5 Συμβουλές για την καλλιέργεια ντομάτας σε δοχείο

4
5 Συμβουλές για την καλλιέργεια ντομάτας σε δοχείο

52687-PK-P1Όλοι μιλούν για ντομάτες βεράντας αυτές τις μέρες, και για καλό λόγο. Εάν τα ελάφια, τα κουνέλια, τα κουνέλια ή άλλα παράσιτα γλεντούν με τα λαχανικά σας όλο το καλοκαίρι, αξίζει τον κόπο να αφαιρέσετε μερικές λιχουδιές από το νυχτερινό smorgasbord τους. Οι ντομάτες σε γλάστρες, μπανιέρες, κρεμαστά καλάθια και άλλα δοχεία φαίνονται γοητευτικές και είναι πιο εύκολο να φροντίσουν οι πολυάσχολοι κηπουροί. Και αν βρίσκεστε στο χώρο ή στον ήλιο στον κήπο, είναι απαραίτητο!

Καθώς σχεδιάζετε την καλλιέργεια ντομάτας σε κοντέινερ αυτή τη σεζόν, λάβετε υπόψη μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των απολαυστικών φυτών βεράντας:52684-PK-P1

1. Οι περισσότερες ντομάτες σε δοχείο είναι καθοριστικές. Αυτό σημαίνει ότι ορίζουν την σοδειά τους ταυτόχρονα ή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Και το ότι μεγαλώνουν σε δοχείο δεν σημαίνει ότι έχουν μικρές καλλιέργειες! Ποικιλίες όπως Mega Bite Hybrid αθλήστε έως και 60 μεγάλα φρούτα 4 έως 6 ουγκιών ταυτόχρονα! Να είστε έτοιμοι να κάνετε κονσέρβα, σάλτσα ή/και να μοιραστείτε τη γενναιοδωρία! Ή, αν προτιμάτε μια μεγαλύτερη περίοδο συγκομιδής, ρίξτε μια ματιά Firecracker HybridΒρετανική εισαγωγή με ακαθόριστη συνήθεια και πολύχρωμα φρούτα (φαίνεται δεξιά).

05419-PK-P1_12. Πολλές ντομάτες κοντέινερ έχουν μικρότερους καρπούς από τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στον κήπο. Δεν είναι μόνο το ίδιο το φυτό που είναι πιο συμπαγές! Φτιάξτε μια αρετή της ανάγκης και επιλέξτε είδη κερασιού ή σταφυλιού σε ασυνήθιστα χρώματα και μορφές, όπως το κλάμα Πέφτοντας Tom Yellow (φαίνεται στα αριστερά), ή πολύχρωμο, μυτερό Firecracker Hybrid.

3. Ακριβώς επειδή αναπτύσσονται σε χώμα γλάστρας αντί στον κήπο δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται ντομάτα. Δώστε στις ντομάτες του δοχείου σας το ίδιο καθεστώς Sea Magic και Algoflash που θα κάνατε στον κήπο. Θα ενθουσιαστείτε με τα αποτελέσματα!38774

4. Νερό, νερό, νερό. Τα φυτά σε δοχεία όλων των τύπων χρειάζονται εκπληκτική ποσότητα νερού, γιατί δεν μπορούν να το αναζητήσουν βαθιά στο έδαφος όπως τα φυτά κήπου. Ντομάτες διψάτε ούτως ή άλλως, γι‘ αυτό κάντε μια καθημερινή συνήθεια να επισκέπτεστε τα λαχανικά σας για να ελέγξετε την υγρασία. (Ή, αν αυτό δεν ταιριάζει στο στυλ σας, 96972σκεφτείτε να πάρετε μια γλάστρα με δεξαμενή στη βάση. Προσφέρουμε έναν παραγωγό τομάτας όλα σε ένα δοχείο που ονομάζεται το Βαρέλι ντομάτας (φαίνεται δεξιά): μια γλάστρα διαμέτρου 14 ιντσών με μια τεράστια δεξαμενή και μια επεκτεινόμενη πέργκολα που μεγαλώνει με τις ντομάτες σας.

5. Έχετε έτοιμα φυτά αντικατάστασης για μετά τη συγκομιδή. Ντομάτες ταχείας ωρίμανσης όπως π.χ Φανταστικός (50 ημέρες από τη μεταμόσχευση), Red Robin (55 ημέρες) και Τερέντζο (56 ημέρες) θα δημιουργήσουν τη νόστιμη σοδειά τους και στη συνέχεια θα γίνουν πριν από τα τέλη Ιουλίου σε ορισμένα κλίματα. Τραβήξτε τα προς τα πάνω και αντικαταστήστε τα με ένα μόνιμο «διακοσμητικό βρώσιμο» όπως π.χ Blueberry Sunshine Blue, ή με λαμπερά ετήσια που θα δουν υπέροχα τη σεζόν. Για τις γλάστρες, οι καλές επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν το σούπερ μακράς άνθησης Ποπ κουλτούρα σύνθετο? για καλάθια, βασιστείτε σε εκπληκτικά (και εκπληκτικά ανθεκτικά στην ξηρασία) Calibrachoa MiniFamous Caribbean Cocktail Collection!

The post 5 Συμβουλές για Καλλιέργεια Τομάτας σε Δοχείο εμφανίστηκε πρώτα στο Επίσημο Blog της Park Seed.

Schreibe einen Kommentar