13 έξυπνες τακτικές για να γυρίσετε τα τραπέζια σε έναν αναπτήρα αερίου

0
13 έξυπνες τακτικές για να γυρίσετε τα τραπέζια σε έναν αναπτήρα αερίου

Είστε σε μια σχέση όπου αισθάνεστε ότι θέλετε τρελαίνεσαι?

Έχετε έχασες τον εαυτό σουκαι απλά δεν ξέρεις πια τι να πιστέψεις.

Αν ναι, μπορεί να πέσετε θύμα καυστήρα.

Το gaslighting είναι μια μορφή χειραγώγησης και ελέγχου όπου ένα άτομο προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αίσθηση της πραγματικότητας.

Αυτή είναι καταχρηστική συμπεριφορά και δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Ωστόσο, είναι δυνατό να γυρίσετε τα τραπέζια σε έναν αναπτήρα αερίου και να πάρετε πίσω την ισχύ σας.

Πώς ξεπερνάτε έναν βενζινοκινητήρα;

Ίσως έχετε ανακαλύψει ότι έχετε ένα γκαζάι στη ζωή σας.

Ίσως να μην ξέρετε πώς να αντιμετωπίσετε την τοξική τους συμπεριφορά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το να προσπαθήσετε να συζητήσετε μαζί τους είναι πιθανό να σας φέρει μπούμερανγκ.

πώς να γυρίσετε τα τραπέζια σε έναν αναπτήρα αερίου

Εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να εκδικηθείτε έναν γκαζάιτερ, η απάντηση είναι απλή: Κερδίστε τους στο δικό τους παιχνίδι. Ωστόσο, αυτό είναι συχνά πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Οι παρακάτω είναι διαφορετικές στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντιμετωπίσετε ένα γκαζολάμπα:

  • Στρέψτε τις τακτικές τους πάνω τους, ώστε να πάρουν μια γεύση από το δικό τους φάρμακο.
  • Φωνάξτε τους απευθείας λέγοντάς τους κάτι σαν, «Μη με γκάζι».
  • Μείνετε σιωπηλοί κατά τη διάρκεια των εκρήξεων μέχρι να κουραστούν να φωνάζουν χωρίς αντίδραση.
  • Μην αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας – θα το δουν ως ευπάθεια.
  • Γίνετε το μεγαλύτερο άτομο απαντώντας ήρεμα και ώριμα.

Πώς να γυρίσετε τα τραπέζια σε έναν αναπτήρα αερίου με 13 έξυπνες τακτικές

Αν αναρωτιέστε πώς να μπλέξετε με ένα γκαζόπι, οι παρακάτω τακτικές είναι έξυπνοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κλείσετε και να ανατρέψετε τα τραπέζια.

1. Συμπάσχετε μαζί τους.

Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτή τη στιγμή, μερικές φορές η καλύτερη επιλογή σε καταστάσεις με γκαζόπτερο είναι να είσαι το μεγαλύτερο άτομο.

Ο στόχος ενός gaslighter είναι να σας ωθήσει στο σημείο να τους ξαναπατήσει απότομα και μόλις το κάνετε, θα σας χαρακτηρίσουν ως τρελό. Έτσι, τους αφαιρείτε τη δύναμή τους κάνοντας τους να νιώθουν κατανοητοί και σεβαστές.

Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί να σας επιτρέψει να κατανοήσετε τις ενέργειές τους. Δεν το κάνει αποδεκτό, αλλά η ενσυναίσθηση μαζί τους μπορεί μερικές φορές να βοηθήσει στην εξήγηση της συμπεριφοράς τους.

2. Ακούστε τη δική τους πλευρά της ιστορίας.

Δεν είναι κάθε καυστήρας βενζίνης τοξικός, κακός άνθρωπος – μερικές φορές η συμπεριφορά προκύπτει από τον δικό τους πόνο και ταλαιπωρία. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εντάξει να σας κακομεταχειρίζονται.

Ωστόσο, αφιερώνοντας χρόνο για να ακούσετε τη δική τους πλευρά της ιστορίας, ίσως μπορέσετε να επιλύσετε τη σύγκρουση. Ακούστε τους χωρίς να διακόψετε ή να ξεκινήσετε καβγά.

Όταν νιώθουν ότι τους ακούτε, μπορεί να σταματήσουν τις τοξικές συμπεριφορές τους. Αν είναι καλός άνθρωπος γενικά, θα αισθάνονται ένοχοι για το πώς σου φέρθηκαν και αυτό μερικές φορές είναι το καλύτερο είδος εκδίκησης.

3. Αντιμετωπίστε τους για τη συμπεριφορά τους.

Το ελάττωμα ενός γκαζάιρα είναι ότι πιστεύει ότι είναι το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο. Στο μυαλό τους, είσαι από κάτω τους και δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος να είχες καταλάβει τη συμπεριφορά τους.

Αντιμετωπίστε τους σχετικά με τη χειριστική συμπεριφορά τους, δείχνοντάς τους ότι βλέπετε τι κάνουν και δεν θα ασχοληθείτε πια με αυτό.

Δεδομένου ότι το γκάζι είναι πιο αποτελεσματικό όταν το θύμα δεν συνειδητοποιεί τι συμβαίνει, μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η μάχη μαζί σας δεν αξίζει τον κόπο επειδή το έχετε ξεπεράσει.

4. Αφήστε τους να κερδίσουν.

Για έναν βενζινοκίνητο, δεν αρκεί απλώς να κερδίσει ένα επιχείρημα. Δεδομένου ότι ευδοκιμούν στο να σας κουράζουν συναισθηματικά, δεν θέλουν να μείνετε κάτω χωρίς να τσακωθείτε.

Εξαιτίας αυτού, μερικές φορές η πιο σοφή πορεία δράσης είναι να τους αφήσετε να κερδίσουν. Αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να το κάνετε όταν ξέρετε ότι έχετε δίκιο, αλλά θα μειώσει τις εντάσεις και στις δύο πλευρές.

Όχι μόνο αυτό, αλλά δεν θα έχουν την ικανοποίηση να σε ξεσηκώσουν σε μια άσκοπη λογομαχία.

5. Μην δείχνεις κανένα συναίσθημα.

Όταν ένας αναπτήρας γκαζιού μπλέκει με το κεφάλι σας, μπορεί να είναι μια πολύ ενοχλητική εμπειρία. Είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθετε θλίψη ή θυμό, αλλά δεν θέλετε να δείξετε εξωτερικά αυτά τα συναισθήματα.

Το Gaslighters ευδοκιμεί όταν σας εξοργίζουν και παίζετε με τα συναισθήματά σας, και συχνά επιδεινώνει τη χειραγώγηση.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην δείξετε κανένα απολύτως συναίσθημα. Προσποιηθείτε ότι δεν σας ενδιαφέρει καθόλου – η κατάσταση δεν σημαίνει τίποτα για εσάς. Ο βενζινοκινητήρας σας θα μείνει να ξύνει το κεφάλι του σε σύγχυση.

6. Μην συζητάτε μαζί τους.

Ένας καυστήρας θέλει να μαλώσετε μαζί τους γιατί είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους να σας αναστατώσει και να ενδώσετε στις απαιτήσεις τους. Όσο κι αν θέλετε να αποδείξετε την άποψή σας, είναι συχνά καλύτερο να τα κλείσετε.

Το gaslighter θα χρησιμοποιήσει οτιδήποτε λέτε σε ένα επιχείρημα εναντίον σας. Αρνούμενος να συζητήσεις μαζί τους, τους αφαιρείς τα πυρομαχικά.

Θα μείνουν μπερδεμένοι και απογοητευμένοι που δεν μπορούσαν να σας χειραγωγήσουν.

7. Αποφύγετε να είστε αμυντικοί.

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε όταν πρόκειται για ένα γκαζάι είναι να δικαιολογήσετε, να εξηγήσετε ή να υπερασπιστείτε τη συμπεριφορά σας. Ξέρετε ότι έχετε δίκιο, οπότε ίσως νομίζετε ότι μπορείτε να τους βοηθήσετε να «δουν το φως» παρουσιάζοντας την πλευρά σας.

πώς να γυρίσετε τα τραπέζια σε έναν αναπτήρα αερίου

Αυτό πιθανότατα θα σας έχει μπούμερανγκ. Οι Gaslighters θα χρησιμοποιήσουν οτιδήποτε λέτε ως πυρομαχικά εναντίον σας. Θα στρίβουν τα λόγια σου για να ταιριάζουν με την αφήγησή τους και όταν στεναχωριέσαι δικαίως, σε λένε τρελό.

Περιμένουν από εσάς να είστε αμυντικοί, οπότε γυρίστε τα τραπέζια εκπλήσσοντάς τους με μια διαφορετική αντίδραση.


Περισσότερα σχετικά άρθρα

13 τρόποι που σας αλλάζουν το ραντεβού με έναν ναρκισσιστή

27 από τα πιο κραυγαλέα χαρακτηριστικά μιας γυναίκας ναρκισσίστριας

5 κοινά μοτίβα ναρκισσιστικών σχέσεων και 29 λόγοι που προκαλούν αγάπη


8. Επικοινωνήστε ήρεμα αντί να μαλώνετε.

Έχουμε ήδη αποδείξει ότι δεν πρέπει να συζητάτε με γκαζόπτερο – οπότε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος δράσης;

Για να γυρίσετε τα τραπέζια σε έναν αναπτήρα γκαζιού, θέλετε να επικοινωνείτε με τρόπο σαφή, σταθερό και, το πιο σημαντικό, ήρεμο.

Πείτε πράγματα όπως, «Δεν είμαι διατεθειμένος να συζητήσω αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή» ή «Αν συνεχίσετε να μου μιλάτε με αυτόν τον τρόπο, θα φύγω». Φροντίστε να μιλάτε με ομοιόμορφο τόνο, ώστε να μην μπορούν να σας κατηγορήσουν ότι φωνάζετε ή προσπαθείτε να διαλέξετε έναν καυγά.

9. Μην τους αφήσετε να αλλάξουν θέμα.

Εάν ένας βενζινοκινητήρας αισθάνεται ότι έχετε το πάνω χέρι σε μια κατάσταση, θα προσπαθήσει να σας το επαναφέρει αλλάζοντας το θέμα.

Αυτή είναι μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τις συνέπειες των πράξεών τους, αλλά θα πρέπει να σταθείτε στη θέση σας και να τους ενημερώσετε ότι δεν ενδιαφέρεστε να μιλήσετε για οτιδήποτε άλλο αυτήν τη στιγμή.

Ανεξάρτητα από το πόσες φορές προσπαθούν να αλλάξουν το θέμα, κυκλώστε ξανά στο θέμα που έχετε. Μόλις καταλάβουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσετε, θα κουραστούν να προσπαθούν και θα τα παρατήσουν.

10. Συγκεντρώστε αποδείξεις.

Ο κύριος στόχος των περισσότερων γκαζάιτερ είναι να σας κάνουν να νιώσετε τρελοί ή σαν να έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Συχνά θα σας κατηγορήσουν για πράγματα που δεν έχετε κάνει. Όταν τους πιάνεις να κάνουν κάτι λάθος, αρνούνται και εκτρέπονται μέχρι να αρχίσεις να αμφισβητείς τον εαυτό σου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να διατηρείτε αρχείο των πραγμάτων. Αποθηκεύστε στιγμιότυπα οθόνης συνομιλιών κειμένου, τραβήξτε φωτογραφίες ή ακόμα και σημειώστε την εκδοχή των συμβάντων σας σε ένα κομμάτι χαρτί.

Είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσετε έναν αναπτήρα αερίου όταν δεν αμφισβητείτε τη λογική σας.

11. Σταμάτα να ασχολείσαι και φύγε.

Αν κάποιος σας κάνει γκάζι, το κάνει γιατί θέλει να πάρει μια αντίδραση από μέσα σας. Αυτό σημαίνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να τους ξεπεράσετε είναι απλώς να σταματήσετε να ασχολείστε.

πώς να γυρίσετε τα τραπέζια σε έναν αναπτήρα αερίου

Μην προσπαθήσετε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας ή να συζητήσετε μαζί τους. Μην κοιτάς καν το δρόμο τους. Απλώς κοιτάξτε ευθεία μπροστά σιωπηλά. Εάν συνεχίσουν τη συμπεριφορά τους, απλώς φύγετε.

Αυτή είναι μια από τις πιο απογοητευτικές καταστάσεις για έναν βενζινοκίνητο, επειδή τον κάνει να αισθάνεται ανίσχυρος.

12. Μην πέφτετε σε ερωτευμένους βομβαρδισμούς.

Όταν σταματήσετε να ασχολείστε και φαίνεστε χωρίς συναίσθημα σε έναν βενζινοκίνητο, θα αρχίσουν να πανικοβάλλονται εσωτερικά. Μόλις τους πιάσετε και σταματήσετε να αποδέχεστε τη συμπεριφορά τους, είστε ένα βήμα πιο κοντά στο να ξεφύγετε από τα νύχια τους – και δεν το θέλουν αυτό.

Μπορείτε να περιμένετε μια έκρηξη στοργής και υποσχέσεις ότι θα αλλάξουν. Ωστόσο, αυτό είναι απλώς μια προσπάθεια να σας κάνει να μείνετε.

Μην πέσετε στον έρωτα γιατί σύντομα θα επιστρέψουν στις τακτικές χειραγώγησης τους.

13. Γίνε ο πρώτος που θα φύγει.

Ίσως έχετε κολλήσει σε μια συνεχή σχέση με έναν βενζινοκίνητο. Έχεις εξαντληθεί με τη συμπεριφορά τους και νιώθεις σαν το κέλυφος του ατόμου που ήσουν.

Οι γκαζάιερ απολαμβάνουν να γκρεμίζουν τα θύματά τους μέχρι να πνιγούν πολύ για να φύγουν. Ο απόλυτος καλύτερος τρόπος για να ανατρέψετε τα τραπέζια είναι να αφαιρέσετε εντελώς τη δύναμή τους εγκαταλείποντας την κατάσταση.

Αποκλείστε τον αριθμό τους, διαγράψτε τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνεχίστε τη ζωή σας με την ησυχία σας.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το Relationship Gaslighting

Εάν βρίσκεστε σε μια χειριστική σχέση, οι παρακάτω απαντήσεις θα σας αφήσουν καλύτερα εξοπλισμένους για να αποτρέψετε τη συμπεριφορά του γκαζιού στο μπουμπούκι.

Πώς ξεπερνάς έναν αναπτήρα βενζίνης;

Για να ξεπεράσεις έναν βενζινοκίνητο, πρέπει να τον νικήσεις στο δικό τους παιχνίδι. Φροντίστε να συλλέξετε αποδείξεις ώστε να μην μπορούν να εκτρέψουν ή να αρνηθούν την αλήθεια. Μόλις τους βάλετε στη γωνία, αντιμετωπίστε τους άμεσα σχετικά με τη χειριστική συμπεριφορά τους.

Πώς καταστρέφεις έναν αναπτήρα αερίου;

Ο καλύτερος τρόπος για να καταστρέψεις ένα γκαζάι είναι να φαίνεσαι χωρίς συναισθήματα. Απολαμβάνουν να σηκώνονται από εσάς, επομένως είναι απογοητευτικό για αυτούς όταν δεν έχουν την αντίδραση που περίμεναν.

Όταν καταλάβουν ότι δεν σας ενδιαφέρει πια, πιθανότατα θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι θα αλλάξουν, αλλά μην το πέφτετε.

Πώς θεωρείτε υπεύθυνο έναν βενζινοκίνητο;

Κρατήστε υπεύθυνο έναν βενζινοκίνητο, παραμένοντας σταθερός στην αλήθεια σας. Δημιουργήστε αυτοπεποίθηση και αποτρέψτε τις τοξικές συμπεριφορές στο μπουμπούκι αμέσως.

Μην τους επιτρέπετε να σας μειώνουν ή να σας πείσουν ότι η μνήμη σας είναι ελαττωματική. Ωστόσο, σκεφτείτε ότι ίσως είναι καλύτερο να βγείτε από τη σχέση αντί να προσπαθήσετε να διορθώσετε τη χειριστική συμπεριφορά.

Τι να πεις σε κάποιον που σε κάνει γκάζι;

Όταν κάποιος σας κάνει γκάζι, κλείστε τον λέγοντάς του: «Δεν συνεχίζω αυτή τη συζήτηση».

Εάν προσπαθούν να σας πείσουν ότι η εκδοχή σας για τα γεγονότα είναι λάθος, πείτε, «Δεν ήταν αυτή η εμπειρία που είχα. Ξέρω τι είδα». Ή, «Τα συναισθήματά μου είναι έγκυρα και δεν εκτιμώ ότι τα ελαχιστοποιείτε».

Εάν έχετε στη ζωή σας έναν γκαζάι που συνεχίζει να τα βάζει με το κεφάλι σας, μπορείτε να ανατρέψετε τα τραπέζια ξεπερνώντας τον. Η καλύτερη εκδίκηση είναι να πάρεις πίσω τη δύναμή σου νικώντας τους στο δικό τους παιχνίδι.

Σταματήστε να δίνετε στους gaslighters την ικανοποίηση να τα βάζετε με την ψυχραιμία σας.  Διαβάστε αυτήν την ανάρτηση για να μάθετε 13 τακτικές για το πώς να γυρίζετε τα τραπέζια σε ένα γκαζιού.

Schreibe einen Kommentar