε μια δοκό οροφής με βίδες για να μην πέσει. Επίσης, συρράπτω τυχόν καλώδια επέκτασης μακριά από τα πουλιά. Ναι, υπάρχει ακόμα ένας κίνδυνος, αλλά είναι ελάχιστος.

Άλλοι κτηνοτρόφοι αγοράζουν θερμάστρες για τη φυλή που έχει κατασκευαστεί ρητά για αυτόν τον σκοπό.

Το κάνω αυτό γιατί τους κάνει ευτυχισμένους — ή τουλάχιστον φαίνεται. Υπάρχει μια ορισμένη ερμηνεία όσον αφορά το να κρατάς ένα κοτόπουλο χαρούμενο.

Τα χαρούμενα κοτόπουλα – δηλαδή τα κοτόπουλα με λιγότερο άγχος – παράγουν περισσότερο κρέας και αυγά. Εκτός αυτού, όπως ανέφερα νωρίτερα, η διατήρηση των ζώων είναι μια ευθύνη για την οποία πολλοί από εμάς είμαστε περήφανοι και απολαμβάνουμε.

Έτσι, αν θέλετε να ζεστάνετε το κοτέτσι σας, προχωρήστε. Εάν είστε υπεύθυνος ιδιοκτήτης ζώου, γνωρίζετε και μπορείτε να μετριάζετε τους κινδύνους.

Εάν δεν είστε υπεύθυνος ιδιοκτήτης ζώων, τότε τίποτα δεν πρόκειται να πει κανείς δεν πρόκειται να το αλλάξει αυτό. [1]

Παρόλο που τα κοτόπουλα είναι ανθεκτικά, μπορούν να αρρωστήσουν γρήγορα εάν δεν έχουν αρκετή ζεστασιά.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν λαμπτήρες θερμότητας για να θερμάνουν τα κοτέτσια τους, αλλά μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά εάν δεν συντηρηθούν σωστά ή να παρουσιάσουν δυσλειτουργία.

Αυτά τα επτά χρήσιμα βήματα θα εξασφαλίσουν ότι τα κοτόπουλα σας είναι ασφαλή από το κρύο.

Ελαχιστοποιήστε τα προσχέδια

Η ψύχρα του ανέμου μπορεί να προκαλέσει αύξηση της απώλειας θερμότητας από το κοτέτσι σας. Καθώς πλησιάζουν οι νύχτες, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τυχόν διαρροές αέρα είναι καλά σφραγισμένες. Δεν πρέπει να βρείτε κενά εάν το κοτέτσι σας είναι ολοκαίνουργιο. Ωστόσο, εάν το κοτέτσι σας υπάρχει για περισσότερα από 4-5 χρόνια, τότε είναι πιθανό να υπάρχουν εξαρτήματα που έχουν σαπίσει και πρέπει να αντικατασταθούν.

Ένα κομμάτι κόντρα πλακέ κομμένο στο μέγεθος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει την τρύπα. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος και οικονομικός τρόπος για να διορθώσετε τις τρύπες. Για να αποτρέψετε την πολύ γρήγορη πτώση της θερμοκρασίας σας, βεβαιωθείτε ότι ο εξαερισμός σας λειτουργεί σωστά.

Βεβαιωθείτε ότι το κοτέτσι σας αερίζεται καλά.

Δεν πρέπει να κάνετε τρύπες στο κοτέτσι σας που επιτρέπουν την είσοδο κρύου αέρα, αλλά δεν πρέπει επίσης να μειώσετε πολύ τη ροή του αέρα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε συσσώρευση αμμωνίας. Θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει ένα κατάλληλο σύστημα εξαερισμού για να το αποτρέψετε.

Οι αεραγωγοί πρέπει να βρίσκονται προς την οροφή του κοτέτσι σας, έτσι ώστε ο κρύος αέρας να μην μπορεί να ρέει στα κοτόπουλα σας. Μπορείτε να διατηρήσετε το κρεβάτι των πουλιών σας στεγνό και υγρό εξαερώνοντας υγρό αέρα.

Το διχτυωτό αεραγωγό σας πρέπει να έχει μια καταπακτή που μπορείτε να ανοίξετε και να κλείσετε. Θα μπορείτε να αερίζετε σωστά το κοτέτσι κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια να το κλείνετε το βράδυ, πιο κρύο ή κατά τη διάρκεια έντονης βροχής.

Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο „Deep Litter Method“

Το Deep Litter είναι μια βιώσιμη μέθοδος διαχείρισης των απορριμμάτων του κοτέτσι σας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μονώσει το κοπάδι σας σε πιο κρύο καιρό: στρώστε ρινίσματα πεύκου και άλλη οργανική ύλη στο πάτωμα για να ξεκινήσετε. Δεν χρειάζεται να καθαρίσετε ή να αντικαταστήσετε τα απορρίμματα κοτόπουλου που συλλέγετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να ανακατέψετε το κρεβάτι με ένα ελαφρύ πινέλο και να αφήσετε τις φυσικές κινήσεις του κοπαδιού σας να κάνουν τα υπόλοιπα.

Τα απορρίμματα μπορούν να γίνουν καλά και να γεμίζονται τακτικά με τρίμματα πεύκου. Καλά μικρόβια θα εισέλθουν στο στρώμα του κομπόστ και θα φάνε τα επιβλαβή βακτήρια από τα απόβλητα των κοτόπουλων. Αυτό όχι μόνο θα μονώσει το κοτέτσι σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά θα αποτρέψει επίσης τις προσβολές από ακάρεα και ψείρες.

Σημείωση: Αποφύγετε τη χρήση ρινισμάτων κέδρου γιατί μπορεί να είναι τοξικά για τα κοτόπουλα.

Για να παγιδεύσετε τη θερμότητα, χρησιμοποιήστε το ηλιακό φως.

Οι χειμερινές μέρες είναι μικρότερες, αλλά ο ήλιος μπορεί ακόμα να ζεστάνει το κοτέτσι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν έχετε σκοτεινό ή βρώμικο δάπεδο ή χρησιμοποιείτε τη μέθοδο Deep Litter Method, τα καλά μονωμένα παράθυρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως παγίδες για τον ήλιο.

Το κοτέτσι σας θα διατηρήσει τη θερμότητα περισσότερο εάν έχει περισσότερη «θερμική μάζα». Η θερμική μάζα είναι το μέτρο του πόσο καλά ένα υλικό απορροφά τη θερμότητα και την απελευθερώνει αργότερα. Το κοτέτσι σας θα απελευθερώσει τη θερμότητα πιο αργά μετά τη δύση του ηλίου, εάν έχει περισσότερη θερμική μάζα. Υλικά όπως σκυρόδεμα, πέτρα και λίπασμα θα διατηρήσουν τη θερμότητα περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ την απελευθερώνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα κοτόπουλα σας έχουν πρόσβαση στο κοτόπουλο.

Εάν θέλετε τα κοτόπουλα σας να παραμείνουν ζεστά, είναι σημαντικό να μπορούν να ξεκουραστούν. Τα κοτόπουλα θα ξεκουραστούν φυσικά και θα αφρατέψουν τα φτερά τους για να τα κρατήσουν άνετα. Οι εστίες σας πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 πόδια πάνω από το έδαφος. Ένα ρουστίκ τουλάχιστον 2 πόδια πάνω από το έδαφος παρέχει στο κατοικίδιο ζώο σας ασφάλεια και το προστατεύει από το κρύο έδαφος.

Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι όλα τα κοτόπουλα σας μπορούν να ξεκουραστούν άνετα το χειμώνα. Μπορείτε να το ελέγξετε κοιτάζοντας το βράδυ με τον πυρσό σας. Ένας κόκορας δεν πρέπει να είναι στο έδαφος. Εάν είναι, ο χώρος θα είναι περιορισμένος και τα ρουστίκ πρέπει να επεκταθούν. Τα ρουστ θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 2 πόδια πάνω από το έδαφος.

Μπορείτε να τους κάνετε ηλιοθεραπεία.

Είναι δελεαστικό να κρατάτε τα πουλιά σας σε εσωτερικούς χώρους από το κρύο, αλλά το κοπάδι σας θα είναι πιο χαρούμενο αν μπορούν να κινούνται ελεύθερα. Μπορείτε να δώσετε στα πουλιά σας περισσότερο χώρο προσθέτοντας ένα «κρύο πλαίσιο που μοιάζει με θερμοκήπιο» στο κοτέτσι σας. Καλύψτε το με διαφανές πλαστικό για να τα προστατέψετε από τα στοιχεία.

Τα πουλιά σας θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και να παίρνουν καθαρό αέρα. Ωστόσο, θα προστατεύονται επίσης από τον άνεμο, τη βροχή και το χιόνι.

Προστασία από κρυοπαγήματα

Οι ράτσες με μεγάλες ράτσες και χτένες μπορεί να είναι πιο ευάλωτες στα κρυοπαγήματα τους πιο κρύους μήνες. Μπορείτε να τα προστατέψετε καλύπτοντας τις χτένες και τις χτένες τους με βαζελίνη.

Αυτά τα βήματα θα εξασφαλίσουν ότι τα πουλιά σας είναι χαρούμενα και υγιή κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μπορείτε να διατηρήσετε τα πουλιά σας ζεστά και υγιή φροντίζοντας το κοτέτσι σας και δίνοντας προσοχή στο κοπάδι σας.

Schreibe einen Kommentar