Banking 101: Priority Banking vs Private Banking

0
Banking 101: Priority Banking vs Private Banking

Banking 101: Priority Banking vs Private Banking.

Αν θέλετε να επενδύσετε ως εκπατρισμένος ή άτομο με υψηλή καθαρή αξία, κάτι στο οποίο ειδικεύομαι, μπορείτε να μου στείλετε email ([email protected]) ή να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp (+44-7393-450-837).

Εισαγωγή

Έχετε ακούσει για τις τραπεζικές εργασίες προτεραιότητας και τα μυριάδες οφέλη που προσφέρει; Πόσο πολύτιμο είναι το private banking, δεδομένου ότι κοστίζει εκατομμύρια δολάρια για να πληροί τις προϋποθέσεις;

Θα συζητήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα πλεονεκτήματα τόσο της προτεραιότητας όσο και της ιδιωτικής τραπεζικής, ώστε να μάθετε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις και θα μπορούσατε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις σας.

Εάν έχετε ένα σημαντικό απόθεμα μετρητών στον τραπεζικό σας λογαριασμό ή σε έναν κουμπαρά (ελπίζουμε ότι όχι), πρέπει να έχετε ήδη ακούσει για τραπεζικές εργασίες προτεραιότητας.

Τι είναι η τραπεζική προτεραιότητας;

Θεωρήστε ότι η τραπεζική προτεραιότητα είναι η επιχειρηματική τάξη μιας τράπεζας. Δεν είναι τα πιο ακριβά, ωστόσο δεν μπορούν όλοι να τα αντέξουν οικονομικά.

Εάν σκέφτεστε να εγγραφείτε στο private banking, πρέπει να συναλλάσσεστε με μια τράπεζα για συναλλαγές που αφορούν αρκετά μεγάλα ποσά (συχνά μεταξύ 100.000 και 500.000 SG $ ή 72.061 $ έως 360.308 $). Παρόλο που ορισμένες τράπεζες θα σας προσφέρουν μόνο 50.000 SG$ για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα, είναι πολύ ασυνήθιστο να συμβεί αυτό.

Αλλά αν δεν έχετε 100.000 δολάρια SG σε μετρητά, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να έχετε έναν συνδυασμό μετρητών, επενδύσεων και ασφαλιστικών προϊόντων με την τράπεζα. Αυτός ο συνδυασμός είναι γνωστός ως συνολικό υπόλοιπο σχέσης (TRB) ή υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία (AUM).

Προνόμια τραπεζικής προτεραιότητας

Γιατί θα ήθελαν οι πελάτες να χρησιμοποιήσουν τραπεζικές υπηρεσίες προτεραιότητας για να πραγματοποιήσουν τόσο μεγάλες συναλλαγές με μια τράπεζα;

1. Αφοσιωμένος διευθυντής σχέσεων

Ένας αφοσιωμένος διαχειριστής σχέσεων θα ήταν ένα από τα σημαντικότερα καρότα που θα πρόσφεραν οι τράπεζες και για καλό λόγο.

Είναι διαθέσιμα όλο το εικοσιτετράωρο για να σας βοηθήσουν με τις τραπεζικές σας ανάγκες και μπορούν επίσης να σας παρέχουν εξειδικευμένη οικονομική καθοδήγηση για να σας βοηθήσουν στην οικονομική σας πορεία.

τραπεζική προτεραιότητα
Διευθυντής σχέσεων

2. Προνομιακές τιμές

Το να είστε τραπεζικός πελάτης προτεραιότητας σας δίνει επίσης το δικαίωμα σε μειωμένα επιτόκια παντού. Θα επωφεληθείτε από τις βελτιωμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες, π.χ. από την αγορά ξένων νομισμάτων σε χαμηλότερη τιμή, επιπλέον των υψηλότερων επιτοκίων για τις αποταμιεύσεις σας (τα οποία συνήθως δεν αναφέρονται δημόσια στο διαδίκτυο).

Επιπλέον, ορισμένες τράπεζες παρέχουν εξαιρέσεις χρεώσεων για περιορισμένο αριθμό υπηρεσιών, όπως χρεώσεις υπηρεσιών, τέλη διαχείρισης, χρεώσεις για βιβλιάρια επιταγών πολλαπλών τραπεζικών λογαριασμών, τέλη εμβασμάτων και χρεώσεις για την αντικατάσταση καρτών ATM.

3. Προνόμια τρόπου ζωής

Τώρα αυτό είναι ένα πιο ενδιαφέρον μέρος της λίστας μας που πιθανότατα θα σας κάνει να ζαλιστείτε: η συνδρομή σε τραπεζικές υπηρεσίες προτεραιότητας συνοδεύεται από πολλά οφέλη στον τρόπο ζωής.

Ναι, είναι βέβαιο ότι θα επωφεληθείτε από τις τραπεζικές υπηρεσίες προτεραιότητας αν σας αρέσουν τα ταξίδια και αν σας αρέσει απλώς να τρώτε. Ενώ οι συχνοί ταξιδιώτες μπορούν να επωφεληθούν από τη δωρεάν υπηρεσία αυτοκινήτου από και προς το αεροδρόμιο και τη μοναδική πρόσβαση σε πολυτελή VIP σαλόνια αεροδρομίου σε όλο τον κόσμο, οι καλοφαγάδες μπορούν να επιδοθούν σε αυτό που αγαπούν περισσότερο με ελκυστικές προσφορές γευμάτων.

4. Προτεραιότητα ουράς στις τράπεζες

Η πλειονότητα των τραπεζών παρέχει προνομιακή ουρά σε φυσικά υποκαταστήματα, γεγονός που σας δίνει το δικαίωμα σε «εξπρές πάσο» και άμεση εξυπηρέτηση. Ως πελάτης τραπεζικής προτεραιότητας, θα έχετε πρόσβαση στον ιδιωτικό του γκισέ, ώστε να μπορείτε να αποχαιρετήσετε τις παρατεταμένες γραμμές.

Κάντε την εργασία σας εκ των προτέρων για να μάθετε τι θα δικαιούστε, επειδή κάθε τράπεζα προσφέρει ξεχωριστά πλεονεκτήματα για να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό.

Το καλό της τραπεζικής προτεραιότητας

  • Απαίτηση χαμηλότερης καθαρής θέσης – απαιτούνται μικρά ποσά για συναλλαγές, επομένως είναι ευκολότερο για τους πιθανούς πελάτες να κάνουν την περικοπή
  • Καλύτερα επιτόκια – συνήθως προσφέρει υψηλότερα επιτόκια για να χρησιμεύσει ως κίνητρο στους πελάτες και να τους παροτρύνει να αποθηκεύουν τα χρήματά τους στην τράπεζα
  • Μηδενικές τραπεζικές προμήθειες – όλες οι τραπεζικές προμήθειες, οι προμήθειες διευκόλυνσης και άλλες χρεώσεις που σχετίζονται με τις τράπεζες συνήθως αίρονται

Το μειονέκτημα της τραπεζικής προτεραιότητας

  • Λιγότερο επικεντρωμένοι στις επενδύσεις – υπάρχουν περιορισμένα προνόμια για να αυξήσετε τον πλούτο σας

Τώρα τι γίνεται με το private banking; Σκεφτείτε ξανά εάν πιστεύετε ότι τα άτομα χρησιμοποιούν απλώς αυτές τις λέξεις εναλλακτικά και απρόσεκτα. Μόνο εξαιρετικά εύποροι άνθρωποι (μιλάμε για περιουσιακά στοιχεία αξίας εκατομμυρίων δολαρίων που μπορούν να επενδυθούν) είναι επιλέξιμοι για αυτήν την υπηρεσία. Είναι στην πραγματικότητα μια βαθμίδα πάνω από την τραπεζική προτεραιότητα.

Τι είναι η ιδιωτική τραπεζική;

Η ιδιωτική τραπεζική, γνωστή ως η «πρώτη κατηγορία» τραπεζικών εργασιών, διατίθεται αποκλειστικά σε άτομα εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας των οποίων οι λογαριασμοί έχουν τουλάχιστον έξι μηδενικά. Οι περισσότερες τράπεζες απαιτούν ένα περιουσιακό στοιχείο υπό διαχείριση ή συνολικό υπόλοιπο σχέσης μεταξύ 1 και 5 εκατομμυρίων SG$ για να πληρούν τις προϋποθέσεις, με τον συνδυασμό μετρητών, επενδύσεων και ασφαλιστικών προϊόντων να επιτρέπεται.

Σε σύγκριση με την τραπεζική προτεραιότητας – με την οποία μπορεί να φαίνεται ότι είναι παρόμοια – οι χρήστες ιδιωτικών τραπεζικών μπορούν να επωφεληθούν από μια μεγαλύτερη ποικιλία πλεονεκτημάτων premium, πολλά από τα οποία επικεντρώνονται στις επενδύσεις και στοχεύουν να βοηθήσουν τους πελάτες να αυξήσουν τον πλούτο τους.

Προνόμια της ιδιωτικής τραπεζικής

Παρακάτω είναι μια λίστα με το τι μπορείτε να περιμένετε εάν έχετε έναν ιδιωτικό τραπεζικό λογαριασμό:

1. Αφοσιωμένοι ιδιώτες τραπεζίτες

Θα έχετε έναν διαχειριστή προσωπικών σχέσεων, όπως συμβαίνει με την τραπεζική προτεραιότητας. Περιστασιακά, μια ομάδα ιδιωτών τραπεζιτών θα συνεργαστεί ακόμη και μαζί σας για να σας βοηθήσει να τακτοποιήσετε τα οικονομικά σας.

Δίνουν μεγάλη προσοχή στις συγκεκριμένες οικονομικές σας απαιτήσεις και είναι εξοπλισμένοι να προσφέρουν λύσεις και καθοδήγηση που επικεντρώνονται αποκλειστικά στην αύξηση του πλούτου σας. Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με ειδικούς και να λάβετε προνομιακή πρόσβαση στη συνοριακή αγορά, κάτι που θα σας επιτρέψει να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση.

2. Προνομιακές τιμές

Τα προνομιακά επιτόκια είναι διαθέσιμα και με το private banking, αν και είναι πολύ πιο ελκυστικά από αυτά που προσφέρονται από τις τραπεζικές υπηρεσίες προτεραιότητας.

Το ίδιο ισχύει για τις αγορές και τις πωλήσεις συναλλάγματος όπου θα λάβετε συμφέρουσες τιμές. Επιπλέον, οι πελάτες ιδιωτικής τραπεζικής λαμβάνουν αποκλειστικά επενδυτικά επιτόκια, μειωμένα επιτόκια δανείων και πιστωτικών καρτών, χρηματοκιβώτια, υψηλότερα ποσοστά μετατροπής μιλίων και δωρεάν υπηρεσίες διεθνούς μεταφοράς χρημάτων.

εκπτώσεις τραπεζικών γευμάτων προτεραιότητας
Επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις στα γεύματα

3. Επιβραβεύσεις τρόπου ζωής

Επιθυμείτε δωρεάν υπηρεσία λιμουζίνας και είσοδο σε περιοχές VIP; Η ιδιωτική τραπεζική θα σας προσφέρει αυτό.

Επιπλέον, μπορείτε να χαλαρώσετε και να επωφεληθείτε από τα ταξιδιωτικά οφέλη που σας παρέχουν εκπτώσεις σε κρατήσεις γευμάτων και ταξιδιωτικές κρατήσεις. Ορισμένες τράπεζες προσφέρουν επίσης 24ωρη υπηρεσία θυρωρού για να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε τα καλύτερα καταλύματα για διακοπές, δραστηριότητες και πτήσεις. Αυτή η υπηρεσία διασφαλίζει ότι ικανοποιούνται όλες οι απαιτήσεις σας και ότι η διαμονή σας είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστη.

Πλεονεκτήματα της ιδιωτικής τραπεζικής

  • Τα οφέλη της διαχείρισης περιουσίας είναι πιο ποικίλα – αυτά περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό ακινήτων και τις οικονομικές λύσεις για τη συνταξιοδότηση.
  • Πρόσθετα προνόμια premium – προσφέρετε ιδιωτικές συναλλαγές, προνομιακή πρόσβαση, ακόμη και αποκλειστικά hedge funds.

Μειονεκτήματα της ιδιωτικής τραπεζικής

  • Υψηλότερη καθαρή θέση – απαιτούνται μεγάλα ποσά για συναλλαγές, κάτι που επιτρέπει μόνο σε λίγους να πληρούν τις προϋποθέσεις
  • Χαμηλότερα επιτόκια – τα επιτόκια είναι σημαντικά χαμηλά γύρω στο 0,05% ετησίως
  • Υψηλότερες προμήθειες διαχείρισης – λόγω της ειδικής πρόσβασής σας σε έναν αποκλειστικό ιδιωτικό τραπεζίτη, ορισμένες ιδιωτικές τραπεζικές υπηρεσίες έχουν υψηλότερες προμήθειες διαχείρισης από τις συνηθισμένες τράπεζες

Πρέπει να αποκτήσετε τραπεζικό λογαριασμό προτεραιότητας ή ιδιωτικό τραπεζικό λογαριασμό;

Λοιπόν, πρώτα, είναι σημαντικό να απαντήσετε στην προφανή ερώτηση: Έχετε αρκετά χρήματα για να σκεφτείτε οποιαδήποτε επιλογή; Ποιες είναι οι κορυφαίες προτεραιότητές σας αν ναι;

Η ιδιωτική τραπεζική είναι φανταστική αν ψάχνετε για τα καλύτερα εργαλεία και στρατηγικές για να αυξήσετε τον πλούτο σας. Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να αυξήσετε τον πλούτο σας μέσω υψηλού επιτοκίου, επειδή τα επιτόκια του είναι παρόμοια με εκείνα ενός τυπικού λογαριασμού ταμιευτηρίου.

Εν τω μεταξύ, εάν τα επιτόκια είναι η κύρια ανησυχία σας, ίσως είναι καλύτερα να γίνετε τραπεζικός πελάτης προτεραιότητας επειδή τα δικά τους είναι σχετικά υψηλότερα. Θα μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από μια αξιοπρεπή σειρά πλεονεκτημάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός διαχειριστή σχέσεων που μπορεί να σας βοηθήσει με τις οικονομικές σας ανάγκες, εκτός από το να απολαμβάνετε μια αξιοπρεπή σειρά πλεονεκτημάτων. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ρομπο-σύμβουλο ή να πραγματοποιήσετε τις δικές σας επενδύσεις όταν έχετε εφεδρικά χρήματα.

Πονάτε από οικονομική αναποφασιστικότητα; Θέλετε να επενδύσετε με τον Adam;

Ο Adam είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος συγγραφέας σε οικονομικά θέματα, με περισσότερες από 434,4 εκατομμύρια προβολές απαντήσεων στο Quora.com και ένα βιβλίο που πωλείται ευρέως στο Amazon

Schreibe einen Kommentar