Rascally Rabbits: Πώς να σταματήσετε τα κουνέλια από το να τρώνε φυτά

5

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποκαρδιωτικό για τους κηπουρούς από το να ανακαλύπτουν ότι ολόκληρα τμήματα των πανέμορφων ανοιξιάτικων κήπων τους είναι κατεστραμμένα ή γυμνά. Χθες, τα φύλλα παντζαριού ήταν σχεδόν αρκετά μεγάλα και μόλις είχατε βγάλει τα φυτά κουνουπιδιού και μπρόκολου από τα χειμερινά τους σπίτια σε εσωτερικούς χώρους. Τα μπιζέλια ευδοκιμούσαν και σας έδιναν οράματα ανοιξιάτικου αρακά με λίγη φρέσκια μέντα. Τώρα αυτό που βλέπετε είναι κενός χώρος. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορεί να δείτε το στέλεχος κομμένο προσεκτικά στο επίπεδο του εδάφους. Υπάρχει μόνο ένας ένοχος για τον χειρότερο εφιάλτη κάθε κηπουρού – τα άτακτα κουνέλια.

κουνέλι που τρώει καλλιέργειες

Τα κουνέλια αφήνουν μια αρκετά προφανή τηλεκάρτα, καθώς δεν σκίζουν και τεμαχίζουν τα φυτά, αλλά τα δαγκώνουν προσεκτικά. Αν ελέγξετε πού ήταν τα φυτά σας, πιθανότατα θα δείτε στρογγυλά περιττώματα σε μέγεθος μπιζελιού. Μπορείτε να δείτε ακόμη και το αποτύπωμα των μεγάλων πίσω ποδιών τους. Ένα κουνέλι μπορεί να φάει ολόκληρα τμήματα του κήπου σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν μια οικογένεια κουνελιών έχει εισβάλει στον κήπο σας, γρήγορα από χαριτωμένα κουνελάκια μετατρέπονται σε καταστροφικούς επιδρομείς!

Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να τα κρατήσετε από τον κήπο σας. Η καλύτερη ιδέα είναι να χρησιμοποιείτε πολλές μεθόδους ταυτόχρονα. Θυμηθείτε να συνεχίσετε να αλλάζετε την τακτική σας γιατί τα κουνέλια μαθαίνουν τι μπορεί πραγματικά να τα απειλήσει και τι δεν είναι απειλητικό. Εδώ είναι μερικές ιδέες.

κουνέλι στο φράχτη

1. Περίφραξη.

Η καλύτερη προστασία για τον κήπο σας είναι η περίφραξη. Πρέπει να είναι μεταλλικός φράχτης και πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον δύο πόδια πάνω από το έδαφος (κατά προτίμηση τρία πόδια) ώστε τα κουνέλια να μην μπορούν να πηδήξουν πάνω από το φράχτη. Εδώ είναι το δύσκολο μέρος: Ο φράκτης πρέπει να είναι έξι ίντσες έως δώδεκα ίντσες στο έδαφος για να μην τρυπώσουν τα κουνέλια κάτω από το φράχτη.

Είναι πιο εύκολο να χτίσετε έναν φράχτη εάν έχετε έναν υπερυψωμένο κήπο. Τοποθετήστε το φράχτη σας γύρω από τη δομή για να κρατήσετε τα κουνέλια έξω. Εάν ο κήπος σας βρίσκεται στο επίπεδο του εδάφους, αυτή θα είναι μια διαδικασία έντασης εργασίας, αλλά ο φράχτης σας θα πρέπει να διαρκέσει χρόνια και να προστατεύει τον κήπο σας από τα κουνέλια. Χρησιμοποιήστε βαρύ συρμάτινο φράχτη και κρατήστε τα ανοίγματα όχι μεγαλύτερα από μία ίντσα για να σταματήσετε τα μωρά κουνέλια. Μπορείτε επίσης να προστατέψετε τα νεαρά δέντρα και τους θάμνους σας με κλωβούς και δίχτυα.

2. Αφαιρέστε το Habitat.

Τα κουνέλια συνήθως μένουν στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της ημέρας και βγαίνουν έξω για να ταΐσουν τη νύχτα. Τους αρέσει να ζουν σε πασσάλους ή πυκνά χαμόκλαδα. Η καλή καθαριότητα στην αυλή σας θα σας βοηθήσει πολύ, επομένως αφαιρέστε τυχόν σωρούς από βούρτσες, ψηλά χόρτα και βραχώδεις περιοχές.

Τα κουνέλια θα τρυπώσουν επίσης κάτω από υπόστεγα, βεράντες ή άλλες κατασκευές. Εάν βρείτε ένα λαγούμι που οδηγεί κάτω από μια κατασκευή, γεμίστε το το συντομότερο δυνατό. Ελέγξτε για δεύτερη είσοδο, καθώς τα κουνέλια έχουν συνήθως δύο τρόπους διαφυγής. Μερικές από αυτές τις περιοχές μπορεί να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τοπίου σας, αλλά μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον πληθυσμό των κουνελιών εξαλείφοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανές τοποθεσίες κατοικιών κουνελιών.

3. Απωθητικά Προϊόντα.

Τα κουνέλια είναι χαμηλά στην τροφική αλυσίδα (χωρίς προσβολή, κουνέλια!). Αποτελούν κύρια πηγή τροφής για γεράκια, αετούς και κουκουβάγιες, καθώς και για κογιότ, αλεπούδες, ρακούν και άλλα αρπακτικά. Μπορεί ακόμη και να κινδυνεύουν από σκύλους και γάτες. Αυτό λειτουργεί προς όφελός μας, καθώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρώματα από αυτά τα φυσικά αρπακτικά για να διατηρήσουμε τους κήπους μας ασφαλείς.

Τα προϊόντα ελέγχου παρασίτων κήπου που περιέχουν συστατικά όπως αποξηραμένο αίμα και ούρα κογιότ θα κρατήσουν τα κουνέλια μακριά. Ανοίξτε τα για να μην συνηθίσουν τα κουνέλια στη μυρωδιά και εφαρμόστε τα ξανά συχνά – ειδικά μετά τη βροχή.

ελάφια στα λουλούδια

4. Επιλέξτε προσεκτικά τα φυτά κήπου.

Τα λαχανικά δεν είναι το μόνο μέρος του κήπου σας που κινδυνεύει από τα κουνέλια. Τα λουλούδια σας είναι εξίσου ευάλωτα και είναι πολύ απίθανο να θέλετε ένα φράχτη τριών ποδιών να περιβάλλει τα λουλούδια σας. Η καλύτερη στρατηγική είναι να φυτέψετε λουλούδια που δεν αρέσουν στα κουνέλια, όπως τα vincas.

Στα κουνέλια φαίνεται ότι δεν αρέσει αυτό το όμορφο φυτό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάλυμμα εδάφους καθώς και σε δοχεία. Φυτέψτε τους σπόρους vinca σε εσωτερικό χώρο και μετακινήστε τους έξω μετά τον τελευταίο παγετό. Οι σπόροι γερανιού που φυτεύονται σε εσωτερικούς χώρους θα είναι επίσης μια καλή επιλογή για τον κηπουρό με προβλήματα κουνελιού. Αν αγαπάτε τη λεβάντα, θα το λατρέψετε. Η λεβάντα αποτρέπει τα κουνέλια με δύο τρόπους – το ίδιο το φυτό δεν είναι νόστιμο για τα κουνέλια και το δυνατό άρωμά της θα κρύψει το άρωμα των λουλουδιών που αρέσει στα κουνέλια. Οι σπόροι λεβάντας που φυτεύονται σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα θα είναι έτοιμοι να αποτρέψουν τα κουνέλια όταν μεταμοσχευθούν σε εξωτερικούς χώρους. Άλλα ανθοφόρα φυτά που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι οι νάρκισσοι, οι ίριδες, οι κατιφέδες, τα κρίνια και η αλεπού.

Τα κουνέλια είναι μέρος της φύσης και δεν πρόκειται να φύγουν σύντομα. Ωστόσο, αυτές οι μέθοδοι θα πρέπει να προστατεύουν τα φυτά σας και να διατηρούν την ισορροπία μεταξύ των αναγκών τους και των δικών μας.

Schreibe einen Kommentar