3 τρόποι για να κάνετε τη ζωή σας πιο γεμάτη – Life Optimizer

0
3 τρόποι για να κάνετε τη ζωή σας πιο γεμάτη – Life Optimizer

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το καθοριστικό χαρακτηριστικό μιας καλής ζωής; Λοιπόν, πιστεύω ότι είναι εκπλήρωση. Όσο περισσότερο νιώθετε πληρότητα, τόσο καλύτερη είναι η ζωή σας. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η αποστολή του Life Optimizer: βοηθώντας σας να ζήσετε μια γεμάτη ζωή.

Πώς μπορούμε λοιπόν να ζήσουμε ικανοποιητικές ζωές;

Μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση από πολλές οπτικές γωνίες, αλλά εδώ θα ήθελα να την απαντήσω από την οπτική γωνία του κίνητρο. Υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες για το κίνητρο εργασίας: αυτονομία, μαεστρίακαι σκοπός. Πιστεύω ότι μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να ζήσετε μια γεμάτη ζωή.

Ας τα ψάξουμε ένα προς ένα.

1. Αυτονομία

Αυτός ο παράγοντας σχετίζεται με την ικανότητα να ελέγχετε τη ζωή σας. Όσο περισσότερο νιώθετε ότι έχετε τον έλεγχο της ζωής σας, τόσο πιο ικανοποιητική γίνεται η ζωή σας. Να τι λέει ο Michael Hyatt έγραψε:

Η παραγωγικότητα πρέπει να σας απελευθερώσει να επιδιώξετε αυτό που είναι πιο σημαντικό για εσάς. Ο στόχος, ο πραγματικός στόχος της παραγωγικότητας, πρέπει να είναι η ελευθερία.

Στη συνέχεια όρισε την ελευθερία με τέσσερις τρόπους:

  • Ελευθερία στην εστίαση: η ικανότητα να κάνετε την εργασία σας με απόλυτη προσοχή και χωρίς περισπασμούς.
  • Ελευθερία να είσαι Παρών: η δυνατότητα να είσαι πλήρως παρών όπου κι αν βρίσκεσαι (π.χ. με την οικογένειά σου) χωρίς να σε διακόπτουν.
  • Ελευθερία να είσαι αυθόρμητος: η ικανότητα να εγκαταλείπεις οτιδήποτε κάνεις και να ανταποκρίνεσαι αυθόρμητα σε μια νέα κατάσταση.
  • Ελευθερία να μην κάνεις τίποτα: η ικανότητα να μην κάνεις τίποτα και απλώς να απολαμβάνεις τη στιγμή.

Καθώς διανύετε τη ζωή σας, μπορεί να θέλετε να πάρετε αποφάσεις που θα βελτιώσουν την ελευθερία σας. Για παράδειγμα, με δεδομένες δύο προσφορές εργασίας, ίσως θελήσετε να επιλέξετε αυτή που θα σας έδινε μεγαλύτερη ευελιξία ακόμα κι αν πληρώνει κάπως λιγότερο.

2. Μαεστρία

Αυτός ο παράγοντας ασχολείται με την ικανοποίηση του να γίνεσαι καλύτερος σε κάτι. Όταν συνειδητοποιήσετε τις δυνατότητές σας, θα νιώσετε πληροί.

Υπάρχουν δύο νοοτροπίες εδώ που πρέπει να υιοθετήσετε: η νοοτροπία ανάπτυξης και η νοοτροπία του διαχειριστή. Η νοοτροπία ανάπτυξης πιστεύει ότι εσείς μπορώ αναπτύξτε τις ικανότητές σας. οι ικανότητές σας δεν είναι σταθερές. Η νοοτροπία του διαχειριστή, από την άλλη πλευρά, πιστεύει ότι έχετε το ευθύνη να αναπτύξετε τις ικανότητές σας. Μαζί, αυτές οι δύο νοοτροπίες μπορούν να μεγιστοποιήσουν την προσωπική σας ανάπτυξη.

3. Σκοπός

Αυτός ο παράγοντας ασχολείται με την ύπαρξη μιας αιτίας που είναι μεγαλύτερη από εσάς. Όταν αισθάνεστε ότι κάνετε τη διαφορά, θα νιώσετε πληροί.

Βρείτε λοιπόν μια αιτία που έχει σημασία για εσάς και βρείτε έναν τρόπο να συνεισφέρετε εκεί. Ή σκεφτείτε αυτό που κάνετε ως τον δικό σας τρόπο συμβάλλοντας αντί απλώς να πάρει κάτι. Εάν εργάζεστε ως δάσκαλος, για παράδειγμα, σκεφτείτε ότι είναι ο τρόπος σας να συνεισφέρετε στις μελλοντικές γενιές και όχι απλώς μια δουλειά.

***

Αυτοί οι τρεις παράγοντες – η αυτονομία, η κυριαρχία και ο σκοπός – μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε μια πιο ικανοποιητική ζωή. Βελτιώστε τον εαυτό σας σε αυτά και θα νιώσετε πληροί!

Καμία ιδέα; Μη διστάσετε να τα μοιραστείτε στα σχόλια!

Schreibe einen Kommentar