▷ Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μεγαλώσει ένα κοτόπουλο;

2
▷ Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μεγαλώσει ένα κοτόπουλο;

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μεγαλώσει ένα κοτόπουλο;

Σκοπεύετε να μεγαλώσετε κοτόπουλα στο σπίτι σας; Εάν απαντήσατε ναι, η επόμενη ερώτηση είναι: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μεγαλώσει ένα κοτόπουλο?

Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να θεωρήσετε τον εαυτό σας τυχερό που έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα. Θα σας πούμε όλα όσα χρειάζεστε για τον κύκλο ζωής του κοτόπουλου. Αυτό περιλαμβάνει πόσο χρόνο χρειάζεται για να αναπτυχθούν τα κοτόπουλα και πότε γεννούν αυγά.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μεγαλώσει ένα κοτόπουλο

Ποιος είναι ο μέσος χρόνος που χρειάζεται για να ωριμάσει ένα κοτόπουλο;

Όταν ένα κοτόπουλο φτάσει σε σεξουαλική ωριμότητα και αρχίσει να γεννά αυγά, θεωρείται ώριμο. Αυτό συμβαίνει όταν το κοτόπουλο είναι 16-24 εβδομάδων. Μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη φυλή, το γονίδιο και την ποιότητα της τροφής.

Το Cornish Cross χρειάζεται οκτώ εβδομάδες για να ωριμάσει, ενώ το Australorp μπορεί να χρειαστεί έως και 24. Ορισμένα κοτόπουλα ωριμάζουν πιο γρήγορα από άλλα. Αυτό οφείλεται στις διαφορές στον γενετικό κώδικα.

Τα στάδια της ζωής ενός κοτόπουλου

Υπάρχουν πολλές φάσεις στη ζωή ενός κοτόπουλου. Θα συζητήσουμε τα διάφορα στάδια της ζωής του κοτόπουλου σε αυτή την ενότητα.

Ανάπτυξη και εκκόλαψη αυγών

Οι κότες συνήθως γεννούν αυγά μετά από 25 έως 27 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι γεννούν συνήθως ένα αυγό την ημέρα. Για να γεννήσουν γονιμοποιημένα αυγά, οι κότες δεν χρειάζεται να ζευγαρώσουν με λίστα. Μπορούν να αποθηκεύσουν το σπέρμα σε σακουλάκια μέσα στα γεννητικά τους όργανα για έως και 3 εβδομάδες.

Οι κότες θα γεννούν αυγά μέχρι να νιώσουν ότι έχουν αρκετά αυγά. Στη συνέχεια, η κότα θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα αυγά για 21 ημέρες πριν εκκολαφθούν.

Το αυγό θα χρειαστεί μόνο ένα σύντομο διάλειμμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να φάει και να πιει νερό πριν επιστρέψει στη φωλιά για να ζεστάνει τα αυγά. Οι νεοσσοί θα αρχίσουν να απορροφούν όλα τα θρεπτικά συστατικά μόλις εκκολαφθεί το αυγό. Αυτό θα τους παρέχει αρκετή ενέργεια για να διαρκέσει για περίπου 72 ώρες.

Ανάπτυξη νεοσσών

Η μητέρα θα κρατήσει τους νεοσσούς ασφαλείς από το κρύο και τον κίνδυνο μόλις εκκολαφθούν τα αυγά. Τις πρώτες μέρες θα φροντίσει η μητέρα τους νεοσσούς. Παρέχοντας νερό και τροφή, μπορείτε να βοηθήσετε τους νεοσσούς.

Εάν επωάζετε νεοσσούς, βεβαιωθείτε ότι έχουν νερό, ζεστασιά και τροφή. Οι νεοσσοί πρέπει να διατηρούνται σε εκτροφέα για τουλάχιστον πέντε ημέρες.

Οι νεοσσοί αναπτύσσουν τα σωστά χαρακτηριστικά τους περίπου πέντε ημερών. Σε ηλικία 12 ημερών, θα έχουν ένα καθορισμένο οστό. Οι νεοσσοί θα είναι 18 ημερών και θα έχουν σημαντικό φτερό. Μέχρι την 30ή ημέρα, θα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τη φυλή τους.

Οι νεοσσοί θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν και να μαθαίνουν όλες τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την ενηλικίωση, όπως η αναζήτηση τροφής, το κοψίδι και η αναζήτηση τροφής.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης: Καλοριφέρ για κοτέτσι

Εφηβος

Τα έφηβα κοτόπουλα συχνά φαίνονται μικρότερα και πιο λεπτά από τα ενήλικα. Οι ανήλικοι δεν πρέπει να συγχωνεύονται με τους ενήλικες έως ότου πάρουν τουλάχιστον τα 2/3 του ενήλικου βάρους τους. Μπορούν να εκφοβίσουν ή ακόμα και να βλάψουν μεγαλύτερα κοτόπουλα, εάν τους παρουσιαστούν πολύ νωρίς. Επομένως, είναι καλή ιδέα να κρατάτε τους ενήλικες και τους ανήλικους μακριά ο ένας από τον άλλο.

Κοτόπουλο

Τα κοτόπουλα μεγαλώνουν πλήρως όταν φτάσουν σε σεξουαλική ωριμότητα. Μερικά κοτόπουλα φτάνουν σε σεξουαλική ωριμότητα σε μόλις 18 εβδομάδες. Άλλα χρειάζονται από 24 έως 24 μήνες.

Πότε γεννούν τα κοτόπουλα αυγά;

Όταν τα κοτόπουλα φτάσουν σε σεξουαλική ωριμότητα, γεννούν αυγά. Όταν σχηματιστεί ο κρόκος στο δέρμα της κότας, ξεκινά η διαδικασία της ωοτοκίας. Κάθε αυγό χρειάζεται 26 ώρες για να αναπτυχθεί και να γεννηθεί. Το αυγό γεννιέται μόλις επωαστεί. Αυτό διαρκεί περίπου 21 ημέρες.

Παράγοντες που επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής ενός κοτόπουλου

Ένα κοτόπουλο στην αυλή μπορεί να ζήσει από 3-10 χρόνια. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής τους.

Ασθένειες

Παρά όλες τις προσπάθειες που έγιναν για την καταπολέμηση της νόσου των κοτόπουλων, εξακολουθεί να είναι ένας σημαντικός δολοφόνος των κοτόπουλων. Ορισμένες ασθένειες μπορεί να είναι θανατηφόρες και μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο εάν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα. Είναι απαραίτητο να επιθεωρείτε τακτικά το κοπάδι σας για να αποτρέψετε την είσοδο της ασθένειας στο σπίτι σας.

Για να αποφευχθεί η προσβολή τους από θανατηφόρες ασθένειες όπως η λεμφοειδής λεύκωση ή οι μάρκες, είναι σημαντικό να τα εμβολιάζετε τακτικά.

Έλλειψη κατάλληλης στέγασης

Ο ρόλος της στέγασης κοτόπουλου είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας τους. Τα κοτέτσια προστατεύουν τα πουλιά από τον κίνδυνο και τα διατηρούν ζεστά τον χειμώνα και δροσερά το καλοκαίρι.

Τα κοτόπουλα μπορεί να γίνουν πιο ευάλωτα σε αναπνευστικές ασθένειες εάν το κοτέτσι δεν πληροί τα απαιτούμενα πρότυπα. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει τη διάρκεια ζωής τους. Είναι επίσης εύκολη λεία για τα αρπακτικά.

Τριγύρω περιβάλλον

Το πώς λειτουργούν οι κουζίνες τους παίζει σημαντικό ρόλο στην ευημερία και την υγεία τους. Θα ζήσουν περισσότερο εάν οι κουζίνες τους είναι καθαρές και παρέχουν επαρκή τροφή.

Ωστόσο, η διάρκεια ζωής τους θα μειωθεί εάν ζουν σε βρώμικες συνθήκες με περιορισμένο φαγητό.

Ανεπάρκεια Κτηνιατρικής Περίθαλψης

Τα κοτόπουλα, όπως όλα τα πουλιά που εκτρέφονται στο σπίτι, πρέπει να ελέγχονται τακτικά από κτηνίατρο. Η προληπτική ιατρική είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπευτική. Τα κοτόπουλα θα ζήσουν περισσότερο εάν εξετάζονται τακτικά από κτηνίατρο.

Ωστόσο, οι πιθανότητές τους να ζήσουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής θα μειωθούν εάν ένας κτηνίατρος δεν τους δώσει την κατάλληλη προσοχή.

Γενεσιολογία

Η μείωση της διάρκειας ζωής του κοτόπουλου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη χειραγώγηση της φυλής. Ο χειρισμός της φυλής μπορεί να προκαλέσει γενετικά προβλήματα στα πουλιά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να μειώσει τη διάρκεια ζωής τους. [1]

Τι γίνεται με τις ιδέες σας; Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μεγαλώσει ένα κοτόπουλο;

Δείτε επίσης:

Schreibe einen Kommentar