🥇Τι πρέπει να υπάρχει μέσα σε ένα κοτέτσι; Αντικείμενα που πρέπει να έχετε

0

Τι πρέπει να υπάρχει μέσα σε ένα κοτέτσι;

Θα δείτε καλύτερα αποτελέσματα εάν τα κοτόπουλα σας τρέφονται καλά, είτε έχετε κοτόπουλα στο σπίτι σας είτε μόνο λίγα για να μαζέψετε τα αυγά τους. Ίσως νομίζετε ότι η απάντηση είναι απλό νερό και φαγητό. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τα κοτόπουλα σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τι θα κάνει τα κοτόπουλα να μην θέλουν ποτέ να πετάξουν μακριά από το κοτέτσι.

Τι πρέπει να υπάρχει μέσα σε ένα κοτέτσι; 9 είδη πρέπει να περιλαμβάνονται σε ένα κοτέτσι. Αυτά περιλαμβάνουν κουτιά ένθεσης, κούρνιες, φωτισμό, δίσκο απορριμμάτων, εξαερισμό, επαρκή μόνωση, ποιοτική ροή αέρα, υπερυψωμένα δάπεδα, ποτίστρες και ταΐστρες. Αυτά τα στοιχεία θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι τα πουλιά σας ζουν καλά και θα παρέχουν όλη τη διατροφή που χρειάζονται για να είναι χαρούμενα και υγιή.

Τι πρέπει να υπάρχει μέσα σε ένα κοτέτσι

Υπάρχουν κάποια αντικείμενα που θα χρειαστείτε, αλλά δεν υπάρχει σκηνικό για κοτέτσι. Συνήθως βασίζεται στο τι θέλετε και στο τι επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας.

Ας δούμε τώρα προσεκτικά γιατί το κοτέτσι σας είναι απαραίτητο για τα πουλιά σας και ας δούμε τα απαραίτητα.

Αυτό το άρθρο θα σας πει πώς να φροντίζετε το κοπάδι σας. Συνεχίστε να διαβάζετε μέχρι το τέλος για να μάθετε περισσότερα!

Τι πρέπει να υπάρχει μέσα σε ένα κοτέτσι;

1. Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι απαραίτητος, ειδικά αν έχετε κοτόπουλα που περνούν πολύ χρόνο στο κοτέτσι. Η έλλειψη φυσικού φωτός μπορεί να κάνει τα κοτόπουλα να σταματήσουν να παράγουν αυγά. Το φυσικό φως μπορεί να μπει μέσα από τα παράθυρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τεχνητό, απαλό, κίτρινο φως μέσα στο κοτέτσι τους χειμερινούς μήνες όταν υπάρχει λιγότερο φως της ημέρας. Δεν συνιστάται να υπάρχει συνεχής φωτισμός μέσα στο κοτέτσι.

Είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε τεχνητό φωτισμό, καθώς μπορεί να επηρεάσει τους φυσικούς κύκλους αναπαραγωγής των κοτόπουλων.

Δείτε επίσης: Ηλιακός λαμπτήρας θερμότητας για κοτόπουλα

2. Παροχή Τροφίμων και Νερού

Μια τροφοδοσία και ποτίστρα που λειτουργούν καλά είναι απαραίτητα για το εσωτερικό του κοτέτσι σας. Για να αποτρέψετε τα κοτόπουλα από το να κατουρήσουν στη τροφοδοσία ή στο πότο ενώ ξεκουράζονται, είναι απαραίτητο να τα κρατάτε μακριά από το κοκορίτσι.

Μπορείτε να τα αιωρήσετε μερικά εκατοστά από το έδαφος, έτσι ώστε να μην συσσωρεύονται τόσο πολλά στρώματα από τα κοτόπουλα που ξύνουν τριγύρω.

Τα κοτόπουλα σας πρέπει να έχουν πρόσβαση στους πότες και τις ταΐστρες τους. Τα κοτόπουλα που είναι μερικώς αφυδατωμένα ή υποσιτισμένα θα είναι πιο ευαίσθητα σε ασθένειες και λιγότερο παραγωγικά.

Δείτε επίσης: Παππούς Κοτοτροφοδότης

3. Δίσκοι απορριμμάτων

Ένας δίσκος απορριμμάτων που τοποθετείται κάτω από το κοκοριτσάκι μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τα κοτόπουλα να κάνουν κακά. Για να μειωθούν τα επίπεδα αμμωνίας, τα περιττώματα του κοτόπουλου πρέπει να αφαιρούνται τακτικά από το κοτέτσι. Ένας δίσκος απορριμμάτων επιτρέπει τον συχνό καθαρισμό των περισσότερων απορριμμάτων σε ένα κοτέτσι.

Συνιστάται ο καθαρισμός του δίσκου απορριμμάτων τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μπορείτε να τραβήξετε έξω το δίσκο απορριμμάτων και να τοποθετήσετε τα περιττώματα του κοτόπουλου στο σωρό κομποστοποίησης. Αυτό το βήμα μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, εάν αποτελεί τακτικό μέρος της πρωινής ρουτίνας συλλογής αυγών σας.

4. Μόνωση

Το κοτέτσι σας θα πρέπει να έχει καλό εξαερισμό, αλλά δεν πρέπει να είναι ρευστό. Για να κρατήσετε έξω τρωκτικά όπως φίδια, ποντίκια και άλλα τρωκτικά, οι ρωγμές και τα μικρά ανοίγματα πρέπει να σφραγίζονται. Η μόνωση οροφής είναι ένας άλλος ουσιαστικός παράγοντας στη μόνωση.

Η μόνωση οροφής βοηθά να διατηρείται το κοτέτσι σας δροσερό κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ζέστης. Θα πρέπει να τοποθετηθεί μόνωση μεταξύ της μεταλλικής οροφής και του πλαισίου του κοτέτσι σας κατά την κατασκευή.

Η επένδυση οροφής Tech Shield συνιστάται για κοτέτσια με ασφαλτικές στέγες βότσαλα. Θα προστατεύσει από την υπερβολική ζέστη του ήλιου. Το περίβλημα Tech Shield παρέχει επαρκή θερμική προστασία και δεν απαιτεί καμία μόνωση.

5. Roosting Perch

Τα κοτόπουλα προτιμούν να κοιμούνται στον αέρα, γι‘ αυτό είναι απαραίτητο να φροντίζετε για το κοτέτσι σας. Στα κοτόπουλα αρέσει να κοιμούνται σε κοτόπουλα σε απροστάτευτες περιοχές. Παρόλο που δεν είναι απαραίτητο να έχετε κλειστό κοτέτσι με κοτόπουλα, τα κοτέτσια τα κρατούν μακριά, καθιστώντας τα πιο ευάλωτα σε ασθένειες και βακτήρια.

Τα ρουστ δεν πρέπει να είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ή πλαστικό, αλλά πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ξύλο. Επειδή τα κοτόπουλα έλκονται από την ψηλότερη πέρκα, θα πρέπει να τοποθετούνται ψηλότερα από τα κουτιά φωλιάς. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός κοτέτσι είναι το κοτέτσι του. Θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει όλα τα κοτόπουλα.

6. Κουτιά ένθεσης

Τα κουτιά φωλιάς είναι ένα ασφαλές μέρος για τα κοτόπουλα να γεννούν αυγά και μπορείτε να τα βρείτε σε μια βολική τοποθεσία για να ετοιμάσετε τα αυγά για πρωινό. Για να μην κατουρήσουν τα κοτόπουλα στα κουτιά φωλιάς, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σκούρα.

Υπάρχουν πολλές συστάσεις για το πόσα κουτιά πρέπει να παρέχετε ανά κοτόπουλο, αλλά η πιο ασφαλής οδηγία είναι να έχετε 4-5 κοτόπουλα ανά κουτί. Μπορείτε να επενδύσετε τα κουτιά με στεγνά υλικά κλινοστρωμνής, όπως άχυρο ή ρινίσματα ξύλου.

Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να αντικαθίσταται τακτικά για να αποφευχθεί η συσσώρευση επιβλαβών βακτηρίων. Αν και τα κοτόπουλα λατρεύουν να φωλιάζουν και να γεννούν αυγά σε μαλακό κρεβάτι, δεν πρέπει να τα αφήνετε εκεί για πολύ. Ο σκοπός των φωλιασμένων κουτιών είναι να γεννούν αυγά.

7. Ποιότητα αέρα

Δώστε προσοχή στην ποιότητα του αέρα του κοτέτσι σας. Η αμμωνία είναι μία από τις κύριες αιτίες της κακής ποιότητας του εσωτερικού αέρα στα κοτέτσια.

Η αμμωνία μπορεί να απελευθερωθεί από τα κόπρανα κοτόπουλου. Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας στα κοτόπουλα σας εάν πάρει πολύ υψηλά επίπεδα. Ο σωστός αερισμός είναι απαραίτητος για τον έλεγχο των επιπέδων αμμωνίας σε ένα κοτέτσι.

Οι αεραγωγοί θα πρέπει να τοποθετούνται έτσι ώστε ο μολυσμένος αέρας να αφαιρείται από το πάνω μέρος του κοτέτσι, αλλά να μην προκαλεί αίσθηση ρεύματος. Οι αεραγωγοί τοποθετούνται καλύτερα κοντά στην κορυφή του κοτέτσι.

8. Κουτιά μπάνιου

Όποιος έχει περάσει χρόνο με κοτόπουλα ξέρει πόσο του αρέσει να κάνει ένα μπάνιο σκόνης.

Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αλλά η βρωμιά είναι αυτή που κρατά το κοπάδι σας καθαρό. Όπως οι έφηβοι που πάσχουν από ακμή, τα κοτόπουλα έχουν υπερδραστήριο αδένα ελαίου.

Τα κοτόπουλα μπορούν να απαλλαγούν από το λάδι κυλώντας μέσα στα κουτιά τους. Βοηθά να απαλλαγούμε από παράσιτα όπως ψείρες και ακάρεα.

Αυτά τα παράσιτα μπορεί να είναι επικίνδυνα για το κοπάδι σας. Αυτά τα παράσιτα μπορεί να προκαλέσουν απώλεια φτερών, κνησμό και αναιμία. Εάν δεν αντιμετωπιστούν, ο θάνατος είναι αναπόφευκτος.

9. Υπερυψωμένο πάτωμα

Το κόντρα πλακέ είναι ένα από τα πιο κατάλληλα υλικά για δάπεδο κοτόπουλας. Για να διατηρήσετε το δάπεδο και τα κλινοσκεπάσματα στεγνά, ένα πάτωμα από κόντρα πλακέ μπορεί να σηκωθεί από το έδαφος. Ένα δάπεδο που έχει ροή αέρα από κάτω απορροφά την υγρασία γρηγορότερα από ένα δάπεδο από τσιμεντένια πλάκα ή χώμα.

Ένα υπερυψωμένο δάπεδο με κόντρα πλακέ εμποδίζει την είσοδο τρωκτικών και αρπακτικών. Για να κρατήσετε τους εισβολείς έξω από το κάτω μέρος του κοτέτσι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφιχτό συρμάτινο πλέγμα για να αντικαταστήσετε το ξύλο, εάν πρόκειται για υπόστεγο αποθήκευσης με δάπεδα από κόντρα πλακέ στους δρομείς.

Το σύρμα είναι καλύτερο από το ξύλινο επειδή επιτρέπει στον αέρα να ρέει κάτω από το υπόστεγο αλλά εξακολουθεί να το κλείνει στους εισβολείς. Ένας φθηνός τρόπος για να βελτιώσετε την ασφάλεια και την υγεία των κοτόπουλων είναι να σηκώσετε το πάτωμα σε ένα κοτέτσι.

Τα καλύτερα κλινοσκεπάσματα δαπέδου:

Αυτές οι επιλογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς λόγους. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μαζί ή χωριστά. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές κατά τη διάρκεια του έτους για την αντιμετώπιση τυχόν εποχιακών προβλημάτων. Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι που απορροφά την υγρασία την άνοιξη για να αποτρέψετε την υγρασία και να αυξήσετε την υγρασία μέσα στο κοτέτσι.

Αμμος

Η άμμος μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μόνιμα (μη αφαιρούμενα) δάπεδα κοτέτσι, εάν είναι στο έδαφος. Η άμμος όχι μόνο απορροφά το νερό και τα απόβλητα αλλά επιτρέπει επίσης στα κοτόπουλα να λούζουν τη σκόνη μέσα σε αυτήν.

Χρησιμοποιήστε άμμο κατασκευής που είναι φυσική και όχι πολύ βαριά.

Αχυρο

Αν και το άχυρο δεν απορροφάται πολύ, αυτό είναι καλό, καθώς δεν σαπίζει ή φθείρεται εύκολα. Είναι ελαφρύ και αφράτο, λειτουργεί καλά ως μονωτικό στρώμα για την προστασία ενός κρύου δαπέδου. Λειτουργεί ως φράγμα και αποτρέπει την πτώση των απορριμμάτων. Μπορεί επίσης να καθαριστεί εύκολα επειδή συσσωρεύονται τα απόβλητα.

Τρισμάδια πεύκου

Τα ροκανίδια πεύκου είναι προσιτά, μυρίζουν υπέροχα και απορροφώνται καλά. Είναι δημοφιλείς για χρήση τόσο σε υπερυψωμένα κοτέτσια όσο και στο έδαφος ως κάλυμμα δαπέδου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μόνωση και αφαιρούνται εύκολα τα απόβλητα. Τα ροκανίδια κέδρου μπορεί να μην είναι τα ίδια και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στα κοτόπουλα, παρά την ελκυστική μυρωδιά τους.

Τριμμένο χαρτί

Τα τεμαχισμένα χαρτιά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε μόνωση και απορρόφηση στο κοτέτσι σας. Δεν είναι τόσο ανθεκτικό όσο άλλες επιλογές, αλλά είναι πολύ εύκολο να το βρείτε και μπορείτε να το αποκτήσετε δωρεάν εάν το χαρτί σας τεμαχίζεται τακτικά. Μπορεί επίσης να πεταχτεί στο σωρό κομπόστ μόλις λερωθεί.

Λαστιχένια πατάκια

Τα λαστιχένια χαλάκια μπορούν να παρέχουν προστατευτικό δάπεδο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως αυτόνομο χαλάκι που το βγάζετε για να το αφαιρέσετε ή να το συνδυάσετε με τα άλλα υλικά κλινοστρωμνής που αναφέρονται παραπάνω για ζεστασιά, απορρόφηση και καθαριότητα. Μπορείτε να κόψετε ψάθες ώστε να ταιριάζουν στο δάπεδο του κοτέτσι σας και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ελαφριές επιλογές σε υπερυψωμένα κοτέτσια.

Μπορούν τα κοτόπουλα να μείνουν στο κοτέτσι όλη μέρα;

Τα κοτόπουλα μπορούν να διατηρηθούν στο κοτέτσι τους για ώρες. Αλλά γιατί να τους θέλεις εκεί;

Τα κοτόπουλα που βγαίνουν έξω για να απολαύσουν τον ήλιο είναι πιο υγιή και χαρούμενα από τα κοτόπουλα που δεν το κάνουν, ακόμα κι αν δεν έχετε αρκετό χώρο για κάθε κοτόπουλο.

Μπορούν να ασκούνται έξω και να τεντώνουν τα φτερά τους σωστά, τουλάχιστον. Κάθε κοτόπουλο πρέπει να έχει δύο πόδια χώρο για τον εαυτό του.

Μπορούν επίσης να βόσκουν στο γρασίδι και να τρώνε έντομα και ζωύφια όπως σκουλήκια, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βασικές πρωτεΐνες.

Τα κοτόπουλα μπορούν επίσης να τρώνε άγρια ​​μούρα όπως τα βατόμουρα όταν είναι διαθέσιμα. Αυτό μπορεί να αυξήσει την ποικιλία και το θρεπτικό περιεχόμενο της κανονικής διατροφής τους.

Αν και δεν είναι απαραίτητο, έχω μερικά παιχνίδια στο κοτόπουλο μου. Επειδή τα κοτόπουλα λατρεύουν να κατουρούν, έβαλα πλαστικούς καθρέφτες στο φράχτη μου. Αυτοί οι καθρέφτες που δεν θρυμματίζονται αγοράστηκαν από την Amazon.

Με τη συμβουλή πολλών κηδεμόνων, αγόρασα μερικά κρεμασμένα κουδούνια. ο καμπαναριό Αγόρασα από το Amazon έλαβα εξαιρετικές κριτικές.

Τα παιχνίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποσπάσουν την προσοχή των κοτόπουλων από την πλήξη και να τα διατηρήσουν πνευματικά ενεργά όλη την ημέρα.

Τι δεν πρέπει να υπάρχει μέσα σε ένα κοτέτσι;

Τα κοτόπουλα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε νερό, φαγητό, παιχνίδια και λιχουδιές έξω. Δεν πρέπει να φυλάσσονται μέσα στο κοτέτσι.

Τα κοτόπουλα γρατσουνίζονται και το φαγητό χύνεται. Μέσα στο κοτέτσι, μπορεί να χαθεί στα κλινοσκεπάσματα. Αυτό προσελκύει τρωκτικά και φίδια.

Το νερό μπορεί να προκαλέσει υγρό και μουχλιασμένο κρεβάτι.

Τα κοτόπουλα που ζουν σε ένα κοτέτσι θα δημιουργήσουν περισσότερο χάος από ό,τι μπορούν να καθαρίσουν, γι‘ αυτό αξίζει να τα κρατήσετε έξω και να τα ταΐσετε και να τα ποτίσετε έξω.

Τελικές Λέξεις [What Should Be Inside a Chicken Coop?]

Το κοτέτσι σας είναι μια σημαντική επένδυση. Τα κοτόπουλα σας θα περάσουν ένα σημαντικό μέρος της ζωής τους σε αυτό το κοτέτσι.

Αν και κάθε κοτέτσι είναι διαφορετικό σε εμφάνιση και πολυπλοκότητα, ορισμένα πράγματα θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι τα πουλιά σας έχουν όλα όσα χρειάζονται.

Αυτός ο οδηγός θα έπρεπε να σας έχει δώσει μια κατανόηση του τι πρέπει να αγοράσετε εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτά. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα πουλιά σας ασφαλή σε όλες τις εποχές και στις διάφορες καιρικές συνθήκες.

Ωστόσο, θα σας βοηθούσε να θυμάστε να αφήνετε τα πουλιά σας να περιφέρονται ελεύθερα στο κοτέτσι. Τα πουλιά σας θα ωφεληθούν από την άσκηση και να έχουν άφθονο χώρο. Αυτό θα τους επιτρέψει να τρώνε διάφορες υγιεινές τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες και θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν στις ενστικτώδεις συμπεριφορές τους.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορούν να το κάνουν με ασφάλεια και ότι η περιοχή ελέγχεται πριν φύγουν. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλή, ότι δεν υπάρχουν αρπακτικά και ότι δεν υπάρχει τίποτα να τους βλάψει.

Στη συνέχεια, μπορούν να επιστρέψουν στο βελτιστοποιημένο κοτέτσι, όπου θα μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Μάθετε περισσότερα για την εκτροφή κοτόπουλων εδώ.

Schreibe einen Kommentar